Dave_k Odesláno 8. duben 2006 Odesláno 8. duben 2006 Tenhle tejden mi přišel od peugeotu dopis s nabídkou absolvování STK s jejich asistencí. Jedná se o to že přivezete auto do peugeotu oni udělají servisní prohlídku, odvezou auto na STK, zajistí veškerý papírování a případný nedostatky zjištěný na STK zadara odstraní + zaplatí opakování STK. Za toto vše si naúčtují 990,- + opravy co zjistí při servisní prohlídce + 1 poplatek za STK a emise. Tak nevím kolik lidí tuhle nabídku využije. Já osobně známý na STK nemám, ale když si to spočítám tak dám 400,- za STK + 100,- pro technika aby přimhouřil oči a 200,- za emise. Suma sumárum jsem na 700,- takže si asi nechám tuto nabídku ujít. Citovat
P607Olda Odesláno 8. duben 2006 Odesláno 8. duben 2006 Copak je k tomu asi vede??? Určitě ne láska k bližnímu. Podle mne si chtějí zvýšit obrat opravami. Citovat
lamancha Odesláno 8. duben 2006 Odesláno 8. duben 2006 Původně zaslal: P607Olda Copak je k tomu asi vede??? Určitě ne láska k bližnímu. Podle mne si chtějí zvýšit obrat opravami. presne tak to vidim i ja - 990 za STK a 2000 za opravy jako geometrie atd. Citovat
Marcel505 Odesláno 8. duben 2006 Odesláno 8. duben 2006 Hold něco vymysleli a nějak to nezaobalili... (do krásného balícího papíru). Citovat
LubošK Odesláno 9. duben 2006 Odesláno 9. duben 2006 ... neb jsem tam stejně musel na servisní prohlídku a ten poplatek cca 1000 Kč mi nepřišel až tak závratný, protože jsem alespoň nemusel zjiš?ovat, kde ta STK je, ani se tam jezdit s někým dohadovat. Podstatné přitom bylo, že to na STK připravovali v rámci pravidelné servisní prohlídky (asi tak po 210 000 Km) ještě PŘED STK, takže se se mnou museli nejdříve dohodnout, co je třeba spravit - a když jsme si to vysvětlili a já souhlasil, tak BĚDA JIM, kdyby to tehdy u STK neprošlo a oni chtěli ještě něco doplácet!!! Citovat
graver Odesláno 9. duben 2006 Odesláno 9. duben 2006 Původně zaslal: Dave_k případný nedostatky zjištěný na STK zadara odstraní... No, to bych taky slíbil, když před STK udělají tu servisní prohlídku, při které opraví všechny závady Přečti si ten dopis ještě jednou pořádně a zjistíš, že ti nabízí jedinou věc: zprostředkování STK za cenu, která se rovná dvojnásobku obvyklé. Citovat
Béďa Odesláno 9. duben 2006 Odesláno 9. duben 2006 Původně zaslal: graver Původně zaslal: Dave_k případný nedostatky zjištěný na STK zadara odstraní... No, to bych taky slíbil, když před STK udělají tu servisní prohlídku, při které opraví všechny závady Přečti si ten dopis ještě jednou pořádně a zjistíš, že ti nabízí jedinou věc: zprostředkování STK za cenu, která se rovná dvojnásobku obvyklé. je to presne tak, kdyz si to clovek poradne precte tak to musi hned zavrhnout Citovat
Dave_k Odesláno 9. duben 2006 Autor Odesláno 9. duben 2006 Původně zaslal: graver Původně zaslal: Dave_k případný nedostatky zjištěný na STK zadara odstraní... No, to bych taky slíbil, když před STK udělají tu servisní prohlídku, při které opraví všechny závady Přečti si ten dopis ještě jednou pořádně a zjistíš, že ti nabízí jedinou věc: zprostředkování STK za cenu, která se rovná dvojnásobku obvyklé. Já si to právě pořádně přečet. V těch 990,- poplatek za STK a emise není!!!! To musíš taky cálovat. Jen případné opakování STK zaplatí oni. A jak vejš píšu tak tato nabídka pro mě opravdu není. [upravil dne 9/4/06 Dave_k] Citovat
