Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rifter obytná úprava


Kpetr

Recommended Posts

Ahoj, nemáte někdo na Rifterovi střešní stan? Plánujeme pořízení a tak hledám, o kolik bude auto celkově vyšší. Spočítat si to zhruba dovedu, ale zajímala by mě reálná výška. Jinak plánuji dělat do Riftera vestavbu z hliníkových profilů a spojek (Plastové spojky (ehlinik.cz)). Dělal někdo taky tak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 19. 3. 2020 at 17:46, nirum napsal:

To my jsme dva a  Riftra jsme kupovali záměrně na cestování. Máme k němu stan a teď jenom čekáme na konec karantény a pěkné počasí. Vnitřek už mám v hlavě, jenom to doladit a zrealizovat pomocí truhláře. Snad se nám to povede tento rok.😉

Myslíte předstan nebo normální velký stan,. Pokud předstan, mohu se zeptat jaký? Jde mi o uchycení na střechu, hagusy jsou v tomto případě spíše na škodu. Riftera mám dostat na jaře, o této variantě předstanu jsem uvažoval, hlavně také proto, že vozíme kola, ta tedy budou na kouli, ale kvůli jejich uskladnění. Kvůli uchycení na střechu zatím vyhrává velký nafukovací stan.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jezdíme ve dvou mám kola ve stanu a spíme v autě pak je prostor i na stůl s dvěmi křesly. Když ale bereme vnuky tak oni spí v autě a my s ženou ve stanu. Dva kola by se tam vlezly ale dost na knap. V noci je nějak obcházet by byl asi problém. Jinak tenhle stan postavíš cca za pět minut i s tím že dvě minuty budeš hledat kde je vchod. Z jedné strany v odepínacím boku jsou gumy takže to docela hezky obepne auto a neprší tam. Raději ale hned napíšu že silnou bouřku jsme zatím nezažili. A kotvím to tak že přivazuju šňůry ke kolům auta. 

Upraveno uživatelem Stasiek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Prosím, uvažujete někdo o instalaci/využití fotovoltaického solárního panelu? Je to řešení oblíbené mezi karavanisty, nicméně představa lepit něco na sřechu auta a provrtávat střechu kvůli průchodkám je  dosti děsivá (vliv na záruku). Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2SCT77:

Takhle, já sem o fotovoltaickým panelu uvažoval, protože způsob, jakým chci eventuálně v autě bydlet, třeba dva tři dny v kempu, to vyžaduje, vzhledem k tomu, že bych rád něčím napájel autolednici. Uvažoval jsem o panelu 100-200W, kterej by dobíjel druhou baterii a z té by se napájela lednice a další věci. Uvažoval jsem, že panel by byl umístěn třeba na střešním boxu, podle rozměrů vybraného, nebo vedle na střešním nosiči. Rozhodně bych díru do střechy nedělal, nevidím problém případně propojovací kabel vést pootevřeným oknem nebo ho skřípnout do zadního otevíracího okna.

Nicméně ještě nejsem rozhodnutej jestli to realizuju, jedna věc, ze který mám obavy, nejsem si jist jestli takovéhle instalaci mohu věřit že to třeba nezačne hořet nebo já nevím, to bych fakt nechtěl..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, díky za postřehy. U mne je to zatím v rovině teoretické - na auto teprve čekám, ale přesně hlavně kvůli cestování s lednící jsem to zamýšlel. Pokud by se to vlezlo přes zadní dveře, byl by to ideál. Jinak mne docela zaujala tato věcička, připojitelná též na fotovoltaiku, byť to není úplná láce: https://www.electroworld.cz/ecoflow-river-370-cerna-powerbanka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2SCT77: to je sice krásný a moderní ale dost drahý. když to srovnám s nemoderní autobaterií o stejný kapacitě, 4xtěžší a 4x ošlivější, ale 6xlevnější

https://www.10w-40.com/autobaterie/autobaterie-bars-100ah-12v-800a/?gclid=EAIaIQobChMIrOmf7evj7gIVivlRCh0mCQX8EAQYAiABEgLhe_D_BwE

tak vychází líp..

2Agrafik: taky moderní ale myslím, že pro většinu lidí k nepoužití. Myslím si, že ty panely by měly být nějak napevno k autu, aby se člověk neobával to opustit a nemusel nejlepší část dne trdlovat okolo, jen protože nabíjí..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nejdřív to chce spočítat spotřeby věcí bez kterých se při kempování neobejdu. Pak si určit dobu po kterou budu na jednom místě a zvolit si správnou baterii. Druhá baterka určitě ne startovací, ale trakční. Možná pak zjistíš že solárko ani nepotřebuješ a bude ti stačit DC-DC nabíječka a nástavbovou baterku dobiješ za jízdy, případně doma/v kempu ze sítě normální nabíječkou. Kompresorový 12V lednice zas tak velkou spotřebu nemají. Pokud vládneš facebookem najdi si "Karlova Karavanová Akademie" je tam pár zajímavých článků ohledně elektriky při kempování.

Upraveno uživatelem Charlie 607
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...
  • O 1 rok později...

Myslím že jednoduché a levné řešení je  notent.cz. Lehká konstrukce postele usnadňuje instalaci a tak na skladování je to úsporné. Já koupil loni v listopadu spací vestavbu. Od loňského května čekám na Riftera. 😞 Je to děs.

Upraveno uživatelem sisin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...