Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

K nádržce. Celou dobu jsem doléval jen z kanystru. Pistole na pumpě nikdy. Stejně čerpadlo přestalo fungovat.

Asi se autorizovanému servisu nevyhnu. Mám problém, že musím jezdit a náhradní auto tohoto typu prostě nemám. A navíc jsem tam byl před měsícem s tou AD Blue nádržkou a servisnímu technikovi jsem naznačil, že bych ho nějakou dobu nerad viděl.

Upraveno uživatelem sampon
Odesláno (upraveno)

už jsem to tu někde psal, netankovat z kanystrů (to nevím přesně proč) jen z pistole ale hlavně pomalu, ne tam kde to jde rychle pro náklaďáky. Takže 13 litrů tam dávám nekonečně. Je tam nějaké odvětrání, kam při rychlém tankování vlítnou krystalky, ucpou to a pak to praskne

Upraveno uživatelem martinecondrej
Odesláno

Já mám zase info, že z pistole ne. Jen z kanystrů s nálevkou a pomalu. Tak nevím. Pistole na pumpě je vždycky úplně zkrystalizovaná, že bych jí tam měl strach strčit. 

Odesláno (upraveno)

krystaly budou i uvnitř nádrže, třeba pistole umí i tahat vzduch ven. Takhle osobně bych změnil způsob tankování, protože se ti to zatím moc neosvědčilo. A pokud přijde na řadu třetí nádržka, tak adblue off

Jo a ještě taky možná je změna v množství dávkovaného adblue, dřív jsem tu četl jak to komu dlouho vydrží. Mám r.v. 2020 a každých cca 5000 až 8000km dávám plnou. Při jízdě krokem je normálně slyšet, jak to teče do výfuku

Odesláno

@Dawe8 Objednal jsem se na servis na výměnu řemene a kladek, v sekci oprava DiagBox jsem inicioval výměnu pomocného řemene.

Závada motoru je pryč a já můžu dát auto do servisu na výměnu. Díly si koupím své.

Děkuji všem.

Odesláno (upraveno)

a nemůže tam být i skutečný problém? Moc se mi nezdá, že by auto hlídalo časový nebo km interval. Nevím co to může poškodit. Kdysi u Renaultu se mi rozpadla tahle napínací kladka a zničilo to něco za další 3000,-

Osobně bych to dal na odtah

Odesláno (upraveno)

Ano, auto opravdu hlídá časový interval na výměnu řemene příslušenství. Fakt jsem ten dlouhej sloh nepsal jen tak z prdele 😉

Nicméně proto jsem i psal, že by to chtělo někoho, kdo tomu rozumí a jukne na to pořádně, jestli jde jen o interval nebo o něco vážného. Protože druhá chyba je buď jen jako informativní k tomu řemenu, a nebo opravdu může být něco s příslušenstvím a může to za nějaké situace mírně rozhodit rozvody. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

Já měnil řemen a kladky ve 110tis. Protože hvizdal řemen. Udělal jsem to vše najednou. Nechám celou soustavu řemene. S mechaniky se poradím nad kontrolou rozvodu. Ten byl dělán taky ve 110tis. 

Odesláno (upraveno)

@VojtouNerCZ potvrdil jsem si to. Nic nemazali a výměnu řemene neinicioval. V pátek jsem se objednal na výměnu do ArtcomGroup do Olomouce. Ještě musím mrknout, jestli rozvody nemají taky novou iniciaci. 

Potom sem dám fakturu. Cena by měla být+-3tis. Jak psal VojtouNerCZ 

Odesláno

OK :D Úplně jsi mne vylekal, že jsem něco při výměně opomněl. Mně ty kladky nedaly již po cca 60.000km a já nevím, mělo to zv tu dobu 6 let asi. Řemen vypadal dobře, ale kladky už docela lítaly, zejmé na po startu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...