Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Autorizovaný servis Peugeot

Recommended Posts

Odesláno

Musím sa podeliť o moju dnešnú skúsenosť s autorizovaným servisom Peugeot AutoRacz Levice..Bol som objednany na dnes na zoradenie geometrie a mali mi namontovať spet panel klimatizácie keďže som menil žiarovky v podsvieteni a nedokazal som nasadit spet kryt panelu,v dobrej viere som sa objednal do Peugeotu a sľúbili že sa na to pozru a spravia,bohuzial nestalo sa tak,nevedeli mi to nahodit spet a čo je horšie šikovný  mechanik mi zlomil ten plast v paneli ktorý rozvádza svetlo v podsvieteni plus keď to lepil ,rozleptal mi plast na dverach a trochu s lepidla skončilo aj na koberci, najhoršie na Tom je že sa k ničomu nepriznal a zistil som to až doma.Neviem ako to chcú riešiť,ale napisal so im mail a čakám na ich vyjadrenie...Myslel som si že autorizovany servis je zarukou kvality ale asi to tak nie je...Ich prístup je úbohý keď zákazníkovi povedia že nemaju čas sa zabávať s nejakým panelom klími lebo čakajú ďalší zákazníci...

Odesláno

Po pravdě já se jim ani nedivím... pokud k nám přijede něco rozebraného (většinou neodborný zásah), tak poté cena norma je podstatně jinde, protože to musí někdo zkontrolovat a pokusit se to "dát dohromady".. ve výsledku to člověka stojí i dvojnásobek, než kdyby si to nechal udělat rovnou ;) 

Odesláno

Ty sa im nediviš?A čo úcta k zákazníkovi?môžu si robiť čo chcú?trebárs ti rozlamat pol interiéru?servis mal byť spravený po vzájomnej dohode,vedeli do čoho idú,to že nemali čas sa s tým zapodievať je ich problém nie môj a lámať plasty a zadrbat interiér sekundovým lepidlom je vrchol drzosti a nezodpovednosti k zákazníkovi ktorý im donesie prachy na ich výplaty..

Odesláno

Já se jen vyjadřoval k výběru práce ;) po pravdě máme na měsíc dopředu narváno tak, že si vybíráme co vezmeme a co ne ;) a stejně min čekačka je měsíc.. takže chápu, že tohle chtějí odmítnout ;) 

O lepení plastu už ale není o autorizáku, ale o daném jedinci co to dělal ;) ale k tomu jsem se nevyjadřoval a to si musíš vyřídit s nimi, to mi tady nevyřešíme

Odesláno

No já už jsem se hodně dlouho zpátky zařekl že po nikom nic opravovat nebudu. Možná že se mým pro někoho specifickým způsobem občas připravím o zákazníka ale opravdu takovou práci neberu ne že bych měl tolik práce že si můžu vybírat ale prostě je to jak píše ChouLu někdo se v něčem hrabe nejde mu to a majitel se vztekne a pokouší se " nadělit " takovou práci někomu jinému a ten aby si poradil s něčím co dodrbal jiný to fakt ne to si raději za to odpoledne co by mi to trvalo uklidím na dílně a zrovna tak to dělám se zákazníky kteří si myslí že si donesou svoje díly a ještě pak dostanou slevu. Když takový zákazník zavolá a říká že by potřeboval vyměnit olej a že si dodá svůj olej a filtry tak mu většinou odpovím že když je tak šikovnej že si věci našel a koupil sám tak že určitě zvládne i tu výměnu.

Odesláno

Nebolo treba po nikom opravovať,ten panel bolo treba nacvaknut na svoje miesto,bohuzial neslo to mne a neslo to ani v Peugeote...Bude treba asi všetko rozobrat,vybrat radio a podpajat tie tiahla a všetko čo tam je...momentálne to mám takto

20220610_113648.jpg

Odesláno

Zlomili mi tento plast presne v strede ako to tlačil a snažil sa to nacvaknut,neviem či to bude ešte použiteľné?plus mi chýba jedna takáto strunka mali by byť dve ja mám len jednu

20220610_193811.jpg

20220610_113719.jpg

20220610_163417.jpg

Odesláno

Nastastie sú tu ešte mechanici ktory s tým že si človek donesie svoj olej a filtre nemajú problém, každé ušetrené euro sa počíta. nechcem sa týmto dotknúť venu garazmistr..ale holt v dnešnej dobe je akási spolupatričnosť a nevidieť vo všetkom len zisk v rovine scifi

Odesláno

ano, jsou--ale ubývá jich, protože každé euro začal počítat i ten soukromník :myslim, a bude hůř..., všiml jsem si, že soukromí mechoši mají dvě sazby--jedna je s doneseným materiálem a druhá bez...

