Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

FM vysílač na radio pro přehrávání MP3

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, potřeboval bych poradit. Před časem jsem tady na fóru četl o výsílači do zapalovače, který se zapojí na MP3 přehrávač a na radiu se naladí frekvence přístroje. Bohužel to už nikde nemůžu najít.

Nevíte kde se to dá sehnat??

Děkuji všem

Odesláno

Jo tak tuhle hračku už mám taky doma. Byla malinko dražší, ale zase má navíc displej s hodinama, teploměrem a hlavně se nechá naladit jakákoliv freqence. ;)

Díky Kurte za info. :papa

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

Jo tak tuhle hračku už mám taky doma. Byla malinko dražší, ale zase má navíc displej s hodinama, teploměrem a hlavně se nechá naladit jakákoliv freqence. ;)

Díky Kurte za info. :papa

Jo, nemáš za co! :)

Odkaz na ten Tvůj bych sem dal taky, kdybych si ho pamatoval! :D

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Bylo to tady, ale už to tam nemůžu najít. Pročpak asi? :myslim

Odesláno

Jo, super - díky! ;)

No pročpak asi? :D

Teď už je to jedno, hlavně, že jsi uspěl, ne? :aut

Odesláno
Původně zaslal: mk405

jen bacha u tech co majá jen jednu frekvenci at se to nemlátí s nějakou stanicí ;)

No pokud v tom MP3 playeru nebude mít nahraný celý zasedání bankovní rady ČNB, tak je to skoro jedno....:)

(ono se to dneska těžko hlídá, rádií je všude na FM spousta)

Odesláno

jen bacha u tech co majá jen jednu frekvenci at se to nemlátí s nějakou stanicí ;)

No pokud v tom MP3 playeru nebude mít nahraný celý zasedání bankovní rady ČNB, tak je to skoro jedno....:)

(ono se to dneska těžko hlídá, rádií je všude na FM spousta)

:D já nemyslím že ohrozí vysílání, aleže mu to může nějaká stanice rušit :aut

Odesláno

:D já nemyslím že ohrozí vysílání, aleže mu to může nějaká stanice rušit :aut

No když jsem to zkoušel doma tak byl silnější spíš ten transmitter než stanice.

Odesláno

Já ho tam vidím, za 750, druhý zeshora, druhý zleva (i zprava).

Odesláno

Že by FM Transmiter? Např.:http://www.vltava2000.cz/aa-mobilmarket/goodsdetail.asp?strGoodsID=103719

ale co vím, je tam nějaký problém s legalitou používání (to zařízení pracuje v licencovaném pásmu). :roll

Díky, Kurte, už jsem si ho díky tobě taky objednal a už ho mám na poště a odpolko si pro něj jdu :P A že pracuje v licencovaném pásmu - on chudák prostě musí, protože kdyby pracoval na frekvenci, kterou běžné autorádio neumí naladit, tak by si ho těžko kdo koupil... Ale je to báááječná věcička - už žádné vypalování CDček do auta na cesty, jen si před cestou natáhnu během pár minut z compu na MP3 flashovku písničky na které mám zrovna náladu a jede se, hurá!

Odesláno
Původně zaslal: Garfield

Díky, Kurte, už jsem si ho díky tobě taky objednal a už ho mám na poště a odpolko si pro něj jdu :P A že pracuje v licencovaném pásmu - on chudák prostě musí, protože kdyby pracoval na frekvenci, kterou běžné autorádio neumí naladit, tak by si ho těžko kdo koupil... Ale je to báááječná věcička - už žádné vypalování CDček do auta na cesty, jen si před cestou natáhnu během pár minut z compu na MP3 flashovku písničky na které mám zrovna náladu a jede se, hurá!

No jo, nemáš za co! Nakonec ze mě tady ještě bude propagátor FM transmitterů! :D

To s tou frekvencí je jasná věc. Jinak to vyřešit nejde, spíš jde o vysílací výkon, který to má - aby si tvoje MP3-ky neposlouchali i ostatní při odpoledním popojíždění po Barranďáku.

Jinak já jsem došel k závěru, že je mi to k ničemu - nemám MP3 přehrávač (kdybych ho měl, tak jej stejně nemám kdy a kde poslouchat), takže vypaluju CD-čka. :)

Odesláno

Já ho tam vidím, za 750, druhý zeshora, druhý zleva (i zprava).

