Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den, na mém P508 2.0hdi 120kw 2011 se za jízdy zobrazila hláška Battery charge fault: Stop the vehicle. Baterii jsem přes noc nabil. Ráno cestou do práce se hláška znovu zobrazila. Zastavil jsem, zašel pro multimetr, baterie ukazuje 12,4V a po nastartování ukazuje 11,6V, při přidání plynu se nemění.

Může to být vadnou baterií nebo je něco s alternátorem? Jinak před touto událostí rupla pojistka posunu sedačky, vyměnil jsem pojistku a zase fungovala, to asi ale nebude mít spojitost. Také se poslední dobou ukazoval economy mode.

Děkuji za radu co případně můžu zkontrolovat před návštěvou servisu.

Odesláno

Tohle vypadá na závadu alternátoru, resp. systému dobíjení. Mohlo odejít i něco jiného, než přímo altík - třeba ráda kolabuje jednotka, která je umístěná přímo na baterii :myslim Bude to chtít elektrikáře...

Odesláno

Na výstupu aletrnatoru je také jen 11v.

Lze odpojit ten komunikační kabel z alternatoru, měl by alternator potom něco dávat pokud je chyba v komunikaci?

Odesláno

Ve středu se snad dostanu k autoelektrikáři, který dělá repase alternátorů. Nevíte co se u tohoto alternátoru nejčastěji porouchá, regulace, uhlíky, kladka?

Odesláno (upraveno)

Pokud odpojis LIN kabel pro komunikaci, jede altik v nouzoven rezimu, pokud ma vozidlo system Volt Control nebude menit napeti dle jizdniho rezimu, ale nabiji stale na cca 14-14.2V. Pokud je na altiku 11.6V jak pises, tak se obavam, ze to je napeti baterky po startu a postupne by melo jit dolu a altik nedobiji.

Upraveno uživatelem Xantik
Odesláno

Na anglickém fóru jsem se dočetl že by to mohl být vadný 'battery charging module' . Kdyby tomu tak bylo tak by asi na alternatoru bylo více voltů a na baterii ne? Je to tak? Nebo by to mohlo být i tím? 

Odesláno

Tak o té jednotce-modulu jsem ti psal. Ale podle toho, co píšeš to vážně vypadá na altík :myslim On ten jeho repas vyjde snad levněji, než ta jednotka :roll

Odesláno
V 14. 2. 2022 at 7:57, dimi256 napsal:

... zašel pro multimetr, baterie ukazuje 12,4V a po nastartování ukazuje 11,6V, ...

Asi aj batéria už nebude v dobrom stave, keď jej napätie po jednom naštartovaní klesne o 0,8 V.

Odesláno

Já myslím, že v tomhle případě bývají spíš problémy s jednotkou BPGA než BECB, alespoň co jsem o tom různě četl :myslim 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...