Charlie 1 Odesláno 29. prosinec 2021 Odesláno 29. prosinec 2021 Ahoj, Dcera si chce koupit iPhone na nový nemá tak se dívá po použitých se zárukou.... Jestli má někdo zkušenosti kde kupuje a je spokojen tak napište.... Dostal jsem tip na mobil Pohotovost.... Citovat
MotoMoto Odesláno 29. prosinec 2021 Odesláno 29. prosinec 2021 použitý je vždy velký risk. nějaká záruka je velmi pofidérní. Stačí ( a to mám ověřené, že to tak běžně funguje i pro nové neofiko dovezené MT) strčit MT do kýble s vodou a je zavinění na straně zákazníka a záruka jde do kytek. A není jak se bránit. Citovat
Péťa Odesláno 29. prosinec 2021 Odesláno 29. prosinec 2021 Holčičky to nemají lehké, vidím to u neteře. Taky měla starší a pak stejně skončila u nového. Ale ji je 16 Co třeba mimozemšťan? MotoMoto a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
vozzyn Odesláno 29. prosinec 2021 Odesláno 29. prosinec 2021 Koupil jsem repasovaný japko 8 na Swappie.cz, za 2 dny doma, vypadal fakt jako nové, ale druhé den přestalo fungovat zesilovací tlačítko. Mohl jsem to reklamovat, ale vrátil jsem to (zdarma ve 14ti denní době bez udání důvodu) a dal jsem mamce svoju staró P20ku. Citovat
lucnikonik Odesláno 1. leden 2022 Odesláno 1. leden 2022 Z mobilpohotovosti jsem kupoval vlastní SEčko první generace + asi 8 dalších iPhonů pro kamarády, známé, zákazníky - cena je samozřejmě vyšší, než na bazaru od lidí, ale krom jednoho skoro neviditelnýho škrábance na zadní části u jednoho telefonu byly všechny vzhledově jak nový, co jsme si ověřili, tak funguje i ta jejich 14denní záruka - když jsme tam byli pro kamaráda dcery telefon, tak tam byla paní, že před týdnem kupovala nějaký použitý tuším huawei a včera přestal fungovat na síť, simkou to není, tak jí telefon během pár minut vyměnili a omlouvali se, byl jsem příjemně překvapený přístupem. Telefon, který jsme kupovali nebyl problém důkladně vyzkoušet dle popisu níže. Co je potřeba určitě otestovat - všechny tlačítka, zda fungujou na první dobrou, u modelů s tlačítkem, zda funguje načtení otisku prstu/modely s "kamerou" za funguje FaceID (v Nastavení, položka TouchID/FaceID a kód), stav baterky (bývají často na hraně, z těch cca 9ks, co jsme tam kupovali jich 6 mělo baterku na hraně životnosti - pod 85%), stav baterky je jednoduše zjistitelný - Nastavení, položka Baterie a tam je Kondice baterie, kde se ukáže v procentech stav. Jinak u iPhonů je poměrně snadná a docela i levná výměna baterky, u novějších modelů (od 6S výše) je to lehce komplikovaný vodoodolností (displej je přilepený, je to nutné nahřát a po výměně baterky dát nový lepidlo, ale to slušné servisy dělaj automaticky @MotoMoto - to jsem viděl taky, stalo se mi to a po eskalaci na výrobce (servis si vybral blbel telefon na namočení - zákazník je elitní právník) výrobce s omluvou dal nový kus - a jo, jednalo se o pacholky z "nejvyhlášenějšího" českého servisu na mobily, jehož název začíná na B. Nicméně tomuhle se u spousty zařízení dá efektivně zabránit, u rodiny, kamarádů, zákazníků... dělám "osvětu" - při předání do reklamace je potřeba donutit pracovníka servisu/krámu kde reklamuju k tomu, aby prohlédl přístroj a do opravného listu zakázky zadal magickou větu "indikátory vlhosti jsou bílé, zařízení nebylo vystaveno vlhkosti/vodě" a servis má s poškozením vodou smolíka - tohle byl případ toho právníka. Charlie 1 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 1. leden 2022 Odesláno 1. leden 2022 A kde dnes ty indikace vlhkosti jsou,kdy foun je skoro nerozebiratelný? Původní beru,sundal se zadní dekl a bylo vše vidět. Citovat
sitler Odesláno 1. leden 2022 Odesláno 1. leden 2022 Jsou pod deklem, kam se jako uživatel nedostaneš, ale servis samozřejmě ano Citovat
Milan+ Odesláno 1. leden 2022 Odesláno 1. leden 2022 A servis se bude crcat se zákazníkem při přejímání? Rozdělávat před ním. Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 1. leden 2022 Odesláno 1. leden 2022 Ono většinou ten telefon ani nepřijímá technik jako takový, ale když to tak řeknu, jen ten "blbec" za pokladnou. Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
JendaB Odesláno 1. leden 2022 Odesláno 1. leden 2022 Ono by bylo dobré napsat jaký je rozpočet, jestli se nevyplatí připlatit za starší model(SE2020 nebo 11) ale úplně nový kus. Druhá věc od modelu X a novější jsou baterie "spárované" se základní deskou, takže při výměně baterie se musí přehodit i elektronika baterie jinak telefon bude hlásit že nepoužíváš originální baterii a nefunguje měření kapacity baterie, plus to bude otravovat. Citovat
