Benista Odesláno 14. duben 2006 Odesláno 14. duben 2006 pri rozjizdeni a vypinani motoru se ozyva zvonivy az piskavy zvuk o vyssi frekvenci...v autorizovanem servise mi bylo zdeleno ze se jedna o setrvacnik spojky a ze vymena prijde na 25 000Kc...velka palka pro me.....nemel ste nekdo podobny problem? Nebo mi ste schopni nabidnout nejake levnejsi reseni? Mozna ze jde treba o jiny problem...vite jak to chodi v autorizovanych servisech. Jedna se o peugeot 307HDI 2.0 R.v03 [upravil dne 14.4.06 Benista] Citovat
skorpione Odesláno 14. duben 2006 Odesláno 14. duben 2006 Někdo mi radil,že se to dá i vyčistit,zároveň kopit novou lamelu a složit a mělo by to být v poho. Citovat
oddie Odesláno 14. duben 2006 Odesláno 14. duben 2006 Původně zaslal: skorpione Někdo mi radil,že se to dá i vyčistit,zároveň kopit novou lamelu a složit a mělo by to být v poho. To ti radil dost velkou hovadinu. Nevím, co bys asi tak chtěl čistit na rozpadlém setrvačníku, aby se tím dal zase dohromady. Pokud není vadný, je jakékoliv čištění mimo mísu, pokud je vadný, žádné čištění mu nepomůže. Jinak to Benista - pokud máš skutečně K.O. odpružený setrvák, výměna i se spojkou (kterou to vždy vezme s sebou) skutečně stojí těch cca 25tis a nenaděláš s tím vůbec nic. Citovat
Medvěd Odesláno 14. duben 2006 Odesláno 14. duben 2006 Původně zaslal: oddie Původně zaslal: skorpione Někdo mi radil,že se to dá i vyčistit,zároveň kopit novou lamelu a složit a mělo by to být v poho. To ti radil dost velkou hovadinu. Nevím, co bys asi tak chtěl čistit na rozpadlém setrvačníku, aby se tím dal zase dohromady. Pokud není vadný, je jakékoliv čištění mimo mísu, pokud je vadný, žádné čištění mu nepomůže. Jinak to Benista - pokud máš skutečně K.O. odpružený setrvák, výměna i se spojkou (kterou to vždy vezme s sebou) skutečně stojí těch cca 25tis a nenaděláš s tím vůbec nic. Ale může Tě zase hřát svědomí, že máš tak na 200 000 km pokoj Citovat
piškotek Odesláno 14. duben 2006 Odesláno 14. duben 2006 Oddie má naprostou pravdu.Určitě máš motor 2.0 HDI 110K.Prostě všechno má svou životnost.Peugeot není jedinou značkou která dělá dvouhmotnostní setrvačník.Nic se s tím nedá dělat. Citovat
Medvěd Odesláno 14. duben 2006 Odesláno 14. duben 2006 Dotaz - u 2,2 HDI jsou také problémy se setrvákem, nebo je to záležitost pouze 2,0 HDI 81 kW?????:xvul:xvul Citovat
piškotek Odesláno 14. duben 2006 Odesláno 14. duben 2006 Ale to není žádný problém.Zatím co vím se nikomu na 406ce nepokazil natolik že by se musel vyměnit. 2.2 HDI se to netýká. Citovat
Benista Odesláno 17. duben 2006 Autor Odesláno 17. duben 2006 Dekuju vsem za napovedu...Jeste by me zajimalo kolik cca. se da na tom nalitat nez se to znici a kdyz se to rozbije za chodu muze to ohrozit jeste nejake soucastky? Citovat
