Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 3 týdny později...
Odesláno

Naposledy pribudlo do auta pamäťové relé zadného stierača. Má možnosť nastavenia intervalu od 0,5 sek. - do 60 sek. Som veľmi rád, že sa mi to podarilo zohnať, pretože diaľnicu jazdím 3x týždenne a keď je cesta mokrá, všimol som si, že pôvodný nastavený interval na 5 sekúnd je často príliš krátky a zadný stierač mi stieral zadné okno nasucho. Musel som ho teda vždy vypínať a zapínať. Keďže sa to s týmto relé dá nastavovať. A ešte som zabudol podotknúť, že takisto pri ostrekovaní zadného okna mi často tretie zotretie zotrelo okno nasucho. S týmto relé stierač zotrie pri krátkom ostrekovaní okno len 2x. Je to paráda :) 

image_67201793.JPG

image_67180545.JPG

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Konečne som si našiel trochu času zhrnúť čo všetko prišlo nové za posledné obdobie. Som veľmi rád, že sa mi dostal k rukám tento prospekt pre Peugeot 306 Break po facelifte. Okrem iného na auto pribudol už aj originálny nosič na bicykel, na svojho menšieho brata... :) Už dlho som pozeral ponuky, no nikde som nič dobré nenašiel, až kým som si nevšimol tento kúsok z konca 80tych rokov v edícii Nice. Vymenili sa na ňom všetky ložiská, brzdy, prehadzovačka, kľuky a kopec iných dielov a už brázdim v značke nie len dlhé cesty, ale aj tie kratšie, poľné či lesné. :) 20.7. sa spolu s @Radovanik a ďalšími priateľmi chystáme na zraz Peugeot do Smoleníc pri Piešťanoch, tak budem rád ak sa tam s niekým aj odtiaľ z klubu stretnem. Dovtedy už snáď na aute bude namontovaný aj originálny Texalarm :P

IMG_2624.jpg

IMG_2664.jpg

IMG_2665.jpg

IMG_2840.jpg

image_67159809.JPG

image_67171585.JPG

image_67185409.JPG

image_67190785.JPG

image_67158017.JPG

image_67197441.JPG

image_67206913.JPG

image_67211009.JPG

image_67192065.JPG

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zbierka sa mi zasa o niečo rozrástla. Prospekty už majú vyše 200 strán o 306ke :D Asi najviac sa mi páči brožúra o podvozku s takýmito skvelo vymyslenými ilustráciami (video v prílohe). Konečne som dal na auto aj bicykel, keď som si ho viezol na víkend k starým rodičom. To, že je to skvelé duo potvrdilo aj to množstvo hláv, ktoré sa za nimi otáčalo :D

IMG_3063.jpg

IMG_3077.jpg

IMG_3082.jpg

• O 4 týdny později...
Odesláno

Auto si prešlo ďalšou úpravou a to pridaním originálneho alarmu. Mal som šťastie, že alarm, ktorý som zohnal, je určený pre druhý facelift, s komfortnou jednotkou, teda presne pre moje auto. Jendotka AVA32. Bola to práca na 2 dni... Bolo potrebné rozobrať celý stredný tunel, vybrať von komfortnú jednotku a napojiť do nej zväzok od alarmu. Jedna z najhorších prác bola vrátiť tú jednotku späť ešte aj s novým zväzkom alarmu... Ďalej bolo potrebné navŕtať to stredného panelu a panelu hodín dieru pre diódu, je na to presne určený výrez v palubovej doske. Okrem tohto je potrebné pretiahnuť z kabíny káble do motorového priestoru, pre sirénu a zámok kapoty. Čo sa týka kufra, tam som mal pripravený zväzok na alarm už od výroby, teda som nemusel ťahať káble cez celé auto. V návode je určené miesto pre sirénu v motorovom priestore, avšak 306ky, ktoré mali alarm osadený od výroby, ju mali v priestore pod ľavým predným blatníkom, skelet tam má na to určené miesto (viď. foto). Súčasťou alarmu sú aj volumetrické senzory na A stĺpikoch, tie treba ťahať popod lišty A stĺpikov a potom popod tesnenie dverí až dole do jednotky. Potom už len stačilo napinovať pár konektorov, všetko zapojiť a zložiť. Okrem toho treba ešte navŕtať dieru do obloženia volantu pre tlačidlo na zapnutie a vypnutie volumetrických senzorov, ale aj na operovanie párovania alarmu s jednotkou. V druhej fáze prebieha inicializácia. Najprv treba spárovať jednotku alarmu s jednotkou centrálu a potom jednotku alarmu so sirénou, podľa unikátneho kódu na jednotke - podľa návodu. 

