308 T7 Odesláno 11. březen 2022 Odesláno 11. březen 2022 (upraveno) Ahoj všem, uvažuji koupit 308 VTi od 2011 do 150tis km a předělat na LPG. Bohužel co jsem tady četl, nezdá se to být dobrý nápad. Je někdo kdo má zkušenosti jak dobré tak i špatné. Možná taková malá anketka Předem díky za každou reakci. Upraveno 11. březen 2022 uživatelem 308 T7 Citovat
JendaB Odesláno 13. březen 2022 Odesláno 13. březen 2022 Mám takové menší zamyšlení. Proč mám kupovat auto s motorem, který je "problémový" a ještě tam přidávat další zařízení aby řešení případných problémů bylo složitější. Osobně bych se spíš podíval po jiném osvědčenějším motoru/autě než pak bádat, kde by mohla být chyba. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
308 T7 Odesláno 15. březen 2022 Autor Odesláno 15. březen 2022 Zamyšlení je dobré, ale teď otázka zda je tento motor opravdu tak špatný, jestli není x spokojených uživatelů i s přestavbou na LPG? Nejsou špatné zkušenosti pouze s nepovedenou sérií? Rokem výroby? Proto jsem chtěl vznést tento dotaz, kolik je naopak i spokojených uživatelů. Dík za každou reakci.... Citovat
ozzy56 Odesláno 15. březen 2022 Odesláno 15. březen 2022 (upraveno) benzín jde už pomalu dolů..., jinak musíš počítat se smradem v autě, různá omezení--jako nejsem apriori proti, ale i tam je něco za něco , já se tím zabývám snad 50 let a zjistil jsem, že nejlepší je jezdit na naftu a pracovat jako řidič náklaďáku, nebo se motat kolem... Upraveno 15. březen 2022 uživatelem ozzy56 pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
308 T7 Odesláno 15. březen 2022 Autor Odesláno 15. březen 2022 Byl jsem dlouho proti LPG, situace donutila to zkusit a pak 200tis km P. Partner, to samé v 807 a v zásadě bez problémů. Proto hned nechci utíkat od lvíčka. Jako řidič nepracují a na můj provoz ta nafta není úplně top. Citovat
mjtwister Odesláno 15. březen 2022 Odesláno 15. březen 2022 Smrad v autě, protože lpg??? To je co? Jinak k dotazu. Kolega v práci má 308 1.6vti, kterou sám nechával předělávat na lpg. Auto kupoval někdy v roce 2015 s najetými řádově desítkami tisíc km. Od té doby asi 100tis km na lpg a motor zatím drží. Sice mu teď uz dost žere olej, takže vozí v kufru kanystr oleje, ale to s lpg nemá nic společného a tímto se dostáváme k výše zmíněnému termínu "problemový motor". LPG ma nastaveno tak, že při vyšší zátěži přivstřikuje benzín, takže mu ubývá i nějaký ten benzín. Není to provoz po zahřátí pouze na LPG, jako to mám já na starém dobrém EW. Ale jinak zatím žádné mechanické problémy na motoru vlivem provozu na lpg, jako např podpálené zatlučenelé ventily. Jezdí s tím hlavně do práce přes 30km po rychlostce. Citovat
ozzy56 Odesláno 15. březen 2022 Odesláno 15. březen 2022 s tím smradem je to jako auto po kuřákovi--můžeš ho profesionálně vyčistit atd., ale nekuřák to pozná okamžitě , ale jak píšu, nejsem proti, ale osobně bych si vybral jiný motor , resp. i jiné auto, protože novější benzínový motor pežot neumí, kanystr oleje taky není zadarmo, navíc to na křižovatce vypadá, že tam máš dvoutakt..., super jednička je pežo přes naftu, ale to zas mají lidi natlačené do hlavy, že nafta je jen na cestu kolem světa Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
308 T7 Odesláno 15. březen 2022 Autor Odesláno 15. březen 2022 mjtwister - díky za info, tato varianta mne nenapadla a zkusím ji prověřit u plynaře. Ozzy když píšeš o jiném autě, co doporučuješ? Koncern VW je nesmysl. Japonci si moc nerozumí s korozí a pak už toho mnoho není, nebo mi něco uniklo? Citovat
ozzy56 Odesláno 15. březen 2022 Odesláno 15. březen 2022 já bych šel v dnešní době do LPG asi origo v novém autě, já vím, že ty značky aut nejsou nic moc, ale myslím si, že továrna to má zmáknuté pro svoje auta lépe, než Lojza s Ferdou odvedle, ale nemám s tím nějaké bůhvíjaké zkušenosti..., prostě radši něco menšího nového s origo plynem, než laborovat a zkoušet na vlastní triko..., navíc takový Fiat a Dacia (víc značek s plynem origo nevzpomínám) 10 let vydrží bez debat a víc od auta celkem nečekám..., já zatím skončil u benzínu 1.6 se spotřebou do 6 litrů benzínu, tak se LPG odkládá na neurčito Citovat
308 T7 Odesláno 15. březen 2022 Autor Odesláno 15. březen 2022 Hmm, do nového nemohu jít, nejsou finance. Na nové Tipo jsem koukal, snad do 200 tis by se dalo něco sehnat, ale dle fóra to také není žádná sláva. Už se objevuje koroze. Dacia, ne. Otec má Sandero a tudy cesta nevede.... Citovat
