Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ovládání displeje po výměně rádia - Peugeot 307 1.6 hdi - r.v. 2008

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

přemýšlím o výměně rádia - jde mi hlavně o pouštění písniček z telefonu přes Bluetooth nebo AUX a pomalu zjišťuji tu omáčku okolo toho všeho. Zatím jsem rádio ještě ani nevytahoval ani nekontroloval konektory, jen nad tím hloubám.

Teď k dotazu, originální rádio má navíc tlačítka jako například "Mode, Menu, Esc, Šipky ..." pro ovládání displeje (například změnu času, data, počítadla vzdálenosti a spotřeby atp.), když vyměním původní rádio - střelím od boku za tohle rádio, nebudou ta tlačítka chybět? Nebo to nahradí jiná funkce z nového rádia? Řešil tenhle problém někdo další?

Díky za rady 🙂

Odesláno (upraveno)

Krabička, která se napojí mezi rádio a auto, díky které je možné rádio ovládat páčkou pod volantem a displej lze ovládat také páčkou. Rádio musí podporovat ovládání páčkou (je nutné koupit propojovací kabel podle značky rádia). Je tu toho ohledně tohoto problému napsáno dost.

https://www.ahifi.cz/connects2-swc-psa-07.html

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Neviem kolko ta to v konečnom dôsledku bude stat penazi :) ale ja som kupil rd45 radio za 60e displej z Číny za 35 (len vždy zabudne bluetooth a vždy sa musím pripojiť znovu) to musim dako este opraviť len neviem kde je chyba ale mne sa jednalo hlavne o usb aby som nemusel vzdy z telefonu púšťať MP3

A ak ty chces len AUX a bluetooth tak by som kupil toto a mas to za par e

https://a.aliexpress.com/_mNnMfbo

Su tam rozne typ či s konektorom alebo bez alebo na konkrétne radio a budeš mať aj handsfree

Len vždy ked niekto bude volať prepnes radio na aux a máš handsfree a neprides o ovladanie displej akurát musis skladby prepínať na telefonena rd45 ide prepinat skladby packou aj cez bluetooth 

Len moj postreh lebo usb mi pride lepsie a navyše usb mi išlo aj so starym displejom ktory to nepodporoval akurat neukazovalo nazvy samozrejme treba ist na pc co je dalsich 10e

Odesláno

Ten kabel na zapojení do rádia z Ali (AUX + Bluetooth) je hodně pěkná nabídka na vyzkoušení - 200 kč je super cena :)  Vytáhnu si pak rádio a mrknu na konektory a uvidím :) díky za další super tipy.

Odesláno
V 21. 5. 2022 at 21:10, PaKr napsal:

Já jsem koupil tohle ( v mém případě ale verzi před face) a jsem spokojený. Teda ne z tohoto e-shopu, ale od místního člena, takže odkaz je jenom pro informaci. 

https://www.kanaco.cz/zbozi/53194/bluetooth-a2dp-handsfree-modul-pro-peugeot-rd4/

No len akurát ten odkaz je práve na autá po FL, nie pred FL... Celkom by ma zaujílo riešenie na verziu pred FL.

Odesláno

Protože původní dotaz byl na auto po FL ;) ale blbý je, že na před face to nikde nevidím. Zkus napsat členovi @ChouLu, bral jsem to od něj. Jinak asi by se měl aktivovat cd měnič, ale já jsem měl u rádia kabel pro měnič, takže v autě zřejmě v minulosti byl, tudíž jsem jenom zapojil a hrál :) ještě jsem si koupil "prodlužku" na USB, adaptér jsem dal pod rádio a do kastlíku je vytažený jenom kabel pro flashku.

Odesláno (upraveno)
V 21. 5. 2022 at 21:10, PaKr napsal:

Já jsem koupil tohle ( v mém případě ale verzi před face) a jsem spokojený. Teda ne z tohoto e-shopu, ale od místního člena, takže odkaz je jenom pro informaci. 

https://www.kanaco.cz/zbozi/53194/bluetooth-a2dp-handsfree-modul-pro-peugeot-rd4/

No nakonec jsem se rozhodl pro tuhle variantu - je to pro mě nejjednodušší na montáž 😅 Jen přemýšlím jak a kam to pak zapojit? 🤔 Do jednoho z těch prázdných slotů?

20220526_131119.jpg

20220526_131133.jpg

20220526_132625.jpg

Upraveno uživatelem lachim16
Odesláno
V 24. 5. 2022 at 21:42, 307rg napsal:

No len akurát ten odkaz je práve na autá po FL, nie pred FL... Celkom by ma zaujílo riešenie na verziu pred FL.

U před FL pokud chceš aux nebo BT je nejsnazší koupit nový rádio. Beztak origo palubak není na jednotce RD3 závislý. Horší je to s RT3, ale na to jde zase naroubovat origo aux. Případně emulátor CAN busu a pak tam můžeš dát rd4/45, to teď chystám do 307 já. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...