aitos Odesláno 21. červen 2020 Odesláno 21. červen 2020 Přišel jsem k autu a jen cvakání, asi spínání proudu, ale startér ani ťuk. A co divnější, po tom asi 3-5 cvaknutí se dávají do pohybu stěrače, ale jen někdy /jsou v poloze vypnuto/. A když zkouším déle, přestalo cvakat, nakonec to napsalo na displeji : Breaking system fault. Čím to? Tak jsem splašil nabíječku, nechal 5min normálního pomalého nabíjení. A po asi 3 pokusu to chytlo. Při startování se dost ztlumí stropní světlo, přitom nezhasíná. Tak nevím, je to teda baterkou nebo blbne elektronika? Podle bráchy se baterka za 5 min nemůže oživit. Že tak 2h by to chtělo. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. červen 2020 Odesláno 21. červen 2020 (upraveno) Jo tohle je projev slabé baterky, zkuz to nabít doplna a uvidíš, ale muže být ve zkratu jeden článek a pak by baterka byla na výměnu. Nech si ji proměřit, většina prodejců ma na to mašinku která to proměří a vyhodí výsledek na listek. Zkontroluj kostru na převodovce, ta by mohla taky blbnout když je zoxidovaná, hledej pod filtrem sání. Upraveno 21. červen 2020 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
ChouLu Odesláno 21. červen 2020 Odesláno 21. červen 2020 typuji na vadnou baterku ona se šokem z nabiječky na chvíli probrala, ale dlouhé trvání mít nebude Citovat
sopranonaj Odesláno 22. červen 2020 Odesláno 22. červen 2020 aj mne to takto robilo, najvyssi cas vymenit bateriu za novu. ako dlho ju uz pouzivas? Citovat
aitos Odesláno 22. červen 2020 Autor Odesláno 22. červen 2020 Jo, díky. Vypadá to na baterku. Dneska už to zase nenaběhlo. A zhaslo po startu světlo úplně. 6 let stará, to už má nárok. Jen je mi divné, že tak najednou... A po tom zacvakání se zapínají ty stěrače. Jak to, že se to propojí, není tam nějaký zkrat, co by vybil tu baterku?? Citovat
Ferry Odesláno 23. červen 2020 Odesláno 23. červen 2020 baterka vzdycky odejde naraz, nekdy doslova ze dne na den, sesype a vyzkratuje se clanek a je hotovo. Mrkni na, bral jsem tam nekolik baterii Exide, maj dobry ceny a ta znacka se mi osvedcila, rovnou vykoupi i starou a slusnou cenu https://vykup-jinocany.eu/cenik/autobaterie-a-akumulatory Citovat
aitos Odesláno 23. červen 2020 Autor Odesláno 23. červen 2020 (upraveno) Tak od bráchy mám dočasně starou. Nešla odmontovat podle servisní knížky. Muselo se vytáhnout ještě to s kabely vedle bazerky. Viz. a když jsem po vyndání starou změřil, zjistil, že má 12V což není tak málo. A magické oko tmavě zelené, což znamená, že se má dobít. Horší by bylo černé. Špatná by bylo bílo-žlutá. Pokud tedy neodešel nějaký krajní článek? Ale jeden kontakt byl hodně zkorodovaný. Tak možná proto nastal problém? Dobiji a otestuji vybitím přes žárovku. Jinak k baterkam jsem četl nesvědčí ani tak mrazy ( ty až když je vybitá, s málo elektrolytem nebo už na odchodu), jako letní vedra na Slunci pod kapotou a dlouhá nečinnost. A pro dobytí se musí jet alespoň 50km. Moderní auta šetří výkon motoru i na pitomém dobíjení, údajně kvůli emisím. Upraveno 23. červen 2020 uživatelem aitos Citovat
Hafity Odesláno 24. červen 2020 Odesláno 24. červen 2020 před 6 hodinami, aitos napsal: že má 12V což není tak málo Tento údaj toho moc neřekne.... Chce to zátěžák, na kterém je poznat, jak baterka drží.... Citovat
aitos Odesláno 26. červen 2020 Autor Odesláno 26. červen 2020 Jo, zátěžový měřák změří kapacitu, ta je nejdůležitější údaj. Nějaký článek je v pr.. po nabíjení spadla samovolně za několik vteřin z 13.2V pod 11.5V.-(( Nechápu, že do poslední chvíle pracovala tak dobře, nikdy startér nekňoural. Začnu vozit startovací šňůry, člověk neví dne ani hodiny... A jak předtím při nízkém napětí blbly ty stěrače a hlásilo chybu brzd. To je zřejmě jak blebne v nízkém napětí řídící jednotka. Známe jsou tím prý Audiny. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.