radim.1008 Odesláno 15. březen 2022 Odesláno 15. březen 2022 A musí to být prioritně s plynem? U novějšího Peugeotu bych šel do 1.2PureTech 81kW s jasnou historií a plně vedenou serviskou a je jedno v čem. Citovat
Milan+ Odesláno 15. březen 2022 Odesláno 15. březen 2022 před 8 hodinami, ozzy56 napsal: benzín jde už pomalu dolů..., jinak musíš počítat se smradem v autě, různá omezení--jako nejsem apriori proti, ale i tam je něco za něco , já se tím zabývám snad 50 let a zjistil jsem, že nejlepší je jezdit na naftu a pracovat jako řidič náklaďáku, nebo se motat kolem... Dobře ho nabádáš,dnes si tu naftu firmy dost hlídají. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
JendaB Odesláno 15. březen 2022 Odesláno 15. březen 2022 před 9 hodinami, 308 T7 napsal: Zamyšlení je dobré, ale teď otázka zda je tento motor opravdu tak špatný, jestli není x spokojených uživatelů i s přestavbou na LPG? Nejsou špatné zkušenosti pouze s nepovedenou sérií? Rokem výroby? Proto jsem chtěl vznést tento dotaz, kolik je naopak i spokojených uživatelů. Dík za každou reakci.... Měli jsme dvě 2009 a 2013, kamarád měl taky 2009. První šla do světa s 60tis. km kdy se měnil olej každých 10tis. km, ranní start zněl jak hodně špatnej diesel, nedej bože když člověk nenechal chvíli jet na volnoběh před rozjezdem, jinak se mu odvděčilo tak že při přeřazení z 1čky na 2ku auto ztratilo výkon a musela se sešlápnout spojka aby motor nechcípl, v autorizáku si s tím nevěděli rady, případně řekli že je to vlastnost auta, když člověk jezdil po městě tak si to bralo celkem dost oleje. 2013ka už tolik olej nežrala, ale na cca 13tis. km se začala projevovat podobná závada jako u 2009ky tak šla taky do světa. Kamarádova měla problém s cívkama, kterej se opět nedařilo autorizáku vyřešit, tudíž opět šla do světa. Takže minimálně se 3ks tohoto "povedeného" motoru mám jisté zkušenosti. Tudíž pokud chci auto na lpg tak radši koupím starou 307mu s 1.6kou nfu nebo 308 ale v naftě(pokud mám zůstat u peugeotu). ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Driver Odesláno 15. březen 2022 Odesláno 15. březen 2022 (upraveno) před 9 hodinami, ozzy56 napsal: .., jinak musíš počítat se smradem v autě, různá omezení- A to s tím smradem uvnitř auta jsi vzal kde? Pokud je uvnitř auta cítit plyn tak je asi něco špatně.... A jediné omezení je parkování ve většině podzemních garáží. Upraveno 15. březen 2022 uživatelem Driver Ajap a kovy_s ohodnotil 2 Citovat
308 T7 Odesláno 15. březen 2022 Autor Odesláno 15. březen 2022 před 2 hodinami, radim.1008 napsal: A musí to být prioritně s plynem? U novějšího Peugeotu bych šel do 1.2PureTech 81kW s jasnou historií a plně vedenou serviskou a je jedno v čem. Nevěřím malému objemu s turbem. Jako nové opět ok, ale po 150 tis. Km, už to začne být bezedná pokladnička. Nehledě na mnohem složitější techniku, která nevěřím že vydrží stejně jako staré atmosférické motory. Před hodinou, JendaB napsal: Měli jsme dvě 2009 a 2013, kamarád měl taky 2009. První šla do světa s 60tis. km kdy se měnil olej každých 10tis. km, ranní start zněl jak hodně špatnej diesel, nedej bože když člověk nenechal chvíli jet na volnoběh před rozjezdem, jinak se mu odvděčilo tak že při přeřazení z 1čky na 2ku auto ztratilo výkon a musela se sešlápnout spojka aby motor nechcípl, v autorizáku si s tím nevěděli rady, případně řekli že je to vlastnost auta, když člověk jezdil po městě tak si to bralo celkem dost oleje. 2013ka už tolik olej nežrala, ale na cca 13tis. km se začala projevovat podobná závada jako u 2009ky tak šla taky do světa. Kamarádova měla problém s cívkama, kterej se opět nedařilo autorizáku vyřešit, tudíž opět šla do světa. Takže minimálně se 3ks tohoto "povedeného" motoru mám jisté zkušenosti. Tudíž pokud chci auto na lpg tak radši koupím starou 307mu s 1.6kou nfu nebo 308 ale v naftě(pokud mám zůstat u peugeotu). Díky za info, no asi budu muset opravdu opustit značku, teda pokud se nevrátím k Peugeotu Partner I 1.6 80kw. Třeba nějaký zachovalý kousek... Citovat
ozzy56 Odesláno 15. březen 2022 Odesláno 15. březen 2022 taky bych do toho motoru 1.2 PT 81kw se 150 tisíci KM nešel , ale měl jsem ho od nova ve 2008 a jede to perfekně, to fakt joo Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.