sitler Odesláno 1. leden 2022 Odesláno 1. leden 2022 @Milan+ mě, oni ti pak jen pošlou vyjádření, že vlhko a nazdar. Neexistuje, že by to pred tebou otevřeli Citovat
Charlie 1 Odesláno 1. leden 2022 Autor Odesláno 1. leden 2022 Rozpočet do 10000....objednana X za 9200 rok záruka na doporučení 2 známých co nakoupilo zde víc mobilu. Objednáno zde:https://www.iphonemarket.cz/iphone/ Pak napíšu co došlo Citovat
lucnikonik Odesláno 1. leden 2022 Odesláno 1. leden 2022 u iphonů je indikátor v čtečce SIMky, stačí posvítit dovnitř (není jedinej, další jsou uvnitř, kam se zákazník nedostane, ale pokud je ten ve čtečce bílej při předání, tak servis nemá šanci odůvodnit, že je po předání najednou růžovej - pak je to opruz, když servis nechce jednat, páč znalec, ev. žaloba .... to s párováním baterek vím, ale na to existuje jednoduchý řešení od číňanů - chytrá krabička, která načte identifikaci baterky (i displeje a dalších dílů) a zapíše do nové baterky, displeje, atd., co vím, tak známej servisák tuhle krabku má a říká, že ač byla drahá, tak se zaplatila během dvou měsíců (tuším říkal něco o 300 dolarech) Jinak SE 2020=11, je to podobný, jako bylo první SEčko (to bylo 6s ve futrálu 5Ska), u SE 2020 je to 11ka ve futrálu 8čky VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
MotoMoto Odesláno 3. leden 2022 Odesláno 3. leden 2022 @lucnikonik Většinou (aspoň já o to nevím) to oficiální servisy u oficiápních dovozů (opravu hradí výrobce) se to nestává. Výrobce chce udržet zákazníka a servis raději provede placený zásah než vracet jako neopravitelné. Toto (namáčení) se děje většinou u individuálních (šedých) dovozů, kdy záruku 24 měsíců drží prodejce a ten i zajišťuje servis. A logicky raději přijde o zákazníka, než aby platil drahou opravu nebo výměnu. A tak ŠUP HLAVIČKU POD VODIČKU a je to vyřešené. Proto nedoporučuji různé laciné nákupy EU distribuce a podobně. Proto to je lacinější protože tam není servis pack na 24 měsíců. Citovat
lucnikonik Odesláno 4. leden 2022 Odesláno 4. leden 2022 @MotoMoto já se s tím bohužel potkal i u autorizáků (britex, arvato), nicméně po eskalaci na české zastoupení značky to v obou případech skončilo nějakým vyšetřováním výrobce a odebráním autorizace u obou případů, což ty autorizáky hodně finančně bolelo, takže si myslím, že si to dnes nedovolí Plus tedy výrobci dali oběma postiženým zákazníkům nový telefony. U šedejch dovozů je to bohužel dost častý, ale mnoho výrobců to neřeší a i šedé dovozy autorizovaný servis opraví záručně, záleží bohužel na "politice" výrobce, zda je ochotný to řešit - Samsung šedivky nebere, co vím (mohlo se to ale změnit), u Apple záleží, zda je to telefon prodaný operátorem nebo z "volného trhu", ty volňasy aspoň Český servis neřeší a opravuje záručně (dle info, co mám). s Huawei nemám zkušenost. MotoMoto ohodnotil 1 Citovat
MotoMoto Odesláno 5. leden 2022 Odesláno 5. leden 2022 U toho autorizáku to nechápu co tím získají. Opravu mají zaplacenou, odmítnutí opravy nemají. Citovat
Charlie 1 Odesláno 5. leden 2022 Autor Odesláno 5. leden 2022 Tak telefon doma stav, jako nový bez jediného škrábance, EU distribuce.... Stav baterie 94% zatím vše funkční, tak uvidíme 14 dní co a jak.... Charlie 607 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
lucnikonik Odesláno 6. leden 2022 Odesláno 6. leden 2022 Gratulace, každém případě doporučuju solidní sklo a solidní pouzdro, modely s FaceID jsou bohužel docela křehký (holt displej až do rohů je krásnej a skleněný záda taky, ale není to moc odolný proti pádům) ještě jsem si uvědomil - jestli dcera používá Whatsapp a chce mít historii zpráv převedenou z androida, není to úplně jednoduchý, oficiálně to "nejde", nicméně už jsem to pár lidem úspěšně přetáhnul, funguje to přes program Anytrans (bacha, je i Anytrans for Android, ten nee), akorát je to celkem drahej program (měl jsem kliku a koupil za pár drobných ve slevě) a je tam potřeba provést několik kroků, aby se to přetáhlo (nic extra složitýho, ale taky ne úplně triviální) - pokud bys s tím potřeboval helfnout, ozvi se, dokážu pomoci/poradit/nasměrovat Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.