Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak jsem najel pár dalších kilometrů, překročil 60000, skončila tak záruka a vzápětí

vyskočila hláška " Chyba spotřeby činidla" a pak ještě " Porucha motoru".

Předpokládal jsem vadné nějaké čidlo, umístněné v jistě nerozebíratelné nádrži,

která bude hodně drahá. Byl to však vstřikovač močoviny. V Hodoníně  zjistili a

opravili raz dva, na jednu návštěvu, a nebylo to tak drahé. Tak jen informuju,

kdyby to někoho taky potkalo.

IMG_20250917_121423_628.jpg

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahoj, máme jako rodinné auto 5008 2.0 hdi 2021. Rád bych se vrátil k tomu připojenému vozíku, popřípadně nosiči na kola. Taky ti přestane fungovat udržování v pruhu? Řešil jsi ochranu podvozku proti korozi? Budeš měnit olej v převodovce? Budeme mít brzy najeto taky přes 60tis. Na ten vstřikovač už chystám peníze🙈

Odesláno

Ahoj, to udržování v pruhu mám trvale vypnuto, takže nevím. Ochranu jsem neřešil, u nás není skoro vůbec sníh a tedy i sůl.

O tom oleji uvažuju, uvidím příští rok , co mi na to řeknou v Hodoníně, to budu mít najeto odhadem 67000.

Momentálně to funguje normálně, žádné škubání při řazení apod. Ale asi to nechám vyměnit.

Co mě teď ceká, je výměna baterky v klíči, už podruhé během čtyř let. To u 3008 jsem to neměnil ani jednou za 12.let.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Tak se sešel rok s rokem a tak byla provedena pravidelná, lichá, tedy "levnější" údržba.

K dnešnímu dni najeto 66 666km. Nechal jsem preventivně vyměnit převodový olej.

Jinak bez závad. Destičky sjeté tak na 50%, baterie prý furt dobrá (často dobíjím doma).

Akorát jsem teď řešil prodloužení aplikakace MyPeugeot. Po tříletém bezplatném období,

jsem zaplatil 2500Kč/rok a nefungovalo to, tedy hlášení radarů. Aplikace v mobilu stále hlásila

"Nechejte 10 min běžet motor a pak aktualizujte aplikaci" Nedopátral jsem se způsobu, jak ji 

aktualizovat, jestli odinstalovat/nainstalovat. Nicméně asi po 100km a bezprostředně po servisu 

začala fungovat. Teď momentálně vybírám vhodné ližiny na střechu pro rakev.  Za rozumnou cenu to bude

asi HAKR. Za cenu 3000kč, kdy jsem koupil v r.2012 originál Peugeot pro 1.generaci 3008, tak o tom se mi může

jenom zdát. Jinak bych chtěl touto cestou ještě upozornit případné návštěvníky Břeclavska, že mezi 

nájezdy a výjezdy z dálnice nainstalovali kamery na úsekové měření 70km/h. Ale prý zatím nefungují,

čeká se na kolaudaci.

Servis 2026.pdf

Odesláno

Ahoj, diky za přiloženou servisku i s ofic. cenami...aby si člověk udělal představu.... co stojí vyměna olejů v orig service na 2.0 BlueHDi, EAT8.

Dívam se že ti tam dali Total INEO RCP 5W-30 ( dava se ted do 1,5 Hdi aby omezili trhání rozv. řeteízku  - má vice aditiv)  ..... to navrhli sami a nebo se tě ptali, co tam chceš ? Měli by tam ( pro 2.0 BlueHDi, EAT8)  přeci davat Total Ineo First 0w-30.

Ptam se , protože mam take 2.0 BlueHDi, EAT8 a měnim si olej sam a davam tam po roce ten offic  Total Ineo First 0w-30....

Zdar.

Odesláno
V 15. 4. 2026 at 12:53, otojanicek napsal:

Ahoj, diky za přiloženou servisku i s ofic. cenami...aby si člověk udělal představu.... co stojí vyměna olejů v orig service na 2.0 BlueHDi, EAT8.

Dívam se že ti tam dali Total INEO RCP 5W-30 ( dava se ted do 1,5 Hdi aby omezili trhání rozv. řeteízku  - má vice aditiv)  ..... to navrhli sami a nebo se tě ptali, co tam chceš ? Měli by tam ( pro 2.0 BlueHDi, EAT8)  přeci davat Total Ineo First 0w-30.

Ptam se , protože mam take 2.0 BlueHDi, EAT8 a měnim si olej sam a davam tam po roce ten offic  Total Ineo First 0w-30....

Zdar.

Ahoj, nikdo se na nic neptal. Když se dívám do papírů, Tak z výroby plus 2022,23,24 tam dávali 0w30, vloni a letos 5w30.

Odesláno

@ChouLu Tak to ma prekvapilo, že do 1.2 PT s reťazou je predpísaný 0W20. Veď práve do dízlov sa má dávať RCP 5W30 kvôli zníženiu opotrebenia reťaze. To je reťaz v Puretechu tak predimenzovaná?

Odesláno

Je tam tzv tichý řetěz.. podobný co používal koncern, než zjistil, že jim ve velkém praskají na čerdpadlech :) a ten zvládá 0W20 prý.. ale víc info k tomu nemám 

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jsem ujel pár dalších kilometrů, už jsem očekával po 7000 km hlášku na doplnění ad-blue a 

místo toho na mě vyskočilo " chyba měření činidla ". Znova po sedmi měsících a 7000 km.

Znova servis, diagnostika, oprava. Opět vstřikovač močoviny. Ale, udělali mi to zadarmo.

Prodlouženou záruku už nemám. Teď mě čeká dlouhá cesta s naplněným autem

rybářskýma krámama, tak se snad nic už nevyoslí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...