dokikristi Odesláno 2. srpen 2021 Odesláno 2. srpen 2021 Ahojte hladal som temu na tuto otazku, ale som nenasiel, v poslednych 2-3 tyzdnoch sa mi stava ze ked preradim auto z P do D, alebo z R do D autom tak poriadne kopne, stretli ste sa stym? V com moze byt chyba? Peugeot 508 2012 200000 km 2.0 tdi automat, diky priatelia za odpovede. Citovat
Pe.Tr Odesláno 2. srpen 2021 Odesláno 2. srpen 2021 prvne bych zkontroloval hladinu oleje a nechal to projet origo diagnostikou. Citovat
dokikristi Odesláno 2. srpen 2021 Autor Odesláno 2. srpen 2021 A mozem sa Vas spytat kolko stoji vymena oleja v prevodovke? Eventualne vymiena sa komplet ci len sa doplna? Dakujem pekne Citovat
stankobn Odesláno 2. srpen 2021 Odesláno 2. srpen 2021 menil si niekedy olej v prevodovke? pripadne majitel pred tebou, ak auto nemas od novoti? ak nie, daj ho vymenit do servisu a ako ti napisal Pe.Tr, treba to napichnut aj na DiagBox Citovat
Pe.Tr Odesláno 2. srpen 2021 Odesláno 2. srpen 2021 8-10 tisic jak kde. ale zacal bych tou diag. Citovat
ChouLu Odesláno 2. srpen 2021 Odesláno 2. srpen 2021 začni olejem, ale spíše to bude na repas převodovky tyto problémy se řeší na 508 dost často.. poslední repase vycházely mezi 40 až 80 tis Citovat
Dejved Odesláno 4. srpen 2021 Odesláno 4. srpen 2021 Olej se meni bud proplachem a nebo nebo se necha vylit jen ten co jde sam a pak znovu doplni so se vypustilo. tak cca +/- 50% tim vymenis to stoji polovic. Pokud mas vsak 200k km a nebyl jeste menen olej vubec tak vymena tuhle vec nenapravi. Typ prevodovky mas AISIN. Ja menil prvni olej proplachem v 90k a pak co 50k Km jen tou druhou metodou. Mam najeto 215K km Citovat
BAFICEK Odesláno 9. srpen 2021 Odesláno 9. srpen 2021 Ahoj, já měl stejný problém na 508 SW GT 2,2 150kW 2012 při 120 000km, nedělalo mi to pokaždé jen občas a stačilo vyměnit olej v aut. převodovce (AISIN). Přímo v Peugeotu to stálo kolem 8500kč i s prací. Zatím jsem ujel asi 25 tisíc km a vše v pohodě Další výměna při 180 000km Citovat
Braver Odesláno 16. srpen 2021 Odesláno 16. srpen 2021 Nestavas v kopci? Mě auto cukalo při zařazení z P na D, když bylo opřené o kolík v převodovce. Tak jsem začal manuálně zatahovat ručku předtím, než jsem přeřadil na P. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 16. srpen 2021 Odesláno 16. srpen 2021 tenhle postup je ovšem dopodrobna popsán a vysvětlen v návodu k autu martg ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 17. srpen 2021 Odesláno 17. srpen 2021 před 15 hodinami, Braver napsal: Tak jsem začal manuálně zatahovat ručku předtím, než jsem přeřadil na P. Stačí nechat nohu na brzdě, zařadit P a zatáhnout ručku, případně zdechnout motor a nechat jí zatáhnout automatikou (pokud je k dispozici). Až pak sundat nohu z brzdy. Nicméně rozdíl v "cuknutí" kvůli kolíku a "kopnutí", když je převodovka v háji, je celkem velký Citovat
Dejved Odesláno 18. srpen 2021 Odesláno 18. srpen 2021 (upraveno) Ano přesně tak to taky dělám. Dám Pcko pritom stojím na brzde a vypnu motor. Jakmile elektronická brzda zatahne, pouštím nohu z brzdy. Auto stojí na brzdach zadních a ne na koliku z převodovky. Upraveno 18. srpen 2021 uživatelem Dejved thorr001 ohodnotil 1 Citovat
