Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Sabatonovo 5008 1.2 MAN 6 - červená Ultimate

Recommended Posts

Odesláno

Však tam jim cpe do těch pleček ekovodičky 🤣 No ale dost, zapomněl jsem, že nejsme v mém vlákně a chováme se opět nevhodně 🙂

Odesláno (upraveno)

@HanysR Já jsem se taky původně šel ( spíše jel 😄 ) jenom podívat. Najednou velké vzplanutí emocí a já vnitřně tušil, že toto auto chci mít v garáži. Autosalon měl přítomného i technika z autobazaru, tak okoukl OII, projel se, nabídl cenu a já najednou podepisoval závaznou rezervaci. 😆 Nyní jezdím každý den kolem autosalonu ( mám ho cca kilometr od firmy ) a kontroluji, zda je auto stále tam, kde jsem jej zanechal po prohlídce. Jen mě už vnitřně štve, že je budoucí mazel venku a že se na něj práší. 😄😆

Já od mládí miloval Škodovku a snil jednou o tom, že budu mít Octavii II. Psal se rok 2010. Nákup auta jsme plánovali v době, kdy přišel facelift OII a po projetí se v motorizaci 1.2 TSi bylo rozhodnuto. Auto jelo parádně a motor se mi moc líbil. Sepsala se objednávka, žena si vydupala krásnou fleetovou metalízu Vulcano a čekalo nás cca 7 měsíců, než se auto vyrobilo.

Pak ovšem přišli asi všeobecně známé problémy s řetězem u TSi. Dvakrát vyměněna rozvodová sada. Podruhé s odůvodněním, že se tentokrát řetěz natáhl proto, že při první opravě nebyl vyměněn zároveň i olej. Jsem poměrně tolerantní člověk, vše jsem přetrpěl, ale následně mě koncern dorazil, když mi bez vědomí byla provedena servisní akce " 24W6 ". Auto bylo tehdy na servisní prohlídce a po vyzvednutí ze servisu mi přišlo, že auto jede úplně jinak. Najednou tolik netáhlo, nechtělo se mu reagovat na přidávání plynu, přišlo mi takové mdlé, až jsem měl strach, že je opět něco pokažené. Akce 24W6 nebyla servisem ani vyznačena v servisní knížce, ale při náhodném ohledání jsem našel u rezervy nálepku, na které bylo napsáno, že byla tato servisní akce provedena!! Po několika telefonátech do servisu a velmi vzteklé návštěvě v servise mi bylo " mimo záznam " technikem řečeno, že akce " 24W6 " je vlastně ořezání výkonu auta, kdy mu byla softwarově upravena křivka výkonu. Takže koncern bez mého vědomí naprosto změnil jízdní projev a osekal to, co se mi na tom motoru moc líbilo. Motor táhl jinak, turbo zabíralo úplně jinde a stoupla spotřeba....

Takže defacto bylo rozhodnuto, že další auto už koncern nebude. Bohužel si za to může Škodovka sama.

No a informace o narození třetího potomka následně výběr auta zúžila, až náš výběr skončil u francouzského Peugeotu a modelu 5008. A já jsem ve velkém očekávání, jak moc budu spokojený.

Upraveno uživatelem Sabaton
Odesláno

A jinak paráda, pojištění domluvené, zařízené a dokonce za docela hezký peníz i s pojištěním GAP, skel a havarijní pojistkou s 5-ti % spoluúčastí.

Tak už jen to auto. 😆

No, oříšek v podobě zimních kol a pneu nechám až na později, budu se potřebovat malinko zahojit po pořízení nového kočáru. 😆

Odesláno

Trochu mi to připomíná kamarádku od mé drahé. Co jí znám, tak spousta koncernových aut, potom krátká epizoda s Peugeot 308 T9 hatchback na operák a s druhým dítětem návrat do Fabie Combi III. Tu měla relativně dlouho, nový partner a se třetím dítětem se už nevešli. Přivedl ji k Peugeotu, chtěla zase bílou a skončila u této, ze které je odvařená. :D 2.0HDi EAT8 GT Line. ;)

received_127969302596996.jpeg

Guest Petr 3008
Odesláno
před 2 hodinami, Sabaton napsal:

mě už vnitřně štve, že je budoucí mazel venku a že se na něj práší. 

Tak si vzpomínám na to mé čekání.  Objednával jsem auto z výroby, takže to bylo nekonečné tříměsíční čekání. Když jsem obdržel info, že je auto na cestě do ČR mohl jsem se zbláznit a strachoval se, že se mu po cestě něco stane.  A když dorazilo, hned jsem letěl na obhlídku. Byla to paráda, ale akorát začalo pršet a doma jsme říkali "chudák, stojí tam venku" 😄  A pak už to trvalo asi jen týden, vyřídit zbytek papírů, pojištění a pak předání. To byl sváteční den. 🙂

No a pak už ty starosti o kterých píšeš - kde zaparkovat, od všeho  a všech stát co nejdál. Ideální by bylo kdyby žena šla nakoupit a já hlídal auto 🤣 a podobné atrakce.

