Jardel2018 Odesláno 6. duben Odesláno 6. duben V 20. 9. 2025 at 23:58, Markusenka napsal: Chvilka práce, změř kompresi...když bude špatná, málo, nebo velké rozdíly, tak bych zkusil od BG EPR, dekarbonizaci, myslím, že to řemen přežije. Děkuji za radu, po dekarbonizaci od bg ujeto cca 4000km a olej se neztratil žádný, pokud ano, tak na měrce není vidět OK406 ohodnotil 1 Citovat
peter99 Odesláno 22. květen Odesláno 22. květen Čaute. Tiež riešim práve spotrebu oleja na mojej 1.2 VTI , momentálne nejaký 1 liter na 2000km. Výmena PCV membrány v mojom prípade nepomohla,tak zvažujem preplach motora od BG 109 EPR , len mám obavy ako na to zareaguje rozvodový remeň .Zaujímal by ma názor hlavne tých,ktorí to vyskúšali, či im to pomohlo aspoň trochu. To už by sa potom patrilo aj zhodiť olejovú vaňu a pozreť to sitko však? Náhodou cez vypúštací otvor sa to niekomu nepodarilo? Napríklad endoskopickou kamerou.. Aký olej dávate do týchto motorov? Ja celý čas Total Quartz 9000 5w40, len teraz mám dilemu..ešte donedávna bol jedným z doporučených v mazacom pláne a už nie je, dokonca som niekde čítal že ho tam oficiálne zakázali používať, vraj je moc agresívny na rozvodový remeň..či to neni zas len nejaký výmysel..inak auto je Peugeot 2008 1.2 Vti 60kW rok 2013 , ale motor sa celý menil v roku 2017 , má cca 100 000km a remeň asi 30 000km. Okrem spotreby nepozorujem žiadne problémy. Ďakujem Citovat
Vena garážmistr Odesláno 23. květen Odesláno 23. květen Nejsem motorář takže moudřejší mě jistě rádi opraví nebo doplní ale za mě 1 litr oleje na 2000 km není zanedbatelná spotřeba ale zároveň to není ani úplně extrémní spotřeba oleje. Co se týče PCV membrány no řekněme že měnit jen tu membránu není šťastné řešení a málokomu se podaří tak aby to fungovalo lepší je měnit celé ventilové víko včetně toho PCV ventilu. PSA koncern dnes Stelantis měl doporučovanou chemii kterou se prováděla " dekarbonizace " válců a pístních kroužků ale podle fabrických pokynů už se tato metoda nemá používat protože nepřinášela kýžené výsledky rozumněj matematicky nebyla úspěšnost použití uspokojivá protože to nedokázalo řešit dostatečné množství motorů s tímto problémem. A obavy o rozvodový řemen v tom určitě také hrají roli a co vím tak fabrika vysloveně zakazuje přidávat jakákoli aditiva do motorového oleje právě z obavy jak by reagoval rozvodový řemen. Olej od nějaké doby je jediný doporučený olej Total 5w30 RCP který byl vyvinut právě pro tyto motory a má složení ideální k provozu. Bohužel konstrukce těchto motorů je taková jaká je a v nájezdu jaký uvádíš už nastávají problémy které přímo nebo nepřímo souvisejí se způsobem používání vozu. peter99, ozzy56 a VojtouNerCZ ohodnotil 3 Citovat
davidse Odesláno 23. květen Odesláno 23. květen U mé 308 1,6 vti je spotřeba oleje cca 500 ml na 8000 km a to po až najetých 60 000 km, ale spotřeba 1 litra na 2000 km je velká chyba, může ti to unikat okolo vypuštěcího šroubu, okolo těsnění vany oleje Citovat
ozzy56 Odesláno 23. květen Odesláno 23. květen trochu upřesním--spotřeba oleje je to, co motor ,,sežere'' provozem pokud kdekoliv z motoru ,,chčije'', není to spotřeba, ale únik oleje , takže nejprve ta místa opravit a až pak se zaměřit na spotřebu oleje Jardel2018, toru, Veverka a 2 další ohodnotil 5 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 23. květen Odesláno 23. květen (upraveno) Prostě kloudná odpověď k tématu jako vždy navíc porovnávat vti a PT, to je jak banán s hruškou. Upraveno 23. květen uživatelem VojtouNerCZ ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Jardel2018 Odesláno 23. květen Odesláno 23. květen @peter99 hele mně dekarbo od BG pomohla. Ale udělal jsem dekarbonizaci, vyměnil olej. Ujel jsem cca 500km a znovu jsem pro jistotu měnil olej, ale s tím, že jsem shodil a vyčistil i vanu - o ten řemen mám strach. Ale zatím všechno ok peter99 ohodnotil 1 Citovat
peter99 Odesláno 25. květen Odesláno 25. květen A akú ste mal spotrebu pred použitím preplachu? V ako stave bolo sitko ked ste zhodil vaňu? Okrem remeňa mám obavy aj o to sitko či sa nemôže upchať ak sa uvolnia nejaké usadeniny. Ideálne by bolo dobré asi takú procedúru vykonať pred výmenou remeňa..Čo myslíte,malo by význam keby vymením olej za ten nový RCP a po nejakých dajme tomu 1000km ho vymením znova? Aj čerstvý olej by mal obsahovať nejake čistiace prísady ak sa nemýlim.. Citovat
Jardel2018 Odesláno 5. červen Odesláno 5. červen Před proplachem jsem doléval 2l oleje na 5000 km. Sítko bylo čisté Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.