Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj ,pri návratu z dovolené hláška závada motoru.Je to 2l s manuálem najeto 40000 2018. V polovině rakouska po pauze při nastartování hláška závada motoru.Zkusil sem odpojit baterku ,ale to samé.Chladici kapalina skoro na max olej cca v 1 tretine polovine mezi ryskama, nedolejval sem.Jel sem dal cca 500km a kromě kontrolky motoru se nic nedělo.zadny omezeni výkonu nouzovej stav atd.

Doma sem to párkrát zkusil nastartovat a hláška porad.Objednal sem se na diagnostiku a auto 4dny stalo. Rano pred cestou do servisu sem dolil olej až po horní rysku a při nastartování hláška nikde.Na diagnostice zjistena přechodná chyba s egr ventilem.Cena za výměnu cca 20000 i s prací. Uz tam prej egr měnili, taky tříletéj traveller ale najeto 80000.tankuju jen euroil optimal plus a mimo cz sem bral shell ten lepsi. Cca 200-300km pred závadou sem bral omv max motion plnou ve Slovinsku.A podle diagnostiky závada začala cca někdy po tankování podle km .Taky mě přestal fungovat tempomat ,což prej dělá když je naka porucha motoru.Tot vse .Sem rad ze to jezdi,ale doufám že nic dalšího nebude.

Odesláno

EGR nejvíce pracuje když se jezdí pianko. Mám už čtvrtou naftu, využívám výkon motoru a nevím co je závada EGR. Kdysi jsem ho chtěl nechat vyčistit preventivně, po rozebrání mi servisák říkal, že to bylo zbytečný a že hodně záleží jak se jezdí. Jasně, jezdím za 9 litrů, ale alespoň je to zábava. 

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Zdravím. Hlásím zřejmě podobný problém. Aktuálně 110tis km na Travelleru 2.0 automat 130kw a objevil se náhle v Itálii na parkovišti po nastartování problém Závada motoru, vyhledejte servis..   Dnes mi tady řekli, že zřejmě EGR ventil a že to mám řešit u nás v ČR. Chybu smazali, tak jsem zvědav co z toho bude a jestli dojedu bez další hlášky. Před dvěma týdny odešla nějaká vrtule u čerpadla na vodu a auto se přehřívalo až se vyvařila všechna voda a dorazila pro mě odtahovka. Pořád si říkám, jestli by ta původně vysněná T5 Multivan dsg 4x4 2.0 byl stejný problém nebo ještě horší, nebo je to jen kus od kusu..

Odesláno

Nádobka ad blue výměna i se vstrikovacem

Vydřené čerpadlo palivová soustava, špony šly přes filtr až ke vstřikům. Kompletní výměna jsem zvědavý, kdy přijde EGR 

Odesláno
V 6. 8. 2021 at 19:37, Ende napsal:

Ahoj ,pri návratu z dovolené hláška závada motoru.Je to 2l s manuálem najeto 40000 2018. V polovině rakouska po pauze při nastartování hláška závada motoru.Zkusil sem odpojit baterku ,ale to samé.Chladici kapalina skoro na max olej cca v 1 tretine polovine mezi ryskama, nedolejval sem.Jel sem dal cca 500km a kromě kontrolky motoru se nic nedělo.zadny omezeni výkonu nouzovej stav atd.

Doma sem to párkrát zkusil nastartovat a hláška porad.Objednal sem se na diagnostiku a auto 4dny stalo. Rano pred cestou do servisu sem dolil olej až po horní rysku a při nastartování hláška nikde.Na diagnostice zjistena přechodná chyba s egr ventilem.Cena za výměnu cca 20000 i s prací. Uz tam prej egr měnili, taky tříletéj traveller ale najeto 80000.tankuju jen euroil optimal plus a mimo cz sem bral shell ten lepsi. Cca 200-300km pred závadou sem bral omv max motion plnou ve Slovinsku.A podle diagnostiky závada začala cca někdy po tankování podle km .Taky mě přestal fungovat tempomat ,což prej dělá když je naka porucha motoru.Tot vse .Sem rad ze to jezdi,ale doufám že nic dalšího nebude.

vtipny, stalo se mi uplne to samy, natakovano vcera v chorvatsku, v rakousku po pauze prestal fungovat tempomat, po dalsi pauze zavada motoru. To mam teda radost, jestli to je EGR :(

Odesláno (upraveno)

Zdravím. Tak já dorazil. Po 5ti dnech co auto stálo se zase chyba ukázala hned po nastartování, zajel jsme znovu do servisu a stejný problém, EGR ventil, tak mi to smazali a kupodivu dalších 1tis km to ujelo během dvou dnů. Takže auto jede zítra na diagnostiku a uvidíme. A já jsem šťastný, že jsem nemusel jet s blikačkama na jedničku od moře.. 

Upraveno uživatelem Trubkaaa
  • O 2 roky později...
Odesláno

To jsem zase já. Před měsícem výměna nádržky na ad blue se vstrikovacem. Dneska start stop a po rozjetí najednou závada motoru navštivte servis. Já nevím, ale už by se mi asi vyplatil operak. Je to krám za melcek.

Odesláno

Ahoj. Potřeboval bych radu. Níže zasílám výpis závad na vozidle Peugeot Traveller. Poradí někdo? Přibrzdil jsem na křižovatce, auto znovu nastartovalo systémem start stop a vyskočila "závada motoru, nechte opravit vozidlo".

Po dia je tento výstup. Závady vymazat nejdou.

