Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Caues muzu se spolehnout na to, ze repro v P206 r.v. 99 ma impedanci 4 ohmy? Chci si pridelavat dozadu a nechce se me kvuli teto infci rozdelavat predni dvere. Diky

Odesláno

1. Nedávej svůj dotaz do více sekcí.

2. Jak máme vědět, jestli ty repro někdo neměnil?

3. Rozdělávat dveře?:o (já povolím 4 šroubky a repro je venku)

Odesláno

1. Impedance je zdánlivý odpor součástky a nejsem si jistý, že ji jednoduše změříš ohmmetrem

2. když to nebudou 4 ohmy, ale 8, tak je to pořád lepší, než naopak ;)

Odesláno

zezadu rekra to bývá napsané

jak píší jiní změřit a může se to pohypovat i od 3 do 5 ohm (impedance se nění dle výchylky repra)

a co má zadní a přední repro společného?, rádío má 4kanály ne, takže každej reprák má svuj 4ohm kanál :mrk

Odesláno

graver: máš pravdu, je to jiná veličina.

Nicméně jsem to šel změřit a všechny repráky TESLA co mám v dílně ukazují ohmmetrem to co mají napsáno. (Něco jiného by byla soustava s výhybkou a kapacitou).

[upravil dne 9.4.06 P607Olda]

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

1. Nedávej svůj dotaz do více sekcí.

2. Jak máme vědět, jestli ty repro někdo neměnil?

3. Rozdělávat dveře?:o (já povolím 4 šroubky a repro je venku)

Sory za ty sekce, ale potrebuji to vedet na zitra a v sekci hifi na to kazdy sral...

Repro jsou original z vyroby.

Kdyz sem se tak pachtil forem, docetl sem se, ze se musi sdelat cely kryt dveri a casto se lamou nejake umelohmotne cudle, kteryma je to prichyceny, tak proto se me do toho nechce jit.

Jednoduse receno, chtel jsem jen vedet, jestli nekdo presne vi, zda tam ty 4ohmovy jsou,...pokud ne, jaky?...

Nic vic, nic min. Az se tohle dovim, muzete klidne prispevek smazat.... Dik za pochop

Odesláno

Zeier: ty repro budou urcite normalni, tedy 4 Ohmy. Mel to pred tebou nejaky Hifista, ktery by to zmenil? Myslim ze ne, takze v klidu predpokladej ze jsou tam 4 Ohmy.

Ten prispevek v jine sekci muzes smazat (dole zaskrtnes Smazat zpravu a odesles), nikdo jiny tu tvoji zpravu smazat nemuze, jen ty.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Zeier: ty repro budou urcite normalni, tedy 4 Ohmy. Mel to pred tebou nejaky Hifista, ktery by to zmenil? Myslim ze ne, takze v klidu predpokladej ze jsou tam 4 Ohmy.

Ten prispevek v jine sekci muzes smazat (dole zaskrtnes Smazat zpravu a odesles), nikdo jiny tu tvoji zpravu smazat nemuze, jen ty.

Ok Oline diky Ti. to je temer odopoved, kterou jsem potreboval slyset. A ta rychlost, no nemam slov :mrk Prede mnou to urcite zadny hifista nemel, ale kdyby to prece jenom nekdo vedel na jistotu, byl bych prece jenom o stupinek spokojenejsi :super ...jinak davam na tebe.. Dikec

Odesláno

Rado se stalo, snazim se ujistit te co nejvice.

Ono to nikdo pred tebou nemeril, protoze nikoho nenapadlo o tech 4 Ohmech pochybovat.

Proste se koupi normalni radio nebo zesilovac, pripoji se a je to.

K montazi: pravdepodobne tam mas ISO konektor, takze nebudou zadne problemy. V kazdem pripade: kabely k reprakum se nesmi spojovat navzajem (napr. predni-zadni) ani ke kostre. Vzdy dvojice kabelu musi vest od jednoho vystupu radia k jednomu repraku a nikam jinam.

Odesláno

Oki, koupil jsem nove radio a zapojil jsem. Ted si budu kupovat a instalovat dalsi repro na desku dozadu za sedadla, a tak sem potreboval znat tu impedanci stavajicich repro, kvuli koupi novych.

Diky za rady.

Odesláno

smazat může jen své odpovědi případně první zprávu nikoliv celej článek, když to tato udelá zmizí jen jeho a odpovědi ostatních zůstanou, jediný kdo to může smazat je moderátor a v tom případě doporučuji poprosit Jirkapa :mrk

jinak se dá opravdu předpokládat že budou 4ohm, 2ohm bívají jen ty lepší a držší a jedou jen přes zesík a ty tam nikdo asi nenechá. Spíš je otázka jestli někdo vrámci levného řešení nepoužil repra tesla pro domácí hifi a ty mají 8ohm ty jde bez problému provozovat jen budou hrát mín

Odesláno
Původně zaslal: Zeier

Oki, koupil jsem nove radio a zapojil jsem. Ted si budu kupovat a instalovat dalsi repro na desku dozadu za sedadla, a tak sem potreboval znat tu impedanci stavajicich repro, kvuli koupi novych.

Diky za rady.

to je ale bejkárna, pokud jsi koupil rádio tak máš v návodu napsané jaké na něj smíš připojit repra a to to hlavní co potřebuješ znát a ne to jaký repra tam kdo nabastlil :aut

a v návodu bede s největší pravděpodobností minimálně 4ohm (občas bívá i 4-8ohm)

Odesláno

mk405: Zeier měl stejný dotaz původně v sekci Hifi, nedostal odpověď tak ten dotaz později smazal beze stopy.

ano pokud příspěvek nemá odpovět tak ho smaže, pokud ale odpovědi má tak ty odpovědi nesmaže a zustane z toho paskvil tedy jen odpovědi bez dotazu, vyzkoušeno :mrk

Odesláno

V sekci hifi jsem mel jen svou otazku, zadna odpoved, tak to slo smazat bez problemu a uz po nem neni vidu ani slechu.

Me nove radio je sony cdx-gt200s, v popisu uvadeji \"vystupni vykon pri 4 ohmech\", mam to uz zapojene, hraje to dobre, takze ty original repro, na jejichz impedanci jsem se ptal budou nejspis 4 ohmove.

Ptal jsem se na to proto, ze kdyz se pridavaji dalsi repro, mely by mit stejnou impedanci.

No a pokud to nekoho zajima, tak planuju koupit dvoupasmove Tesly, které me vyjdou obe do 1000Kc. Kamos je ma v aute a musim rict, ze z meho pohledu, pohledu laika, zni docela dobre.

That\'s all folks.

Cau.:papa

Odesláno

stejnou impedanci mít nemusí, jediný co je problém jsou 2ohm které ti spálí rádio.

Teslu bych si osobně do auta nedal, nehodlám to rozebírat jestli je vhodné nebo není vhodné do auta, jde o to jestli snesou vysoké teploty a mráz když jsou dělané do homehifi navíc za tyto prachy koupíš i slušné repra přímo do auta jako třeba toto:

http://www.ryves.cz/reproduktory/130-mm/koaxialni/helix-blue-6.php

Odesláno

mk405: At jsem hledal jak jsem hledal, nenasel jsem informaci o tom, ze by za tech 1100 Kc zhurba byly repraky dva! Oprav me, jestli je to jinak.:)

Jestli by dva byly, tak bych do toho sel, uz jen proto, ze jejich barva, modra, by me ladila s autem :aut

No a ty tesly ma kamos uz dva roky a furt hraji v pohode, zadna znamka poskozeni nebo opotrebovanim vnejsimi vlivy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...