tomask Odesláno 20. duben 2006 Odesláno 20. duben 2006 Původně zaslal: Benista Dekuju vsem za napovedu...Jeste by me zajimalo kolik cca. se da na tom nalitat nez se to znici a kdyz se to rozbije za chodu muze to ohrozit jeste nejake soucastky? Zdravim vsechny...tak jsem to absolvoval tu zamenu setrvaku ze 307 za 406....najel jsem s tim cca 10 tisic a zadny problem...setrvak ze 406 vydrzi porad oproti tomu co tam bylo...jinak se musi menit jeste spojka a lozisko...takze oprava cca 15 tisic...misto nejakych 30-40tisic.... jediny co jsem zatim zaznamenal ze auto je nepatrne hlucnejsi pri otackach 1100ot/min;) Citovat
Benista Odesláno 20. duben 2006 Autor Odesláno 20. duben 2006 Ďakujem za odpoveď na moj mail tomask.Auto vzáruke neni je to dovoz z Francúzka po búračke (plecharina).Až na ten zotrvačník to auto zatiaľ (?uk,?uk)nema chybu.Presadol som doň totiž z 26 ročnej Lady 1300 ktorú som si nechal ako \"veterána\". Tak sa teda vydám zháňa? nejaký servis.To zas bude:Ozaj, Kua chlapi ,nemá niekto tie potrebné diely zo 406 doma v garáži?papa Citovat
-=Michal=- Odesláno 12. květen 2006 Odesláno 12. květen 2006 Původně zaslal: piškotek Ale to není žádný problém.Zatím co vím se nikomu na 406ce nepokazil natolik že by se musel vyměnit. 2.2 HDI se to netýká. Akorát mě šel do kitek už v 80tis, v servise byli ochotni diskutovat o tom, že s tím něco je až ve 100tis. Pískání, chrochtání a divné prokluzování spojky né při rozjezdu, ale při 4 a 5ce na plnej kotel. Docela jsem je chápal, protože to při takové kilometráži asi není úplně obvyklé. Měnila se spojka (za horizontem) a setrvák (prej vyklepanej s velkou vůlí). Nechápu co s tím kdo přede mnou dělal, ale ty najeté kilometry jsou na 95% real. Citovat
jirka607 Odesláno 20. květen 2006 Odesláno 20. květen 2006 Ano ten setrvák bud vyměníš a budeš mít klid,i když suší peněženku,ale jak tam dáš něco odlítaného z vrakáče,budeš to brzy absolvovat znovu,DEJ TO TAM NOVÝ nebo jezdi dokavat to vrní.Jirka Citovat
Parc Odesláno 27. říjen 2006 Odesláno 27. říjen 2006 tak si precitam starsie forum a mam jednu otazocku... podla toho co tu pisete mam chapat, ze to zacvrlikanie ked vypinam motor alebo klesa s otackami do volnobehu ci to ze pri pustani spojky mi to vzdy sklbne celym aftom ako v autoskole znamena ze je ko dvojhmotnostny zotrvak? :bojim Citovat
-=Michal=- Odesláno 20. únor 2007 Odesláno 20. únor 2007 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: oddie Původně zaslal: skorpione Někdo mi radil,že se to dá i vyčistit,zároveň kopit novou lamelu a složit a mělo by to být v poho. To ti radil dost velkou hovadinu. Nevím, co bys asi tak chtěl čistit na rozpadlém setrvačníku, aby se tím dal zase dohromady. Pokud není vadný, je jakékoliv čištění mimo mísu, pokud je vadný, žádné čištění mu nepomůže. Jinak to Benista - pokud máš skutečně K.O. odpružený setrvák, výměna i se spojkou (kterou to vždy vezme s sebou) skutečně stojí těch cca 25tis a nenaděláš s tím vůbec nic. Ale může Tě zase hřát svědomí, že máš tak na 200 000 km pokoj Hmm, tak to asi udělali soudruzi v NDR někde chybu. Mám měněnej u P406 ani né před rokem i se spojkou a už je zase KO. Popiskování jak za stara při přidání a ubrání plynu (nejlépe slyšet při 2ce) a zejména při vypínání zapalování. Reklamace to jistí :roll Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.