LubošK Odesláno 9. duben 2006 Odesláno 9. duben 2006 ... neb v takovém případě je alespoň ta následná STK bude motivovat, aby tu servisní prohlídku alespoň protentokrát neodflákli a udělali ji pořádně. S Pažou?áckými servisy totiž sice zatím ještě žádné zkušenosti nemám, avšak dokonce i ze strany servisu škodováckého, jehož stálým klientem jsem už cca osm let a jež má v blízkém okolí hned několik konkurentů, jsem se už dočkal třeba toho, že mi při servisní prohlídce ztratili bezpečnostní šrouby kol, pocintali při dezinfekci klimatizace interiér a nevyčistili jej, \"zapomněli\" mi vrátit \"vadné\" halogenové výbojky (které podle nich odešly ve stejný okamžik obě zároveň - jaká to souhra náhod!), ulomili mi závěr krytu úložného prostoru v loketní opěrce... no a během poslední servisní prohlídky a následné zkušební jízdy si pak zase nevšimli, že odešla váha vzduchu. Takže pokud to ti Pažou?áci ještě budou nabízet v době, kdy půjde na svou první STK náš zánovní Pažout 307SW, pokusím se to (stejně jako v případě naší staré Octavie I) opět sladit s pravidelnou servisní prohlídkou a s přezutím gum a zabiju tak hned tři mouchy jednou ranou, neb za onu úsporu času a starostí by to snad v takovém případě stálo... Mít ale ojetinu \"z druhé ruky\" bez servisní knížky anebo využívajíce u jetého auto po záruce služeb osvědčeného neznačkového servisu, taky bych se jim na to taky vy....l. Citovat
graver Odesláno 9. duben 2006 Odesláno 9. duben 2006 Původně zaslal: Dave_k Já si to právě pořádně přečet. V těch 990,- poplatek za STK a emise není! No jasně - vždy? píšu, že je to jen za zprostředkování, ne za provedení. Tohle jsou prostě služby většinou pro stávající zákazníky s novějšími auty, kteří k nim chodí pravidelně a nemají zkušenosti a/nebo prostředky ani na výměnu žárovky... Normální člověk ojetinu tak nad 5-6 let do značkového servisu nedá :-)) Citovat
LubošK Odesláno 9. duben 2006 Odesláno 9. duben 2006 A to poté, co mi ve škodováckém servisu sdělili, že mi na OI nesvítila obrysová žárovka vlevo vzadu, a za práci s její výměnou si naúčtovali tuším nějakých 87,- Kč. Když mi pak po čase odešla večer kdesi na cestě tatáž žárovka na pravé straně (což je dost nebezpečné) a já ji tak byl přinucen vyměnit sám, zjistil jsem, že je to celé asi tak minutová operace. Od té doby v servisu vždy před pravidelnými servisními prohlídkami VÝSLOVNĚ požaduji, aby mě na nesvítící světla upozornili, ale NEVYMĚŇOVALI je, neb za těch (v přepočtu) cca 5220,- Kč/hod si s tím u nejbližší pumpy rád poradím já sám (a ještě přitom ušetřím pár korun za žárovku). [upravil dne 9.4.06 LubošK] Citovat
Netopýrka Odesláno 10. duben 2006 Odesláno 10. duben 2006 LubošK: No za ty penize (no rekneme, ze ti dam slevu na 4000/hod. prace hrabani v aute, at nezeru ) ti tu zarovku vymenim taky a jeste ti u toho zazpivam Citovat
aka Odesláno 10. duben 2006 Odesláno 10. duben 2006 Původně zaslal: Netopýrka LubošK: No za ty penize (no rekneme, ze ti dam slevu na 4000/hod. prace hrabani v aute, at nezeru ) ti tu zarovku vymenim taky a jeste ti u toho zazpivam ... a treba i zatancuju....:aut Citovat
Guest MMMMM Odesláno 10. duben 2006 Odesláno 10. duben 2006 Já jsem platil na emisích 600Kč, ani nevím proč. Že by nafta byla dražší Citovat
Dave_k Odesláno 10. duben 2006 Autor Odesláno 10. duben 2006 Původně zaslal: MMMMM Já jsem platil na emisích 600Kč, ani nevím proč. Že by nafta byla dražší A nebylo to tím že 500,- byl úplatek, aby to vůbec projelo. :D:D Citovat
graver Odesláno 11. duben 2006 Odesláno 11. duben 2006 Ono už to dneska není tak jednoduchý, jako dřív, že za pár stovek pustí cokoliv... Citovat
lampa Odesláno 11. duben 2006 Odesláno 11. duben 2006 na emise je nafta drazsi, aspon co jsem tak videl u stk Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.