Veverika23 Odesláno 9. srpen 2024 Odesláno 9. srpen 2024 Zdravím, mám podobný problém ako bolo písané vyššie. Peugeot 5008, 2.0, 2013, 268t km, automat. Občas sa stane, hlavne za tepla, že auto po preradeni do D cukne a niekedy vyslovene kopne. Spozorovala som, že mierne cuknutie nastane aj v podradení z 5 na 4 a pár dní dozadu mi auto koplo do D aj za studena. Začalo to robiť minulý rok pri cca 240t km. Olej sa vymenil, bez preplachu, garažová akcia. Problém neustupil a momentálne mám už dohodnutý servis na výmenu oleja s preplachom, diag čistá, ale bolo mi zdelene, že pri garazovej akcii výmeny oleja nebola prevedená adaptácia. Netuším ako sa o to staral predošlý majiteľ a či vôbec olej menil. Pomôže táto výmena oleja alebo je to už na repas a vyhodím peniaze za výmenu do vetra? Ďakujem za každú radu. Citovat
MJSytic Odesláno 9. srpen 2024 Odesláno 9. srpen 2024 Ahoj, na tohle je těžká odpověď. Kolik těch výměn se v garáži dělalo? Alespoň 3? Kontrolovala se pak hladina, že je tam oleje akorát (při 60°C)? Jestli jen jedna a bez potvrzení přes DIAG, tak bych určitě olej nechal vyměnit a udělal to tak, jak se má Citovat
Veverika23 Odesláno 9. srpen 2024 Odesláno 9. srpen 2024 Pochybujem. Osobne si myslím, že to bola 1 výmena a dosť. Mal to hotové razdva, kontrola hladiny asi neprebehla. Určite to dám vymeniť, ale môže s tým súvisieť aj občasné jemné pocukávanie za jazdy (pri studenom motore) a vibrácie po pusteni plynu? Prípadne, nemôže to byť aj tým brzdovym spínačom (alebo ako sa to odobne nazýva), lebo občas je brzdovy pedál tvrdší ako inokedy. Citovat
MJSytic Odesláno 9. srpen 2024 Odesláno 9. srpen 2024 Tak je třeba to brát, že ta převodovka má najeto 270tis, takže do top stavu jí dostane asi jen repase Veverika23 ohodnotil 1 Citovat
martg Odesláno 31. srpen 2024 Odesláno 31. srpen 2024 Dovolil bych si upřesnit že u aut s dlouhým rozvorem či zdvihy (nebo při parkování couváním) hlavně pokud je auto v kopci je lepší zařadit neutrál, potom zabrzdit ruční brzdou povolit brzdový pedál a pak tam klidně hodit to Pčko... Ono se auto má tendencí v pružných uloženích "natáhnout". zejména pokud ruční(parkovací) brzda brzdí zadní kola a máš náhon na předek. Ale elektronická brzda brzdí přední kola nebo všechny, tak je to pohoda... toť moje zkušenost. Co se Týče kopajících převodovek... tam je to jasné... šup s tím do servisu pro automatické převodovky diagnostiku provádějí slušné servisy vždy a olej se bude měnit pravděpodobně tak jak tak... a čekat po převodovce že bude skvěle fungovat když v ní nikdo neměnil olej chtít nelze... Tady ty šesti stupňové Aisiny co má většina (většina z těch co mají automat) z nás spolu s 2.0 HDi pod kapotou mají mimo spoustu výhod díky za tuto převodovkutak mají i dvě nevýhody. První že je konstrukčně malá to by se dalo přežít = uservisovat ale ta druhá nevýhoda za mě zásadní, že olejový filtr je uvnitř převodovky který se nedá vyměnit (teda pokud ji nerozpůlíš). O to více je nutné olej měnit častěji např 40tkm a jako nejvhodnější je provádět výměnu klasickou metodou... na zahřáté převodovce vypustit volně (dvoustupňový výpustní šroub takže první vyndat prostřední a pak vnější no a pak je tam dát zpátky ) určitě se podívat co z toho se vylilo... může to napovědět o spokojenosti převodovky. Poté doplnit (cca 4l) projet třeba 10km prořadit a pak znova vypustit ... doplnit (cca 4l) a smazat adaptace v diagnostice převodovky je hotovo... Dynamické proplachy nadělají u těchto starších převodovek paseku v mechatronice (27000,-). Toliko moje zkušenost. Pokud je zubožená tak je třeba počítat s repasí hydroměniče případně výměny nějakých lamel což není tak strašný no a pak tu máme tu mechatroniku... a pak dávat za výměnu oleje v převodovce 8000kč není zas tak špatná cena... Automatům zdar! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.