Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Modrý krasavec


Blue_Car

Recommended Posts

Zdar všem,

Po půlročním vybírání nového rodinného auta nakonec padla volba na Peugeot 3008. Vzhledem k ročnímu najezdu něco kolem 10k jsme vzali 1.2 puretech ve výbavě active pack.

Klady:

- po prvním usednutí do auta to bylo takový to wau, interiér se prostě povedl, je neokoukaný a hodně moderní.

- sedačky pohodlné a spousta prostoru v autě.

- hrozně se mi líbí digitální displej, skvělý malý volant se kterým se auto krásné řídí a každá jízda mě baví a vždy se těším až někam zase pojedeme :)

- motor naprosto v pohodě, živý, tichý, prostě povedený a pro většinu řidičů dostačující.

Zápory;

- Aplikaci my Peugeot se mi nepodařilo zprovoznit. I po několika reinstalací.

- nefunguje hlasové ovládání. Používám jako navigaci mapy cz, kde mi v telefonu hlasové ovládání normálně funguje, ale v autě ne, tam na mě mluví nějaká anglická šťabajzna, které nerozumím já ani ona mě.

- největší mínus je, což nevím jestli není nějaká závada, při zařazené trojce a akceleraci na čtvrtý stupeň, se někde mezi rychlostí 55 a 65 ozývá jakoby z palubovky/z otvoru topení divný zvuk, něco jak když tam chrastí, vrní, vůbec nevím co to je a štve mě to. Dělá to jenom při zařazené trojce a akceleraci. Nevim jestli to mám řešit přes servis.

Jinak ale převládá obrovská spokojenost 

20210627_112616.jpg

20210626_123737.jpg

20210626_123732.jpg

Upraveno uživatelem Blue_Car
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Blue_Car changed the title to Modrý krasavec

Díky moc všem. Dneska jízda cca 200km. Řízení jsem si užil, prostě auto mě baví. A už jsem přišel na to co dělá ty divný zvuky při akceleraci na třetím stupni. Pokud podržím řadící páku, tak to přestane, jsou to vibrace od motoru/převodovky, které se přenáší do palubovky. Tak snad to není závada, ale vlastnost trojvalce.

Upraveno uživatelem Blue_Car
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratuluji ke krásnému auto a přeji jen samé radosti. Interiér se skutečně povedl, máš to moc pěkné. Pocity z jízdy mám podobné, také si užívám každý kilometr. Doufám, že nám to oběma dlouho vydrží.

Mám stejný motor a auto mi na 3. rychlostní stupeň takto nereaguje. Takže vlastnost motoru, či převodovky to nejspíše nebude. Měl jsem asi dvakrát " problém " s mlácením při prudším rozjezdu, ale rány šli spíše od podvozku.

Dle mé zkušenosti a cenných rad, kterých se mi zde dostalo, bych Ti také asi doporučil se s danou věcí obrátit na servis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Štve mě, že už u novýho auta, který stojí nemalý peníz musím řešit nějakou závadu, zkusím zavolat do servisu, jsem zvědavej jak se k tomu postaví. Dnes jsem to opět zkoušel a je to vibrace asi od převodovky do řadící páky a to se přenáší do středového tunelu a palubovky a vydává to pak ty "pazvuky'.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus pohledat. Někde jsem tu četl ve více vláknech to co popisuješ u 1.2 Puretech v kombinaci s manuálem. Takže těžko říct...

Každopádně neříkám že je to normální a tohle by mě štvalo aby mi fofr klacek lítal tam a zpět... 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes jsem byl v servisu, popsal problém a ve středu mám přivézt auto. Říkal, že 1.2 motor vibruje, ale určitě nemá dělat to co mě, mají tam s podobným problémem 2008, budou měřit nějaký zuby na převodovce jestli jsem to pochopil správně. Zatím mám dobrý pocit ze servisu, snad se to nezmění po středě :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem dával auto do servisu, dnes jsem vyzvedl, závadu uznali, nejsem jediný, dělají to 3008 a 2008 s 1.2 a manuální převodovkou. Teď čekám až přijde nějaký díl na opravu, snad příští týden a budou mi to opravovat. Zatím přístup a jednání servisu na 1.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...