Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,pánové chci se zeptat jaké množství náplně klimy je u Peugeotu 5008 rv 2014 2.0 HDI.

Kamarád mi plnil Klímu říkal že na 450 g únik zjištěny nebyl spíš se mi zdálo že po těch letech by nebylo na škodu to doplnit.

Pride mi že to chladí ale stále nějak málo a návic se mi stále spouští přední větrák,budu rád za jakoukoliv radu moc děkuji

Odesláno

ahoj, co je chladi malo? Taky mam obcas pocit, ze by to mohlo chladit vice, ale dost zalezi jestli auto stalo na slunicku a je rozpalena palubka. Ted jsem jel chorvatsko a v aute vedro teda nebylo. Ten pocit, ze by to mohlo chladit vice, je kdyz se venkovni teplota pohybuje cca +- 2° okolo nastavene teploty

Odesláno

Auto je už v servisu byl vadný nějaký regulátor ventilátoru chladičů tak jak zmiňoval tady kolega,trubka klimy ta tenčí hořká a ta silnější chladná takže to asi bude ok možná ta vrtule měla nějaký menší vliv když jela stále náplno ale jo ten teploměr potom zkusím moc dekuji

Odesláno

Tak Peugeot je opět ve formě chladí jako divy opravdu celý problém byl jen v nějakém odporu nebo nevím jak to nazvat.Ceny jsou od 500kc až po 1200kc tak jsem chtěl ten nejlepší jelikož si myslím že stale sundávat nárazník taky není žádná hitparáda.Timto vám všem chci poděkovat za projevenou přízeň a jsem rád že tohle fórum vůbec existuje.Jejda ještě dotaz neví někdo zda se dají vyměnit a hlavně sehnat plexiskla na přední světlomety nějak mi zacinaji matnět děkuji

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Ahojte. Peugeot 5008 2.0 HDI mám len pár týždňov. Samozrejme, pokiaľ bolo chladno, tak som nezistil, že nie je funkčná klíma.

Prosím o radu.

Kompresor klimatizácie nezopina. Poistky naň som chcel skontrolovať, ale podľa manuálu som nenašiel ktorá by to mohla byť. 

Tlak v systéme je. Neviem, či je aj dobrý snímač tlaku. Idú do neho 3 kabliky.

Nezopina ani ventilátor pred chladničmi, keď je klíma zapnutá.

Auto som nechal naštartované a cca pri 90°C zopne ventilátor. Zdá sa mi však, že iba na pomaly rýchlosť, čo je asi normálne, keďže vonku nie až také teplo.

Za každú radu budem vďačný. Ďakujem 

Keď som pri Tom, v podstate neviem ani označenie poistiek vľavo od BSI v kabíne: 

IMG_20230420_170907.jpg

Odesláno

ahoj, tlak v klimatizaci může být, ale malý, takže se kompresor nezapne, ideální by byla asi diag klimatizace :myslim

jinak to, že při 90 C sepne ventilátor, nemá s klimou nic

Odesláno

Je možné, že tlak je nizky.

Ventilátor by mal ale zopnuté na vysoké otáčky pri zapnutí klímy, nie?

Chcel by som to ale na chvíľku oklamať. Nevieš prosím, ktoré piny je možné spojiť, aby som "nasimuloval" dostatočný tlak?

IMG_20230420_171912.jpg

Odesláno

Tedy taky si myslím, že by to chtělo nejprve diagnostiku, než začneš investovat. Když doplníš klímu a ona ti přes noc uteče, jsou to vyhozený prachy. Pokud je prázdná, je dobré zjistit proč - chladič klímy je před chladičem motoru a trpí, pokud někde utíká je lepší ho vyměnit než pořád plnit klímu, stejně jako pokud ti nespíná kompresor...

Odesláno

Takže, bol to nízky tlak. Nebolo to na minime, ale malo. Ráno natlakovane na 5 ATM, teraz skontrolovane a stále 5 ATM.

Tak sa naplnila a uvidíme neskôr.

Dakujem za rady ..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...