IMG_3327.jpg

IMG_3336.jpg

IMG_3338.jpg

IMG_3340.jpg

image_67187969 (1).JPG

IMG_3105.jpg

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak a tempomatujeme :) Myslím, že je to aj jediná 306 s tempomatom na Slovensku. Bola to ale sakra práca :D Krátky popis práce: RJ EDC15C2 - 3 konektorová - nie každá má ale hardware na tempomatový spínač na E4. Ja som musel zháňať novú riadiacu jednotku a konektor jemne rozvrtať, aby som tam pretiahol káble od brzdových spínačov. Brzdové spínače musia byť 2. Tempomatový a na brzdové svetlá. Tempomatový musí byť červený, nie hnedý ako u 406. Ja som mal v spínači na brzdové svetlá 4 káble tak som si myslel, že tam je príprava. Nie je to tak. Mám zvláštne auto, veľa vecí má u mňa dvojnásobnú kabeláž, ktorá vedie aj do riadiacej jednotky... Spínač na spojke som mal od výroby, nerozopínal, ale spínal. Trebalo vymeniť aj ten. Dlho som mal problém s koherenciou brzdových spínačov a bol to presne ten istý problém ako bolo popisované v jednom vlákne pre 806. Trebalo ťahať šťavu cez poistky, do ktorých ide konštantný prúd, do niektorých počas štartu prestane šťava ísť a tým pádom jednotka tempomat vyradila. Všetko je ale funkčné a tempomatujeme si spolu. Týmto sa chcem veľmi poďakovať @Ferry @Radovanik za schémy, cenné rády, pomoc s dielmi a montážou :)

Odesláno (upraveno)

jezis promin, kdyz jsi mi psal, mel jsem zrovna dovolenou a uplne zapomnel odepsat ti. Ale vidim, ze se zadarilo a tak gratuluju.

A z ceho jsi nakonec tu jednotku sehnal ?

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno (upraveno)

Nič sa nedeje, dorobiť tempomat a alarm počas približne asi dvoch týždňov bolo pre mňa ako úplne neskúseného človeka úplné peklo... U mňa bol asi najväčší problém v tom, že som výchadzal z tempomatu pre 406 a aj tempomatový spínač som dával hnedý. Čo sa ale týka 306, je si viac podobná s 806kou a potrebuje spínač resp. rozpínač červený. Vychádzam aj z toho, že ten hnedý spínač má inú dĺžku zopnutia pinu a teda bolo úplne jedno ako som spínače nastavoval, vždy mi jednotka vyhodila problém s koherenciou. Vymenil som ho za červený a všetko je v cajku ;) 

Jednotku mi pomohol zohnať pán, u ktorého som aj všetko kontroloval cez PP2000. Má nejaké známosti v Peugeote a zohnali ju novú z centrálneho skladu. Je to originál pre 306. Povedal mi len, že zohnať ju bolo takmer nemožné, lebo ich je strášne málo.

Upraveno uživatelem Adrián 306 break
Odesláno

tak to jsi mel teda kliku. Je fakt, ze 306 ma treba uplne stejnou tu komfortni jednotku kabiny, jako 806. I konektor v delici prepazce pro spojeni kabinoveho elektrickeho svazku s motorovym svazkem je stejneho provedeni u obou tehle aut, takze podobnost tam je. Zajimavy ale, ze kdyz jsem ti hledal to schema pro tempomat, tak u 806 ta tri-konektorova verze ECU vubec nebyla.

Odesláno

Práve preto som aj výchadzal zo schém pre 406 no nesedeli mi zasa spínače. 306 je teda jeden veľký mišung. :D Káble z páčky ťahať do RJ podľa 406 a spínače som potreboval riešiť rovnako ako 806... Veľmi zaujímavé. R.v. je 06.2001 :D 

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Tak po dlhšom čase, auto je po veľkom servise a okrem servisu sú na aute opäť aj nejaké novinky. Prednedávnom som spravil menšiu objednávku z Anglicka - spolujazdcové asferické spätné zrkadlo s vyhrievaním a sadu originálnych líšt A stĺpikov pre volumetrické snímače alarmu. S tempomatom spolu ďalej jazdíme denne po diaľniciach. So všetkými prácami mi opäť pomáhal @Radovanik ;)IMG_7421.thumb.jpeg.c0b950f2b14b5f89098c0292ea39d195.jpegIMG_7781.thumb.jpeg.8b6e39fd51292e8e72b9553daa043581.jpeg

IMG_7786.thumb.jpeg.8bb10224bae40eae203db13b4b2fd9df.jpeg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...