Guest Rudo08 Odesláno 10. červen 2022 Odesláno 10. červen 2022 Musím sa podeliť o moju dnešnú skúsenosť s autorizovaným servisom Peugeot AutoRacz Levice..Bol som objednany na dnes na zoradenie geometrie a mali mi namontovať spet panel klimatizácie keďže som menil žiarovky v podsvieteni a nedokazal som nasadit spet kryt panelu,v dobrej viere som sa objednal do Peugeotu a sľúbili že sa na to pozru a spravia,bohuzial nestalo sa tak,nevedeli mi to nahodit spet a čo je horšie šikovný mechanik mi zlomil ten plast v paneli ktorý rozvádza svetlo v podsvieteni plus keď to lepil ,rozleptal mi plast na dverach a trochu s lepidla skončilo aj na koberci, najhoršie na Tom je že sa k ničomu nepriznal a zistil som to až doma.Neviem ako to chcú riešiť,ale napisal so im mail a čakám na ich vyjadrenie...Myslel som si že autorizovany servis je zarukou kvality ale asi to tak nie je...Ich prístup je úbohý keď zákazníkovi povedia že nemaju čas sa zabávať s nejakým panelom klími lebo čakajú ďalší zákazníci... Citovat
ChouLu Odesláno 10. červen 2022 Odesláno 10. červen 2022 Po pravdě já se jim ani nedivím... pokud k nám přijede něco rozebraného (většinou neodborný zásah), tak poté cena norma je podstatně jinde, protože to musí někdo zkontrolovat a pokusit se to "dát dohromady".. ve výsledku to člověka stojí i dvojnásobek, než kdyby si to nechal udělat rovnou Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Guest Rudo08 Odesláno 10. červen 2022 Odesláno 10. červen 2022 Ty sa im nediviš?A čo úcta k zákazníkovi?môžu si robiť čo chcú?trebárs ti rozlamat pol interiéru?servis mal byť spravený po vzájomnej dohode,vedeli do čoho idú,to že nemali čas sa s tým zapodievať je ich problém nie môj a lámať plasty a zadrbat interiér sekundovým lepidlom je vrchol drzosti a nezodpovednosti k zákazníkovi ktorý im donesie prachy na ich výplaty.. Citovat
ChouLu Odesláno 10. červen 2022 Odesláno 10. červen 2022 Já se jen vyjadřoval k výběru práce po pravdě máme na měsíc dopředu narváno tak, že si vybíráme co vezmeme a co ne a stejně min čekačka je měsíc.. takže chápu, že tohle chtějí odmítnout O lepení plastu už ale není o autorizáku, ale o daném jedinci co to dělal ale k tomu jsem se nevyjadřoval a to si musíš vyřídit s nimi, to mi tady nevyřešíme pavelu96 a martg ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 10. červen 2022 Odesláno 10. červen 2022 No já už jsem se hodně dlouho zpátky zařekl že po nikom nic opravovat nebudu. Možná že se mým pro někoho specifickým způsobem občas připravím o zákazníka ale opravdu takovou práci neberu ne že bych měl tolik práce že si můžu vybírat ale prostě je to jak píše ChouLu někdo se v něčem hrabe nejde mu to a majitel se vztekne a pokouší se " nadělit " takovou práci někomu jinému a ten aby si poradil s něčím co dodrbal jiný to fakt ne to si raději za to odpoledne co by mi to trvalo uklidím na dílně a zrovna tak to dělám se zákazníky kteří si myslí že si donesou svoje díly a ještě pak dostanou slevu. Když takový zákazník zavolá a říká že by potřeboval vyměnit olej a že si dodá svůj olej a filtry tak mu většinou odpovím že když je tak šikovnej že si věci našel a koupil sám tak že určitě zvládne i tu výměnu. Hafity, Péťa, martg a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Guest Rudo08 Odesláno 10. červen 2022 Odesláno 10. červen 2022 Nebolo treba po nikom opravovať,ten panel bolo treba nacvaknut na svoje miesto,bohuzial neslo to mne a neslo to ani v Peugeote...Bude treba asi všetko rozobrat,vybrat radio a podpajat tie tiahla a všetko čo tam je...momentálne to mám takto Citovat
Guest Rudo08 Odesláno 10. červen 2022 Odesláno 10. červen 2022 Zlomili mi tento plast presne v strede ako to tlačil a snažil sa to nacvaknut,neviem či to bude ešte použiteľné?plus mi chýba jedna takáto strunka mali by byť dve ja mám len jednu Citovat
Guest Rudo08 Odesláno 10. červen 2022 Odesláno 10. červen 2022 Nastastie sú tu ešte mechanici ktory s tým že si človek donesie svoj olej a filtre nemajú problém, každé ušetrené euro sa počíta. nechcem sa týmto dotknúť venu garazmistr..ale holt v dnešnej dobe je akási spolupatričnosť a nevidieť vo všetkom len zisk v rovine scifi Citovat