Kola, ty pořešíš časem. První zimu jsem strávil na letních, stejně se mi to nechtělo tahat někam do sněhu a ledu 🙂.  Pak jsem nakoupil za fakt dobrou nabídku.

No, takže příjemný zbytek čekání.

Odesláno

V ty cerveny to je moc pekny auto. Ono se povedlo i bez te barvy. Mam mesic npvou v bile perleti a vypada taky fajn. Jsem zvedav, co budes rikat na topeni. Ja jsem z O2 a climatroniku zvyklej mit nastaveno 22 stupnu a nemusim s tim nic delat. U peugeotu musim porad teplotu upravovat. Bylo to i 508, ale tam valil horky vzduch k n9ham, u 5008 mi mrznou, pokud pouzivam topeni na Auto.

Tak jsem zvedav jake budes mit postrehy.

Odesláno

@HonzaZ Až nyní jsem si všiml, že jsem ve spěchu přehlédl Tvůj příspěvek, za čež se omlouvám a i Tobě děkuji za přání. Tchán měl podobnou cestu, až na to, že je u Škodovky dodnes. On je vlastně Škodovce věrný po celý svůj motoristický život. Měl Š 120, 2 x Felicii, Fabii I Combi, OII předface, 2 x Sup II a nyní má Sup III. Vždy spokojený i přes občasné drobné závady. Ale on je velmi klidný člověk, nevadí mu, ani že mu někdo odře auto na parkovišti a nenechá mu třeba na sebe kontakt. Bere to vše tak nějak s nadhledem, což mu velmi závidím.

@radim.1008 Krásné auto, parádní výbava a super motor, byť pro mne na soukromé účely nafta není příliš vhodná. Přemýšlel jsem chvilku, zda nevzít ojetější a vybavenější auto. Ale příliš se mi nechtělo brát auto například s najetými 100k km, když naše OII FL má najeto 86k km a polepšit si vlastně jen výbavou a větším autem. Nakonec jsem se tedy rozhodl hledat skladové auto, či auto max. 1 - 2 roky staré. A u takto mladého auta byla výbava GT už bohužel hodně přes můj limit. Ale věřím, že i s Allure budu spokojený. Přecházím ze základní OII FL, takže to bude obrovský skok jak komfortem, tak i funkcemi, které mi auto nabídne.

@Petr 3008 Abych se Ti přiznal, tak mám z toho asi největší strach. Uzavírám si sice dobrou pojistku ( alespoň v to doufám ), ale nerad platím za druhé, nebo spíše za jejich neochotu být zodpovědný za sebe samotné. Naše auto má odřený zadní nárazník na pravé straně, v zadních pravých dveřích několik důlků, naposledy mne před Lidlem vzala jedna ženská auto nákupníkem košíkem. Myslel jsem, že ju přetrhnu. Takže se toho děsím. Momentálně tedy zůstávám v autě s dětmi a žena nakupuje, takže si sice auto asi ze začátku ohlídám, ale dlouhodobě to určitě možné nebude.

Přitom nerozumím tomu, co je těžkého na tom být opatrný a ohleduplný k majetku druhých. Nečiň druhým to, co nechceš, aby činili Tobě. Já druhým neškodím, ale mě samotnému se to bohužel nevyhýbá. Tak nevím, kde dělám chybu. 🙄

@doctortom508 Ano, je to moc pěkné auto a souhlasím s tím, že se mi asi líbí v jakékoliv barvě, celkově mě momentálně Peugeot se svými automobily oslovuje mnohem více, než - li koncernová auta. Já přecházím ze základně vybavené OII, kde jsem ještě díky zdlouhavé výrobě ( zapříčeněné zmíněnou fleetovou barvou Vulcano ) přišel o poloautomatickou klimatizaci Climatic ( přestala se do aut dávat od modelového roku 2011 ) a měl obyčejnou mechanickou klimatizaci. Takže můj názor bude asi malinko subjektivní, přechod na automatickou dvouzónu bude asi veliký skok, co se komfortu týče. A já mám ještě auto doma trvale v garáži, kde je i v tuhých mrazech 12 - 13 stupňů nad nulou.

@Charlie 1 Moc děkuji, pevně doufám, že bude, kupuji auto na delší dobu. V rodině to bude první francozské auto, tak snad nezklame. Já obepisoval spoustu dealerů, hledal nabídky na auto do výroby, řešil nabídky na jejich skladová auta, porovnával nabídky úvěrů a všude jsem se víceméně pohyboval na podobných cenách a na přibližně stejných slevách oproti cenám v ceníku. Budu Ti držet palce, ať ta Tvá nabídka je tou, která Tě osloví a splníš si sen.