Odesláno

Neboť výdělek se skládá z marže na ND a vlastní práce.... Pokud nemám marži tak musím přidat na práci, abych měl přiměřený zisk.... A obráceně - když budu mít marži, tak práce bude LEVNĚJŠÍ.... 

Odesláno

Vrátim sa k teme,šiel by namontovat novší pofaceliftovy panel miesto toho starého? Novší fotka č.1

IMG_0886-750x450.jpg

ab_orig_125148656_nahradne-diely-interier-stredovy-panel-na-peugeot-207-autodiely-na-peugeot-207.jpg

Odesláno
před 5 hodinami, ozzy56 napsal:

ano, jsou--ale ubývá jich, protože každé euro začal počítat i ten soukromník :myslim, a bude hůř..., všiml jsem si, že soukromí mechoši mají dvě sazby--jedna je s doneseným materiálem a druhá bez...

ozzy ano protože to jinak nejde dělat. Jako já úplně nemám problém dělat z donesených dílů kluci který ke mě jezdí tak to můžou potvrdit ale když to řekne hodně jednoduše musí to mít nějakou štábní kulturu a ne že někdo zavolá že potřebuje vyměnit olej a že materiál má svůj a že by ještě chtěl slevu na práci tak to pardon ale doby kdy všechno bylo všech jsou pryč a já nejsem žádný zaopatřovací ústav abych někoho sponzoroval. Nemám problém s tím že někdo dojde a řekne hele potřeboval bych tohle udělat a chtěl bych to z tohodle materiálu zjisti jestli to umíš objednat  za kolik by to bylo zjistím že nikdo z mých dodavatelů to nemá rozumně dostupné nebo tam je cena nesmysl už jen nákup pro mě a zákazník to umí pořídit levněji a na termín kdy to potřebuje tak jo proč ne kup to dones to já to tam dám ostatní věci sháním já a rovnou se domluvíme hele za to že jsi si tohle donesl bude xxx přirážka a basta buď to akceptuje nebo ne. 

@Hafity ano takhle jsi to napsal hodně jednoduše a pro pochopení. A já zase hodně jednoduše popíšu jak Pe.Tr napsal že se musí hodně odečítat. Takže marži + cenu práce dáš na hromadu a z té hromady musíš zaplatit nájem, energie, telefon, internet, soc. + zdrav. pojištění něco na PHM a auto kterým se do dílny dopravuješ pak něco málo si dát stranou na obnovu nářadí a teprve když tohle všechno rozdělíš a něco z té hromady zbyde tak to je zisk.  A to že třeba na výměnu oleje už nikomu nedělám podrobně rozpočet ale jen v rámci stokorun je jednoduché když si ve středu naházím věci do košíku u dodavatele a v pátek jdu potvrdit objednávku a mám tam u 5 z 8 položek změnu ceny tak to jako opravdu nemá smysl někomu dělat kalkulaci přesně na koruny. 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Takto nejako by nemala vyzerať práca mechanikov v autorizovanom servise Peugeot,zlomený plast vnútri panelu,ryhy po šrobovaku pod panelom kúrenia a rozleptany plast od sekundoveho lepidla na dverách, postúpené na reklamaciu do Peugeotu čakám na ich vyjadrenie a kompenzáciu vzniknutej škody.

20220617_061817.jpg

20220610_193811-1.jpg

20220610_165038.jpg

Odesláno (upraveno)

Uznali mi reklamaciu nie síce v plnom rozsahu ale objednali mi nový panel kúrenia na 207 môžem si ho prísť vyzdvihnúť...vau to som teda nečakal 

Upraveno uživatelem Rudo08

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...