ozzy56 Odesláno 11. červen 2022 Odesláno 11. červen 2022 ano, jsou--ale ubývá jich, protože každé euro začal počítat i ten soukromník , a bude hůř..., všiml jsem si, že soukromí mechoši mají dvě sazby--jedna je s doneseným materiálem a druhá bez... Citovat
Hafity Odesláno 11. červen 2022 Odesláno 11. červen 2022 Neboť výdělek se skládá z marže na ND a vlastní práce.... Pokud nemám marži tak musím přidat na práci, abych měl přiměřený zisk.... A obráceně - když budu mít marži, tak práce bude LEVNĚJŠÍ.... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 11. červen 2022 Odesláno 11. červen 2022 @Hafity mysliš to dobře ale nemáš pravdu resp částečně. marže a cena práce není výdělek. Musíš ještě hodně odečítat . Péťa ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 11. červen 2022 Odesláno 11. červen 2022 @Pe.Tr : Já to mám zjednodušeně pro lepší pochopení.... Citovat
Guest Rudo08 Odesláno 11. červen 2022 Odesláno 11. červen 2022 Vrátim sa k teme,šiel by namontovat novší pofaceliftovy panel miesto toho starého? Novší fotka č.1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 11. červen 2022 Odesláno 11. červen 2022 před 5 hodinami, ozzy56 napsal: ano, jsou--ale ubývá jich, protože každé euro začal počítat i ten soukromník , a bude hůř..., všiml jsem si, že soukromí mechoši mají dvě sazby--jedna je s doneseným materiálem a druhá bez... ozzy ano protože to jinak nejde dělat. Jako já úplně nemám problém dělat z donesených dílů kluci který ke mě jezdí tak to můžou potvrdit ale když to řekne hodně jednoduše musí to mít nějakou štábní kulturu a ne že někdo zavolá že potřebuje vyměnit olej a že materiál má svůj a že by ještě chtěl slevu na práci tak to pardon ale doby kdy všechno bylo všech jsou pryč a já nejsem žádný zaopatřovací ústav abych někoho sponzoroval. Nemám problém s tím že někdo dojde a řekne hele potřeboval bych tohle udělat a chtěl bych to z tohodle materiálu zjisti jestli to umíš objednat za kolik by to bylo zjistím že nikdo z mých dodavatelů to nemá rozumně dostupné nebo tam je cena nesmysl už jen nákup pro mě a zákazník to umí pořídit levněji a na termín kdy to potřebuje tak jo proč ne kup to dones to já to tam dám ostatní věci sháním já a rovnou se domluvíme hele za to že jsi si tohle donesl bude xxx přirážka a basta buď to akceptuje nebo ne. @Hafity ano takhle jsi to napsal hodně jednoduše a pro pochopení. A já zase hodně jednoduše popíšu jak Pe.Tr napsal že se musí hodně odečítat. Takže marži + cenu práce dáš na hromadu a z té hromady musíš zaplatit nájem, energie, telefon, internet, soc. + zdrav. pojištění něco na PHM a auto kterým se do dílny dopravuješ pak něco málo si dát stranou na obnovu nářadí a teprve když tohle všechno rozdělíš a něco z té hromady zbyde tak to je zisk. A to že třeba na výměnu oleje už nikomu nedělám podrobně rozpočet ale jen v rámci stokorun je jednoduché když si ve středu naházím věci do košíku u dodavatele a v pátek jdu potvrdit objednávku a mám tam u 5 z 8 položek změnu ceny tak to jako opravdu nemá smysl někomu dělat kalkulaci přesně na koruny. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 11. červen 2022 Odesláno 11. červen 2022 no chlapi, možná to blbě vyznělo, ale já tu praxi nekritizuju, prostě tak to je Vena garážmistr a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
Guest Rudo08 Odesláno 23. červen 2022 Odesláno 23. červen 2022 Takto nejako by nemala vyzerať práca mechanikov v autorizovanom servise Peugeot,zlomený plast vnútri panelu,ryhy po šrobovaku pod panelom kúrenia a rozleptany plast od sekundoveho lepidla na dverách, postúpené na reklamaciu do Peugeotu čakám na ich vyjadrenie a kompenzáciu vzniknutej škody. Citovat
Guest Rudo08 Odesláno 28. červen 2022 Odesláno 28. červen 2022 (upraveno) Uznali mi reklamaciu nie síce v plnom rozsahu ale objednali mi nový panel kúrenia na 207 môžem si ho prísť vyzdvihnúť...vau to som teda nečakal Upraveno 28. červen 2022 uživatelem Rudo08 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.