Odesláno (upraveno)

@doctortom508 O jaké 508 mluvíš? Já s klimatizací a topením u nové 508 nemám vůbec žádný problém a to co popisuješ neznám. Na regulaci teploty dá se říct nesahám. Čirou náhodou až dnes po hodně dlouhé době, bylo mi nějak chladno a nemohl se zahřát, tak jsem zvedl teplotu o 2 stupně. Ale jinak regulace funguje na jedničku. 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno

U teto posledni nevim, tu jsem nemel. Mel jsem dve 508, posledni rok 2016 a topeni nic moc. A nebylo to jednim kusem, je to u 4 aut ruznych roku co mame ve firme. Takmjsem doufal, ze to je tim modelem, ale 5008 zase nic moc. Jen u 508 bylo vedro na nohy, tady zima.

Odesláno

Tak to nevím, s jinými auty nemám zkušenost. Já vůbec nepozoruji, že by mi bylo na některé části těla jinak. Auto topí rovnoměrně a velice rychle. Mám ale benzínový motor takže jak je to jinde netuším. Koukám ale, že např @Braverje právě tady, tak se k tomu vyjádří jak to má on. 

Odesláno

Má představa je taková, že nastavím na klimatizaci režim auto, zvolím si teplotu a o více se starat nebudu. 😆 Ale asi to bude mírně odlišně od reality.

Popravdě to bude velké seznamování, v práci jezdím po většinou v terénu, mnohdy i těžkém terénu a vozový park firmy spádá do kategorie " pracanti ". Takže asistenti jako aktivní hlídání mrtvého úhlu, hlídání v pruzích, hlídání řidiče, follow me home atd. budou pro mne velkou neznámou. Už i obyčejná sklopná zrcátka pro mě budou novinkou v kategorii " wauu ". .... 😆

Odesláno

Takto ksem zvyklej ze skpdovky, dam AUTO a trvala 22stupnu a nesaham na to. V peugeotu mi to takto nikdy nefungalo, rano na 24 a v lete odpoledne na 18 stupnu. Ve skodovce jsem 18 nikdy nanastavil. A neni to jednim autem, nekolik 508 a naposledy me bylamkosa na nohy v traveleru pri nastavenych 22 jsem sedel 120km i v bunde a to nejsem zmrzlik

Odesláno (upraveno)

Potvrzuji, že topení v nové 508 je i s naftovým motorem 2.0. Hdi naprosto autonomní. Vlastně ani nevím, jestli jsem do toho nějak zasahoval kromě změny teploty :). A topí fakt rychle, asi díky topnému telesu. Předpokládám, že podobně to bude i u nove 5008. Nemyslím si, že ta technika je diametrálně jiná. Jinak @Sabaton... fakt pěkná ta 5008, at ti dobře slouží ;). 

Upraveno uživatelem Braver
Guest Petr 3008
Odesláno

Já jsem si u 3008 taky nikdy nevšiml nějakého problému s topením nebo s klimatizací.  Nikdy žádný pocit zimy nebo horka, všechno funguje podle nastavení naprosto perfektně. Většinou mám nastaveno na 22 stupňů a pohoda, maximálně když je fakt velká zima nějaký stupínek přidám, ale jen než se auto vytopí, pak jdu zpět na normální teplotu.  Oproti předchozí 308, která se ještě musela ohřát a pak topila 3008 topí v podstatě okamžitě.

@Sabatonzvlášť při parkování v garáži se vůbec nemusíš o topení nebo klimu nějak moc starat. Bude to přesně jak píšeš, nastavíš teplotu a o víc se nestaráš, max jedním kliknutím teplotu přidáš nebo ubereš.

A ostatní, na to přijdeš sám. Stejně budeš v autě zpočátku sedět a hrát si s nastavením a budeš zkoumat kde co je.  Já akorát doporučím včas si nastavit jas přístrojů při nočním režimu, který se aktivuje po rozsvícení světel, protože za jízdy se zrovna tohle nastavení dost špatně hledá.  Ještě si to pamatuju - první jízda za tmy - málem jsem oslepl - a pochopitelně jsem nebyl schopnej s nastavením něco udělat.

No a když jednotlivé nastavení naladíš podle sebe, tak není žádný důvod si s tím hrát a nějak přenastavovat. Pak už jenom jezdíš a užíváš si pohodlí.

Odesláno

Twl, to mame ty auta asi proklety. Mame nekolik "starych" 508 a ve vsech topeni naprd, potom 5008 a traveler. Nastaveni auto se chova divne, musim korigovat teplotu. Jako kdyby nefungoval senzor svitu slunce. A distribuce tepleho vzduchu je divna, v 508 jsem mel spareny nohy a v 5008 mi mrznou. A bohuzel to neni jen v jednom aute a ani u jednoho cloveka.

Odesláno

Samozřejmě někdy si přidám nebo uberu teplotu. Jinak ale do nastavení nesahám. Jedině v létě nastavím klima na "soft", aby na mě nefučel chladný vzduch když vlezu do auta zpocený. To mám ale po celou letní sezonu. Nevím, jak je to u nové 5008, ale často používám pro změnu teploty hlasové ovládání.

Odesláno

Přesně. Také na to používám hlasové ovládání. Obecně hlasové ovládání používám neustále a na vše. Je to naprosto geniální a funguje to bez zaváhání. Tohle se vážně povedlo. Neladím už ani rádio apod. Řeknu stanici a hotovo. Paráda. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...