Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,

rád bych se zeptal někoho kdo má zkušenosti ohledně 5008 s motorem 1,2. Uvažujeme o novém pro pětičlenou rodinu. Mám teď dilema mezi Touranem v 1,5 TSI EVO 7DSG a nebo 5008 v automatu s tou 1,2. Nicméně na to SUV se mi to zdá už na hraně. Pokud pak to auto naložím tam mám největší otazník. Teprve mám před sebou předvaděcí jízdu. Nicméně manželka se přiklání k 5008 samozřejmě je atraktivnější než Touran.

Benzín chci z důvodu toho, že auto bude mít hodně krátkých popojížděk 7-8 km denně a nájezd máme za rok tak do 10 tisíc.

Všem díky za rady a postřehy

Návštěvník
Odesláno

Pokud finance dovolí, šel bych cestou 1.6 PureTech. Viz:

před 8 minutami, David K napsal:

Nicméně na to SUV se mi to zdá už na hraně

Odesláno

Na 7-8km trasy je asi jedno, jestli turbo benzín nebo turbo diesel :roll  Ale je fakt, že ta V3 se asi ohřeje kapánek víc. Nicméně ani pro ní to nebude žádná slast :( 
Jinak s prázdnou 5008 se s tou 1,2 dá v pohodě žít. Když se naloží, tak to bude samozřejmě znát. Každopádně je potřeba počítat s vyšší spotřebou, ať už kvůli věčně studenému motoru, tak i vzhledem k poměru výkonu a hmotnosti.
Spíš než tu 1,6 puretechu bych šel do 1,5hdi. Závoďák to nebude, ale alespoň ta spotřeba půjde udržet v rozumných mezích :myslim 

Odesláno

já právě nikdy neměl naftu a na tyhle malé nájezdy s tím mám problém. Ale často slýchám, že dneska už je to jedno. U toho tří válce si právě říkám při tom naložení to bude horší nadruhou stranu to budeme mít opravdu naložené dvakrát do roka na dovču.

Odesláno

Tak v tom případě tu vyšší spotřebu asi přežijete. Navíc když se jede na dovču, tak se většinou nepospíchá, takže nebude vadit, že nebudete nejrychlejší :) 
Určitě si udělej názor sám. Já jsem v téhle kombinaci najezdil jen pár stovek km a úplně marný mi to nepřišlo. Pro pohodovou jízdu dobrý. Jen ta spotřeba měla velký rozptyl, podle toho jak se s tím jelo no :myslim 

Návštěvník
Odesláno

Mno, je to věc názoru. Nicméně pokud budu hnidopich, na krátké trasy se nehodí jak přímovstřik, tak i nafta.

Návštěvník
Odesláno

Bohužel, doba je taková, že nic, než naftu, nebo přímovstřik benzín v podstatě nekoupíš. A z tohoto výběru je i tak benzín jasou volbou...kór k ročnímu nájezdu.

Odesláno

Právě, že díky tomu už to tak jasná volba není. Kdyby to byla třeba 308, tak souhlasím, ale u 5008 už to tak jednoznačně nevidím :myslim  Zvlášť u nového auta. Ale je to každého věc, pro co se rozhodne.

Návštěvník
Odesláno

Zase nemusí řešit Adblue, vypalování FAP atd což nestojí za to při malém nájezdu. Když člověk jezdí dálkovky tak toto oželí za cenu úspory paliva ale tak... Plus k tomu kultivovanost, zimní starty, žhavení, aditiva... Nevím no... Já se dle toho všeho přiklonil k benzínu. 

Odesláno

Vypalování FAPu je zrovna špatný příklad. Nebo ty ho tam snad nemáš? :) Ale jo, má to obojí své pro a proti. Benzín bude asi menší zlo, ale já bych stejně bral 5008 spíš s naftou ;) 

Návštěvník
Odesláno

@MJSyticAle jasné že mám FAP ale regenerace u benzínu je přece jen méně náročná než u nafty. A že bys bral raději naftu je naprosto v pořádku. Každý prostě raději něco jiného. 

Odesláno

A zastav se ve stavebninách a půjč si tam aspoň metrák cementu do kufru😀

Ne vážně to rozhodnutí je jen na Tobě.  Já osobně se kloním k názoru MJ i přesto že nafta by v modelu používání jak popisuješ trpěla ale na druhou stranu trpět takhle bude i ten benzín a ač velmi nerad tak musím uznat že v tomto případě by asi nejlepší volbou byl nějaký ten hybrid který dokáže ujet x km na eletriku a doma se dá ze zásuvky oživovat. Záměrně nepíšu čistě tramvaj protože to nemá dojezd ale takovej tenhle hybrid kdy teda kolem komína by sis vystačil eletricky a pokud by jsi vyrazil na dovču nebo vejlet tak frčet na klasický pohon tomu bych rozuměl. Jenže to se bavíme o úplně jiných penězích i než a tu klasickou smradlavou naftu. Jako jistě ta nafta bude trpět ale na druhou stranu už je to vyzkoušené a pár let fungující zařízení ale benzíny s filtry pevných částic fungují jak dlouho? Jak dlouho se používají v reálném provozu a ne ve režimu jízdních zkoušek kdy se vše víceméně podřizuje tomu aby výsledky zkoušek vycházeli podle zadání.  

Odesláno

Já tu 1.2 v 5008 zkouáel na emotiondays a jeli jsme 3 dospělí a dítě, schválně jsem si vybral trasu s dlouhým táhlým kopcem a nejelo to vůbec špatně, mile mě to překvapilo. Jen je teda potřeba ho držet v otáčkách (já teda jel s manuálem) Pokud nebudeš tahat vlek, nebo jezdit plně naloženej, tak si myslím že ta 1.2 je dobrá volba.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...