Fruktis Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 (upraveno) Ahoj, uměl by někdo zrepasovat (nebo poradit jak) baterii do aku vysavače? jedná se o phillips fc 6408 a ve phillipsu mi to vyměnit nechtějí protože nemají...a ani se mi nepodařilo ji dohledat...teda pokud nepočítám stránky .ua a .ro Upraveno 21. červenec 2022 uživatelem Fruktis Citovat
Guest minimaxa Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 Pokud je to lithiové, tak se nerepasuje. Alespoň firmy kam zasíláme repase to nedělají... Citovat
sitler Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 to vypada jak sestaveny z 18650 clanku? Citovat
Fruktis Odesláno 21. červenec 2022 Autor Odesláno 21. červenec 2022 (upraveno) @sitler ano, je to sestavený z 18650... @minimaxa ne je to LI-ion, proto mě překvapilo, že to není nikde k sehnání.... Upraveno 21. červenec 2022 uživatelem Fruktis Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 18650 se daji normalně koupit. Jen nevim jestli se to vyplatí. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 @Fruktis no, však jo. Li-ion. Pokud tam je elektronika, která má EPROM, hlídá počet nabití atd, tak to repasovat pouze výměnou článku nejde. Proto to firmy nedělají. Citovat
Fruktis Odesláno 21. červenec 2022 Autor Odesláno 21. červenec 2022 @minimaxa ahaa... To je ksunt... Elektroniky tam je naveseny dost... Tak díky... Citovat
sitler Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 To je otazka, jestli tam tohle zrovna je... Ale on bude spis problem s rentabilitou. Protoze kdyz letmo kouknu na ceniky repasu akupacku, tak tahle kapacita a napeti je v repasu z 18650 tak za 1700+ ... A to se ponekud nevyplati. Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 21. červenec 2022 Autor Odesláno 21. červenec 2022 Tak já si blahove myslel, že tam třeba odešel jeden, dva články....ze by to bylo prasknu za 500...ale 1700 to jsou nový všechny články...na to že to je rok starej krám... Citovat
Guest minimaxa Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 (upraveno) Tak pokud si zjistíš kterej je ten špatnej, tak vyměnit ho už zvládneš sám https://www.tipa.eu/cz/baterie-nabijeci-li-ion-18650-37v-2200mah-5c-motoma-s-paskovymi-vyvody/d-192259/ Upraveno 21. červenec 2022 uživatelem minimaxa Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 před 8 minutami, Fruktis napsal: Tak já si blahove myslel, že tam třeba odešel jeden, dva články....ze by to bylo prasknu za 500...ale 1700 to jsou nový všechny články...na to že to je rok starej krám... A záruka na něj jako už není? Citovat
Guest minimaxa Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 Na baterku? Tipuju max. 6 měsíců... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 (upraveno) Pokud není baterie uživatelsky vyměnitelná je automaticky záruka na celý stroj. Taky záleží kde to kupoval, některý obchod to prostě vezme a da mu jiný a nehledá proč to nejede. Ovšem pokud ta rozborka zanechá nějaký stopy tak ho s tím stejně vyhodí. I když, je to Philips takže to bys měl spíš vědět ty jak se staví k reklamacím takovýhlech věcí Upraveno 21. červenec 2022 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Fruktis Odesláno 21. červenec 2022 Autor Odesláno 21. červenec 2022 Jojo na baterku je 6 měsíců... V reklamačním řadu mají že se záruka nevztahuje na běžné opotřebení tak pochybuji že vezmou rok používaný stroj a dají jiný... To by tam pak měli zbytečně placenou službu okamžitá výměna... Stopy rozborka nezanechala, je to celkem rozebratelny a mají to i v návodu jak na to, když to chceš vyhodit... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 A ono na výměnu stejně potřebuješ ideálně nový niklový pásek a něco, čím to na článek navaříš Citovat
Fruktis Odesláno 21. červenec 2022 Autor Odesláno 21. červenec 2022 (upraveno) Já to zkusím rozebrat na prvocinitele až si manželka objedná nový, ale co jsem tam viděl, tak tam jsou baterky podobné co posílal minimaxa a je to pospojovany fastonem bo jak se to jmenuje. Nechal bych si ho v garáži na auto... Upraveno 21. červenec 2022 uživatelem Fruktis Citovat
sitler Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 Ad 6 mesicu: pozor, 6 mesicu je na to, ze drzi kapacitu. Na to, ze vubec funguje je klasicky 2 roky. Tzn pokud odesel clanek a baterka nefunguje, tak to je na reklamaci. Citovat
h4wk3y Odesláno 21. červenec 2022 Odesláno 21. červenec 2022 Zkus to poptat u lidí, co to dělají bokem - https://www.bazos.cz/search.php?hledat=repase+baterii&rubriky=www&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&kitx=ano Já si svařuji packy sám, ale radši to pro nikoho nedělám, protože akku jsou sviňa a nechci nikomu platit shořelý barák :D... Citovat
Fruktis Odesláno 22. červenec 2022 Autor Odesláno 22. červenec 2022 Tak já jim to hodím na hlavu.. A uvidíme jak se k tomu pochlapARTujou... Manželka chce stejně jiný... Podle mě to nemá kapacitu, protože baterka funguje, sice jen 10 minut, ale funguje... Svarovany to není, je to pospojovany dratkama, Teda aspoň ta horní část.. Jak je řešen spodek u toho tistaku, jsem nezkoumal. Tak díky všem za rady... Citovat
P607Olda Odesláno 22. červenec 2022 Odesláno 22. červenec 2022 (upraveno) Ty drátky, co vidíš, jsou kvůli sledování jednotlivých článků při nabíjení i vybíjení. Silnoproud teče zřejmě svařovanými plechy. Řešení nevím, hlavně nevím, kolik elektroniky je v jednotlivých válečcích ukryto. Já to v takovém případě řeším tak, že mám zásobu změřených článků, z nich to vyskládám, na ochranu proti hlubokému vybití kašlu (nesprávně) a nabíjím tak, že každý článek nabíjím zvlášť, pomocí mnohopinového konektoru, vícero USB zdrojů a vícero nabíjecích modulů. https://dratek.cz/arduino/1224-nabijecka-li-ion-baterii-mini-usb-1a-4.5-5.5-vdc.html PS: je dobré mít známého na sběrném dvoře (stačí flaška), který vám schová všechny bateriové moduly. Doma mám testovací přístroj, kterým opakovaně nabíjím doplna a vybíjím pomocí 1A články, výsledky jsou na displeji, ty pak fixem opíšu na článek. Vadné články samozřejmě vracím do sběru. Upraveno 22. červenec 2022 uživatelem P607Olda Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.