Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

Chci na zahradě udělat nějaké vyvýšené záhony a laboruji z čeho je udělat každý materiál má své pro i proti..

drevo pokud nebude dub nebo buk časem shnije….

plast nebere rostlinám vodu ale zase  je otázka bezzavadnosti??

libilo by se mi docela toto http://www.beves.cz/cs--betonova-deska-rovna.html

vyska 50cm OK,dovnitř nopovou fólii  aby beton nebral rostlinám vodu a mělo by to být věčný…. Akorát jak spojit v rohach? Napadlo mě svarit dva profily U k sobě a desku zasunout a prisrobovat….popřípadě dat jen 2 uhelniky nahoře a dole??

jak mate vyřešeny doma záhon vy?

Odesláno

Co Cetris Hobby? Dá se to i dobře natřít. Já z toho mám kompost. žádnou folii v tom nemám, mám to jen seskládané na prořez, bez šroubů, výška seskládaná zatím na 90 cm, ale tak vysoko asi nedojdu. Řeže se to třeba maflem.

https://www.cetrishobby.cz/#cetris-hobby

Akorát si ty hobby odřezy musíš vyzvednout v Hranicích nebo si nařezat z celých desek. Ty odřezky jsou ale výrazně levnější 🙂 

Odesláno

já je budu letos dělat. Ze dřeva. Natřu to proti smrti, to vydrží spoustu let, spodek stěch stěn dám na písek a do štěrku, aby se tam nedržela voda. Dovnitř samozřejmě nopovku.

něco na tenhle způsob (fotka z netu, jen pro ilustraci, co myslím)

obrazek.png.b32457be169348e6ba979a05c48bc813.png

Odesláno
Před hodinou, Pacho69 napsal:

Co Cetris Hobby? Dá se to i dobře natřít. Já z toho mám kompost. žádnou folii v tom nemám, mám to jen seskládané na prořez, bez šroubů, výška seskládaná zatím na 90 cm, ale tak vysoko asi nedojdu. Řeže se to třeba maflem.

https://www.cetrishobby.cz/#cetris-hobby

Akorát si ty hobby odřezy musíš vyzvednout v Hranicích nebo si nařezat z celých desek. Ty odřezky jsou ale výrazně levnější 🙂 

To je dobrý nápad ,mas foto kompostu? A co s tím udělá voda a vlhkost za 5-10let?

Odesláno

ty betonové (plotové) desky jsou nafurt, dají se spojit vinklama cca 10x10cm z pozink. plechu cca 1mm, které vyrobí každý klempíř, deska se ani nehne, protože celý objem záhonu není zemina, ale má být odspodu pletivo, větvičky, mulč, listí atd., a až nakonec nahoře vrstva cca 20cm zeminy :myslim

Odesláno

plechy uděláš taky 50 cm, desky přiložíš k sobě (na tom místě kde bude záhon) a provrtáš-přišroubuješ vratovými šrouby, stačí 8 mm, až to budou děcka demontovat, stačí rozbruska..., když myslíš že je 1 mm málo, udělej z 1.5--2mm

Odesláno (upraveno)

Kdy tam pojedeš kdybych se rozhodl ze by si mi vzal??samozrejme náklady ba cestu bych přispěl….

ozzy spis jsem myslel vinkl 10x10cm na 5mm a zespodu plotna 15x15cm a na ty by to pěkné sedělo😂😂

u mě je problém ze potrebuju 2x1 m 3kusy to bych musel nějak nastavit…

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odesláno
před 2 hodinami, Péťa napsal:

:super@morepower čím se natírá dřevo proti smrti?

směsí fungicidů, insekticidů, biocidů a všemožnejch jinejch cidů(namátkou → fenoxycarb, permethrin, propikonazol, ipbc, případně kvarterní soli,...) v koncentraci, která funguje. Zůstává to ve dřevě (do ničeho se to nerozpouští). Sem chemik...

Odesláno
před 1 hodinou, Charlie 1 napsal:

ozzy spis jsem myslel vinkl 10x10cm na 5mm a zespodu plotna 15x15cm a na ty by to pěkné sedělo

aha, tak to bude i pro vnuky :papa😉

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...