Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Pokles ručičky teploty Peugeot 308 sw, motor 1,6 82KW

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj ,

všimnul jsem si malinkých výkyvů ručičky teploty vody cca 2 mm pod 90 stupňů tedy v rozsahu 85-90 stupnů. Při jísźdě bez plynu z kopce a na neutrál je doba pokledu delší.

V servisu to bylo a ohřívání probíhalo prý ok. vyměnili čidlo a pokles je tam stále, ale vždy se vrátí k 90 stupňům, Další co se dá prý vyměnit je chladící komora. jde mi o to setkal se s tím někdo? Nebo co stím? Je to o nebo ne?

Moc děkuji za radu

Upraveno uživatelem martin1980
Odesláno (upraveno)

No napsal bych to asi takhle pokud teplota podle rafičky (ručičky) nelítá z jednoho konce na druhý a měl jsi to v servisu kde prohlásili že je to v pořádku tak to nech být.  Při jízdě z kopce je normální že teplota může malinko klesnout motor není v tahu nemusí tolik pracovat tudíž se tolik nehřeje navíc náporem vzduchu při jízdě z kopce se chladič lépe chladí další důvod k poklesu teploty při jízdě po rovině motor musí pracovat víc tím se víc zahřeje rafička se zvedne.  Podle mě normální stav pokud jsou ty odchylky jak píšeš myslím že není co řešit zbytečně bys cpal peníze do opravy. Pokud by se rozdíl v ukazované teplotě zvětšoval tak začni řešit ale teď je to zatím zbytečné. 

A aby jsi dodržel pravidla doplň si auto do podpisu nebo při zadávání dotazu uveď konkrétní motorizaci vozu na který se ptáš pak se lépe radí. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
  • martin1980 changed the title to Pokles ručičky teploty Peugeot 308 sw, motor 1,6 82KW
Odesláno (upraveno)

Chová se mi to stejně, při delší jízdě z kopce bez plynu za studeného počasí rafika teploty chladící kapaliny klesne. V zimě když mrzne tak klidně i pod 80°C. Děje se to po prvním ohřátí na budíkových 90°C. I ohřátý motor klapající na místě se v zimě ochladí. Nafta nemá tolik odpadního tepla a proto ji to i déle trvá než se jízdou ohřeje. Mám 1.6HDi 82kW v 5008. Neřešil bych to. Pokud to topí, spínají sahary a je dostatek chladící kapaliny. 

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno

A přesně proto to u koncernu udělali fejkově na 90°C "ni krok zpět", aby lidi neplašili. U 406 mi lítala teplota od 80-100°C podle zátěže a počasí. U 508 taky pracuje a jsem za to rád. Alespoň vím, co se děje ;) 

Odesláno

tak u mé 406 HDi 80kw z roku 2000 se ručka dostala na 90 a pak se nehla :(, samozřejmě že je lepší, když teploměr ukazuje skutečnou teplotu motoru, protože ten, co tomu rozumí, ví co se děje..., jenže většina dnešních řidičů se o provoz motoru nezajímá, pod kapotu se nedívá...:roker

Odesláno (upraveno)

Jel jsem z Ostravy do Opavy a zpět ráno ve 4 hodiny teplota venku -20 C a když jsem jel po rovině teplota byla 90 C a pokud jsem jel s kopce nebo do kopce teplo tak klaesla na 85 C a to samé se děje při spuštěném topení v autě v zimě teplota klesne klidně o 10 C a to mám 1,6 90 KW motor a jezdím pořád na benzím Mol EVO 100

Upraveno uživatelem davidse

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...