Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

na 309 mi chcipa motor chvilku bezi a potom zhasne kde moze byt pricina? moze to byt palivovym cerpadlom? lebo ked lejem benzin priamo do karburatora tak mi normalne bezi a nezdochina akonahle prestanem tak zhasne a z palivoveho filtra mi to vytiahne vsetok benzin, ked to zhasne tak sa to opet naplni resp. sa to vrati z karburatora. Ak to je cerpadlom moze sa dat cerpadlo aj s Dieslu do benzinoveho motora? prosim poradte ak viete potrebujem to surne diky za rady

Odesláno
Původně zaslal: zoby

a já měl zato že ani auto s karbecem nemá čerpadlo. že si to karbec saje sám.

ale to bude tím, že celý život jezdím na naftu.

jedině pertynaksový karburátor z Katody Olomóc (z elektronkou E13):D

Odesláno
Původně zaslal: zoby

a já měl zato že ani auto s karbecem nemá čerpadlo. že si to karbec saje sám.

ale to bude tím, že celý život jezdím na naftu.

Ne, karbec nesaje, naopak má plovákovou komoru, která má na vstupu ventil uzavíraný tím plovákem, takže potřebuje určitý (malý) tlak benzínu na vstupu. Čerpadlo neměl jen Trabant, který měl spádovou nádrž - umístěnou nad motorem.

A mimochodem, i všechny diesely mají podávací čerpadlo, nejenom HDI, ale úplně všechny. Akorát u těch starších mechanických je prostě integrované ve vstřikovacím čerpadle, jakožto první stupeň...

Odesláno

Ne, nefungovalo by tam z dieselu. Nevím, jakým způsobem bys chtěl asi tak vydrápat to dieselové ze vstřikovacího čerpadla, a i kdyby se ti to nakrásně podařilo, tak čím bys jej chtěl asi tak pohánět. Nefungovalo by ti tam ani dopravní čerpadlo ani z HDI, protože má příliš velký tlak, a stejně tak ti tam nebude fungovat dopravní čerpadlo z benzínu ze vstřikováním, protože má taky moc velký tlak. Prostě a jednoduše, pokud máš karburátor a nejde ti čerpadlo, potřebuješ čerpadlo zase jen a pouze z karburátorové verze. Tečka.

Odesláno

pokud tam máš mechanickou pumpu na vačce nesundaval si jí? když sem měnil hlavu tak sem jí přendaval ale zapoměl jsem pod ní dát takovou podložku. takže byla pořád na maximu a netlakovala. pokd to nebude pumpa bude to nejsppíš axelerační pumpička.a jestli jsi z prahy tak mi napiš soukromou zprávu a jí ti snad v úterý napíšu kde jsem jí koupil novou na rendlíka. ale to asi budou mít ve všech možnejch autodílech. a ani neni moc drahá. ale taky můžeš mít elektrickou pumpu u karburátoru. ale ta se dává většinou pokud tam máš turbo. třeba u r5 gtt

Odesláno

Jen pro zajímavost, Northstar 4.2l motory v Cadillacích a jiných autech mají čerpadlo v nádrži ale pokud by přestalo fungovat, přepne se na nějakej systém, kterej využívá sání z motoru a dotahuje si benzín :) A dokonce dojede 70km bez kapky chladící kapaliny.

[upravil dne 16/4/06 Fusion]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...