Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosím, máte někdo tip na eshop, kde se dá koupit potah na malý volant Peugeot i-Cockpit? Všude narážím jen na průměr od 37 cm, což je obr :0) Nejraději bych univerzální potah, abych nemusela nic sešívat, obšívat. Prostě nasadit a jet. Mockrát děkuji za každý tip.

Odesláno

Ahoj.

No tak to bude malý oříšek, co jsem kdysi měl, tak potah na volant pro Lagunu, kožený od "Maria Cavallo". Bohužel průměr nejmenší tak 36,5cm.

Zeptám se, proč to vůbec řešíš? Chceš celkově větší průměr věnce, nebo jako ochranu před ohmatáním originálního věnce?

Mára

Odesláno

Ahoj, moc děkuji za ne optimistické info :0) Velikost věnce mi absolutně vyhovuje. Chci potah hlavně proto, že v létě se mi při delším řízení nepříjemně lepí volant na dlaně. Ale taky kvůli ochraně originálního potahu. :0)

Odesláno

Ahoj!

U naší 2008 je průměr věnce na šířku cca 35 cm a na výšku cca 33 cm, takže to není ani klasický kruh, ale sploštěnina. Vidím to tak, že univerzální potah, rozuměj kruh, tam pasovat nebude.

Mára

Odesláno

Nevadí, pokud nebude zbytí, půjdu i do koženého.

Jen jsem s průměrem 35 cm nenašla ani ten. Ani v originál Peugeot dílech jsem potah na náš volant nenašla. Je to celkem zapeklitá situace :0)

Jarka

Odesláno

Aho!

Ještě si dovolím dát odkaz Čištění volantu a impregnace , čímž by se v principu dalo odstranit to lepení na ruku. Na našim nájezdem 40tKm nepozoruji žádné ošoupání volantu, tak bych řekl, že materiál na volant dal Peugeot celkem kvalitní. Ani na skupině na FB se nikdo nezmiňuje o ošoupání volantu a to tam mají násobně větší nájezd Km.

Když tak jsou ale speciálky, které se obšíváním volantů živí a opravdu to umí, tam je možné si zvolit klidně kůži perforovanou, ta se tolik lepit nebude. Třeba zde Volanty .

Mára

Odesláno

Mockrát děkuji, Máro. Určitě ubrousky koupím, je to skvělá alternativa.

Nechat si ušít potah na míru jsem už v hlavě měla, ale říkala jsem si, že přece není možné, aby neexistoval na volant Peugeotu nějaký už ušitý, univerzální :0)

Ještě jednou děkuji, Jarka

Odesláno

Ale tak to je pro případ, když chce někdo renovaci volantu. A ne jen potah stávajícího :myslim  Např. nově potažený volant z volantechu bude v zimě stále studit, jako originál. Ale když bude mít na sobě "chlupatý" potah, tak to bude už lepší :aut 

Odesláno

Máš ho od Volantechu? Že tak přesně víš, jak studí... To mám tak "rád" pokud hodnotíš něco, co nemáš.

K původnímu dotazu - možná by stačilo ho dobře umýt Jarem, anebo snad lihem. No, to si rozhodni sama, kolik do toho dáš. A až budeš mít nainstalováno, dej fotku, jak to dopadlo. Jen info - potah od MáriaCavallo se instaluje cca 2 hodiny, a výsledek stejně není ideální. Přesně řečeno - ideální bude, až budeš dělat třetí nebo čtvrtý volant. Poradím: příčky se nesnaž přeskočit šňůrou, ale šňůru ukonči a dále znovu začni. Přeskok vypadá nehezky, i když ho uděláš zezadu.

Musím říct, že od Volantechu je velmi příjemná kůže, docela radost na dotek.

Odesláno
Před hodinou, P607Olda napsal:

Máš ho od Volantechu? Že tak přesně víš, jak studí... To mám tak "rád" pokud hodnotíš něco, co nemáš.

To mám tak rád, když mi někdo říká, co můžu hodnotit... V zimním období asi studí každý materiál ne?! Co je na tom k nepochopení?

K čemu jí asi bude nově udělaný volant, když tam nemá vyhřívání? Navíc proč bude platit za nové obšití, když má volat nezničený. Nebo oni jí tam ve volantechu dodělají vyhřívání nebo odvětrávání :roll

Já proti volantechu nic nemám, jen tvrdím, že to je pro tenhle případ nevhodné doporučení, když se ptá po nějakém obyč potahu :nevim

Odesláno (upraveno)

"Lepí" je to heslo, které se tady řeší.

Nevím, proč jsi začal rozebírat téma "studí", to tazatelka nepsala ani jednou.

Jj, hodně lidí tady kritizuje něco, co zná jen z doslechu, tak si posluž.

Takže zase zbytečné plácání. Vyhřívání, odvětrávání - co tě to napadlo?

Dal jsi odkaz, jistě výborný - já ho nekritizuju. Proč kritizuješ ten můj?

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Víš co znamená zkratka Např.?
Psal jsem to pro vysvětlení, proč mi přijde nevhodné v tomto případě nechat znovu obšít volant, když mu jinak nic není. "Mám kožený volant v dobrém stavu, a proto si ho nechám nově předělat zase na kožený?"
Nebo: "Z koženého volantu se mi potí ruce, a proto si ho nechám nově předělat zase na kožený?! Asi by bylo tedy lepší se kůži vyvarovat. Navíc bylo uvedeno: "Nejraději bych univerzální potah, abych nemusela nic sešívat, obšívat. Prostě nasadit a jet."
Takže znovu opakuju, že nemám nic proti volantechu a ani netvrdím, že volant od nich není příjemný apod . Jen jsem vyjádřil svůj názor, že v tomhle případě to není to, po čem tazatelka pátrá :nevim

Odesláno

Nějak nepíšeš, proč ses zabýval tematem "studí". Ses asi spletl. No nevadí, splést se může každý...

Peugeot dával do některých typů plastový volant, měl jsem ho v 5008, viz téma "Volant má vrásky". Vyměnil jsem ho za kožený a nelituji. Ale je fakt, že je drahý (no, v poměru k různým jiným věcem na autě, servisním zásahům, zas tak drahý není...)

Jiná věc je, ač kritizuji nerad, vzhled navrhovaných odkazů. Peugeot 2008 je přece hezké auto, v něm určitě hezká žena a k tomu takovýto volant (obrázek z jednoho odkazu "elastik"):

obrazek.png.dd48c18fd10e525eebf13a5bd666ef51.png

Odesláno

Ty opravdu nechápeš psaný text... 
"Ale tak to je pro případ, když chce někdo renovaci volantu. A ne jen potah stávajícího :myslim  Např. nově potažený volant z volantechu bude v zimě stále studit, jako originál. Ale když bude mít na sobě "chlupatý" potah, tak to bude už lepší :aut"
Tohle jsem napsal. Nevím, proč mi pořád podsouváš něco jiného. Tou větou o studeném volantu jsem se snažil vysvětlit jeden z důvodů (proto to slovo například), proč lidé používají potahy volantu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...