Díky Jirka

Obrázek WhatsApp, 2025-01-15 v 08.56.50_5bb5c002.jpg

Obrázek WhatsApp, 2025-01-15 v 08.56.51_1170353c.jpg

Odesláno

Takto je výpis dle AI

P16AB00

Popis závady: Obvykle označuje problém s řízení termomanagementu motoru. To může souviset s ventilem nebo systémem, který spravuje teplotu chladicí kapaliny nebo motoru.

Možné příčiny:

Vadný termostat nebo elektroventil termomanagementu.

Problémy s kabeláží nebo konektory.

Softwarový problém v řídicí jednotce motoru (ECU).

Snímač teploty chladicí kapaliny dává špatné hodnoty.

Doporučení:

Zkontrolovat a vyčistit kontakty konektorů na ventilu a snímačích.

Změřit signál a funkci ventilu pomocí multimetru.

Případně provést aktualizaci softwaru ECU.

P138307

Popis závady: Problém s detekcí spalování (ignition fault), pravděpodobně na jednom z válců. To může být spojeno se zapalovací cívkou nebo svíčkou.

Možné příčiny:

Vadná zapalovací cívka (často na konkrétním válci).

Opotřebovaná nebo poškozená zapalovací svíčka.

Špatné vstřikování paliva nebo závada na vstřikovači.

Problémy s kabeláží nebo konektory k cívkám.

Doporučení:

Zkontrolovat zapalovací svíčky (opotřebení, mezera mezi elektrodami).

Proměřit zapalovací cívky a vyzkoušet jejich výměnu mezi válci (pokud závada přejde na jiný válec, je problém v cívce).

Zkontrolovat vstřikování paliva a kabeláž.

Odesláno (upraveno)

Obě chyby spolu souvisí a obě znamenají nějaký problém/interval ohledně výměny řemenu příslušenství, časování, případně je to upozornění na výměnu. 

Zkontroluj si řemen příslušenství, jestli nějak nešmajdá, neblbne napínací kladka. Pokud to bylo vyměněný a vše je v pořádku, možná někdo nevymazal servisní Také to může znamenat mírné rozhození časování, nicméně také to může mít souvislost s řemenem příslušenství. Takže v prvé řadě se zaměř na něj. Je to spojený přes napínací kladku a pokud ti řemen příslušenství/napínací kladka dělá brikule, může to ovlivnit i rozvody. 

To máme dnes chytrý auta, že nás upozorní i na tohle, že? Možná dobře, případů, kdy majitel sral na řemen příslušenství, ten prdl a dostal se pod rozvody, což vedlo k destrukci motoru, jsem viděl dost. 

Samozřejmě to může být i jen ta nejlepší varianta, že ecu má nastaveno, že už se řemen blíží ke konci své životnosti a hrozí přetehnutí. Takže to takto indikuje. Autorizovaný servis bude vědět na 100%

To xo ti vyjela AI je blbost, kde chceš na naftě kontrolovat zapalovací systém? 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

@VojtouNerCZ AI jsem použil jen na nasměrování. Odborníky hledám tady:-) Pokud je to drážkovaným řemenem, proč to nejde smazat. Díval jsem se na něj a opotřebení nevidím. Na 807 mi třeba vibrovala kladka nebo hvízdala volnoběžka na alternátoru. Tady nic.

Odesláno (upraveno)

Nejspíš to nestačí jen smazat ale musí se nejdřív někde v ecu přes diag nastavit servisní interval :)

Jak píšu, nevím, jaký interval tam je nastavený a kolik máš najeto, ale je dost pravděpodobné, že je prostě už přetočený. 

Nebo máš problém s rozvodama. Tak či tak, navedený myslím jsi. Teď už je na tobě, jak a tou informací naložíš. 

Odesláno

Je pravda, že rozvody jsem dělal naposledy ve 110tis mimo autorizovaný servis. Pochybuji, že upravil servisní interval. Teď mám 168tis, takže je možné, že hold doběhl časovač na rozvodový řemen? Děkuji

Odesláno (upraveno)

Časovač na řemen příslušenství. To by ti nejspíš mohl potvrdit @jarokare, jestli je moje domněnka správná, případně kolik je tam nastaveno. 

Co tam je vůbec za motor? 

Odesláno

proč to nedáš do servisu?  Jinak možná máš smůlu na krám, ale taky třeba nedostatečná údržba. Nevím jestli máš auto od nového. 

Co se týká řemenu příslušenství, tak právě jsem preventivně měnil ve 100000km, podle roku výroby může být interval i kratší, nějaké problémy ani ne s řemenem, jako s kladkou (kladkami).

Zatím je to nejspolehlivější auto co mám 

Odesláno

motor je 130kw AT6. Já už jsem měnil 2xADblue nádržku, kompletní palivovou soustavu se vstřiky. To jsou opravy v součtu za 200tis. Provozní věci dělám daleko dříve, než je servisní interval. Mimo autorizovaný servis. 

Odesláno (upraveno)

no a právě jestli není problém ten mimo aut. servis. Minimálně kvůli tomu, že dle vin mají všechny info k problémům, co jsou už známé. Např právě problém s řemenem, ucpávající se radiátor topení, nádržka adblue (tady konkrétně jsem byl poučen jak tankovat, aby problém nenastal, nebo se minimalizoval) atd. Mel jsem už třeba svolávačku na úpravu softwaru motoru. Auto od té doby lépe startuje a nezlobí při stopstartu

Upraveno uživatelem martinecondrej

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...