Packy Odesláno 24. srpen 2022 Odesláno 24. srpen 2022 Ahoj. Poslední ca dva týdny mi to při brždění lehce "tluče" do volantu, ale je to otravný. Něco podobného (mnohem horší) jsem měl u starého Scenica, kde to byly zvlněné kotouče. V úterý jedu na záruční výměnu svazku kabelů u šoupacích dveří (mám tam poškozený ten plastový vodicí "had"), tak bych si to tam nechal rovnou zkouknout. Na zvlněné kotouče se asi záruka nevstahuje, co? Mám najeto 40 tisíc, manuál a nejsem nějaký chronický brzdič (hodně brzdím motorem). Předem díky za reakci. Citovat
MJSytic Odesláno 24. srpen 2022 Odesláno 24. srpen 2022 Čerstvá zkušenost ze Škoda servisu. Služební, rok starý Kodiaq. Zadní kotouče na vyhození. Najeto 30tis. Na záruku to má už moc najeto a na klasickou výměnu pro opotřebení moc málo a moc brzy, leasingovka to nezaplatí. Výsledek jezdi dál, a až to brzdit přestane nebo budeš mít 60tis, tak to vyměníme Citovat
Packy Odesláno 24. srpen 2022 Autor Odesláno 24. srpen 2022 Paní v servisu říkala, že na kotouče je záruka půl roku, nebo 10 tisíc. Každopádně to zkouknou. U Scénica jsem je tenkrát nechal stočit, což se dnes asi už nesmí. Nejsem mechanik - když mi to ale při brždění trochu klepe do volantu, nemůže to časem "vylágrovat" nějakou součást nápravy/řízení?? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 24. srpen 2022 Odesláno 24. srpen 2022 Tohle se blbě řeší. Oni ti klidně řeknou, že jsi nezajel správně brzdy a nazdat. Takhle se nám zvlnily kotouče po 500km, vyjádření bylo, že jsem na to musel někde hodně dupnout, jinak by se to nestalo Citovat
davidse Odesláno 24. srpen 2022 Odesláno 24. srpen 2022 No mě přední vydrželi 50 000 km a měnili se i destičkamy a zadní 60 000 km to samé výměna i destičkamy Citovat
perito Odesláno 24. srpen 2022 Odesláno 24. srpen 2022 (upraveno) Teď jsem zrovna měnil přední i s deskama - najeto 65 000. Taky už to třepalo, ale myslím, že jsem tomu dost pomohl jednou jízdou... Kotouče by bez ní ještě pár tisíc/desítek tisíc km vydržely, ale desky už byly skoro na výměnu. Dával jsem ATE a cena za předek necelé 3000 Kč. Ale bude třeba se ještě podívat na spodní čepy, mám pocit, že to ještě trochu třepe i po výměně... tak jestli už nejsou "načaté" Upraveno 24. srpen 2022 uživatelem perito Citovat
ozzy56 Odesláno 24. srpen 2022 Odesláno 24. srpen 2022 mám zkušenost, že přední kotouče a desky už nevydrží to co kdysi, ale na druhé straně ta dnešní auta brzdí o hodně lépe, všimli jste si ? asi to bude lepším materiálem přes tření, který ale tolik nevydrží, třeba desky dnes práší jako kráva--je to vidět na předních discích všech aut..., ono je vždycky něco za něco Citovat
Vena garážmistr Odesláno 24. srpen 2022 Odesláno 24. srpen 2022 To že dnešní desky práší daleko víc než dříve je dané složením směsi ze které jsou vyrobeny a hlavně tím že v tom už není azbest. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 24. srpen 2022 Odesláno 24. srpen 2022 před 3 hodinami, ozzy56 napsal: mám zkušenost, že přední kotouče a desky už nevydrží to co kdysi, ale na druhé straně ta dnešní auta brzdí o hodně lépe, všimli jste si ? asi to bude lepším materiálem přes tření, který ale tolik nevydrží, třeba desky dnes práší jako kráva--je to vidět na předních discích všech aut..., ono je vždycky něco za něco Taky si člověk dnes na autě udělá komplet kotouče v od slušné značky za cenu okolo 4k v materiálu. Dřív to bylo dražší, tak se i vyplatilo to stáčet, teď už ne. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Packy Odesláno 24. srpen 2022 Autor Odesláno 24. srpen 2022 No a jak to je se zárukou? Pokud budou chtít v Peugeotu za nové disky a desky 14K (jak před časem psal někdo na FB) a neznačkový by to udělal za půlku, tak je to mrhábí penězi. Citovat
ozzy56 Odesláno 25. srpen 2022 Odesláno 25. srpen 2022 brzdy, spojka atd., tam je se zárukou problém , záleží na posouzení autorizáku, kdy zpravidla zjistí, že vina je u řidiče... jinak kde si necháš vyměnit kotouče a desky je na tobě Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.