No ještě pře pár dnama tam nebylo nic. A před měsícem tam byly 2 typy. Ten co tam je teď a ještě jeden co ukazoval čas, teplotu a šla nastavit jakákoliv freqence ručně. Jo a byl o 200,- dražší, ale měl adaptér z 12V/USB(5V). ;)

Odesláno

No ještě pře pár dnama tam nebylo nic. A před měsícem tam byly 2 typy. Ten co tam je teď a ještě jeden co ukazoval čas, teplotu a šla nastavit jakákoliv freqence ručně. Jo a byl o 200,- dražší, ale měl adaptér z 12V/USB(5V). ;)

...ten ten má Dave_k doma! :)

Jinak potvrzuju, že když jsem se tam díval minule, nebyl tam ani jeden!;)

Odesláno

...ten ten má Dave_k doma! :)

Jinak potvrzuju, že když jsem se tam díval minule, nebyl tam ani jeden!;)

Já vím že ho mám doma. :D:D:D

Odesláno

No jo, nemáš za co! Nakonec ze mě tady ještě bude propagátor FM transmitterů! :D

To s tou frekvencí je jasná věc. Jinak to vyřešit nejde, spíš jde o vysílací výkon, který to má - aby si tvoje MP3-ky neposlouchali i ostatní při odpoledním popojíždění po Barranďáku.

Jinak já jsem došel k závěru, že je mi to k ničemu - nemám MP3 přehrávač (kdybych ho měl, tak jej stejně nemám kdy a kde poslouchat), takže vypaluju CD-čka. :)

Já taky právě nemám kde MP3 poslouchat, páč audiosoustava doma ani moje autorádio se s MP3 nekamarádí. A že bych chodil se špuntama na uších, protože můj MP3 přehrávač mi to umí pustit jen do sluchátek, to tedy chodit nebudu. Ale teď, když mi to pustí do autorádia nebo do rádia doma - juj!

No a jestli při popojíždění a popostávání na Chlumecké, Poděbradské (alternativně Kolbenově), Jižní spojce nebo Barranďáku (moje lahůdková trasa) někdo bude poslouchat moje MP3, tak to bude jako před lety ;) Vzpomněl jsem si, že jsem si jednou přitáhl na kolej z domova svůj věrný kotoučový magne?ák (už tehdy muzejní kousek B42), ale neměl jsem peníze na repráky (nejlevnější tehdy stály pár 800, což je jak dneska 8000, kde bych na to vzal). Ovšem nade dveřmi byl rozhlas po drátě občas sloužící i ke služebním hlášením CHRCHLY CHRCHLY POZOR POZOR UPOZORŇUJEME ŽE NÁVŠTĚVY JSOU JEN DO 22 HODIN...atd. Tož jsem zvuk drá?áku stáhl na minimum (úplně to vypnout nešlo) a připojil ho dvoulinkou na externí vývod magne?áku. Báječně to hrálo, pouštěl jsem si muziku asi týden, když jsem se náhodou na chodbě dozvěděl, že teď ten rozhlas po drátě hraje nějaký úplně jiný písničky, zprávy zmizely, a hlavně nejde ztlumit ani zesílit, a někdy to vypínají až po půlnoci... Nenápadně jsem to pak ověřil a fakt - moje B42 vysílala po celém patře a nikdo to nemohl vypnout (ledaže by utrhal drátky).

No, tak to jsem si jen tak vzpomněl, že už jsem jednou nechtěné vysílání sousedům provozoval :myslim

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Všeobecné oprávnění č. VO-R/10/05.2006-22 vydané ČTÚ dne 12. května 2006 přináší významnou změnu ve využívání rozhlasového pásma VKV FM. Od této chvíle je povolen provoz zařízení malého dosahu s maximálním výkonem 50 nW ERP i v České republice! Že to ale trvalo, zbývá dodat.

Obdobné oprávnění platí už delší dobu například v USA a nyní se přes Evropskou unii dostává i k nám. Umožňuje provoz zařízení malého dosahu, jako jsou například miniaturní FM vysílače pro audio aplikace, automobilové hands-free sady a podobně. Povolený výkon 50 nW ERP je velmi malý. Pohybuje se v úrovních povoleného rušivého vyzařování běžných elektrospotřebičů. V praxi lze očekávat dosah kolem 3 metrů. Dosud však nebylo možné tato zařízení provozovat ani s minimálním výkonem.

Důležitý je fakt, že zařízení využívající tohoto všeobecného oprávnění budou konečně dostupná i na našem trhu. Zařízení sice není dovoleno elektricky ani mechanicky upravovat, ale i tak mohou přispět ke smysluplnému využívání FM pásma, které v poslední době smysluplně využíváno rozhodně není.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...