Dawe30 Odesláno 7. březen 2020 Odesláno 7. březen 2020 Prosím o radu. Koupil jsem auto a potřebuji vyměnit brzdove destičky. Bohužel mi chybí nástavec na sundání bezpečnostních šroubů. Pořadí mi někdo kde nebo jak ho sehnat? Diky Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. březen 2020 Odesláno 7. březen 2020 Neseženeš, je sposta kombinací a narazit na stejný by bylo fakt štěstí. Navíc pokud jsou to original Peugeot šrouby tak jsou nějaký orvaný, protože ty mají kulaté zámky. Doporučim nějaký pneuservis který na to má nástroje a umí to sundat, nebo navařit na každý šroub kus trubky, ale hrozí poškození kola. Original bezp. šrouby vypadá takto a také má spoustu kombinací, každa ta hlava je originální. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Agrafik Odesláno 8. březen 2020 Odesláno 8. březen 2020 Nejde pořádně poznat, co to je za bezpečáky, jak je to rezavé a okousané. Tady nástavec nepomůže. Jedině navařit matku, nebo nabít 1000hran , tím se ti ukroutí ta kulatá část. Pak znovu navařit matku a doufat, že to půjde povolit. Mi to tak dělali na jednom kole v servisu, poté, co borec v pneuservisu opravoval defekt a pak to dorval tak, že to nešlo povolit. Citovat
Milan+ Odesláno 8. březen 2020 Odesláno 8. březen 2020 https://www.specialni-naradi.cz/Hlavice-na-povoleni-poskozenych-pojistnych-sroubu-1-2-ruzne-rozmery-QUATROS-d7368.htm?gclid=EAIaIQobChMI2-ii392K6AIVTbTtCh3I1gBREAQYESABEgIdc_D_BwE Citovat
Agrafik Odesláno 8. březen 2020 Odesláno 8. březen 2020 Tímto přípravkem na originálním bezp. šroubu narozdíl od jiných ,urveš jen tu horní část v té oslabené části a zbytek ti to kolo bude držet dál. Citovat
Milan+ Odesláno 8. březen 2020 Odesláno 8. březen 2020 (upraveno) Musíš koupit ten větší co se zakousne v těch vybráních dole. Nebo mu nezbyde nic jiného, než to odvrtat,to lze vcelku bez problémů,pokud není svářečka. Upraveno 8. březen 2020 uživatelem Milan+ Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. březen 2020 Odesláno 8. březen 2020 Čepička na originalnich šroubech se točí, tak to pujde celkem blbě odvrtavat Citovat
filipino Odesláno 8. březen 2020 Odesláno 8. březen 2020 Měl jsem podobný problém, kdy se dva šrouby strhli, tyhle bezpečnostní šrouby jsou fakt asi nejhorší. Kamarád mi na ně musel navařit něco jako téčko z roxoru a pak šli povolit. Disky se ani moc nepoškodily, jen jsou nepatrně na místech trošku opálené v té díře na šroub. Už je nechci nikdy vidět, kašlu na ně ............ pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 8. březen 2020 Odesláno 8. březen 2020 před 4 hodinami, Radek Hurvajz napsal: Čepička na originalnich šroubech se točí, tak to pujde celkem blbě odvrtavat Je problém ji zablokovat a nebo urvat? Tyhle šrouby jsem z Ulysse zahodil jako první co na autě bylo, někdo z fóra si je pak bral. Žádný bezpecaky už na autech nemám a beru to jako zbytečnost. Pokud nejsou ráfky za 20k za jeden, tak už to nikdo nekrade. pavelu96 a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. březen 2020 Odesláno 8. březen 2020 Právě teď, Milan+ napsal: Je problém ji zablokovat a nebo urvat? Jedině provařit, v ty díře ji nemaš jak urvat. Citovat
pavelu96 Odesláno 8. březen 2020 Odesláno 8. březen 2020 Taky se přidám... Stejný šrouby, urvaná hlava, navaření 19ky šroubu na urvanou plochu, povolení a nakonec vyhození všech bezpečnostních šroubů... Citovat
Milan+ Odesláno 8. březen 2020 Odesláno 8. březen 2020 Před hodinou, Radek Hurvajz napsal: Jedině provařit, v ty díře ji nemaš jak urvat. Tam se točí jen ten vršek, ten se nechá trubkou staženou na průměru urvat a nebo kliniky zablokovat, škoda že jsem to tenkrát nefotil. Zbytek postupně do konce kužele odvrtat. Předem vyndat všechny šrouby a bezpecak pak odlomit, aby jsi nevrtal třebas do náboje pokud si nejsi jistý. Co více, že? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. březen 2020 Odesláno 8. březen 2020 Tak pokud to takhle jde, tak proč ne. Ja jen nechapu když se mi ty šrouby dostali do ruky a já je prodával tak se o ně lidi skoro prali Péťa ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 8. březen 2020 Odesláno 8. březen 2020 Jen blázen by se o ně pral i jako o jiný jakýkoliv. Citovat
inoxing Odesláno 8. březen 2020 Odesláno 8. březen 2020 Nic bych na to nevařil, většinou to nemá smysl, hned se to urve za svarem. Namlátit na hlavu nejbližší ořech a zkusit to povolit. Odvrtání je taky řešení, pokud ořech selže. Citovat
pavelu96 Odesláno 8. březen 2020 Odesláno 8. březen 2020 (upraveno) @inoxing kam namlátíš ořech na nic co zbylo po utrženém šroubu na poslední fotce z prvního příspěvku??? Upraveno 8. březen 2020 uživatelem pavelu96 Citovat
mp1802 Odesláno 13. březen 2020 Odesláno 13. březen 2020 Ja platil za sundani sroubu 400 a navareni atd nepomuze ! Aj jsme skouseli jizdu cca 10 km kdy se povolily ostatni srouby ze se to vyzvejka nic . proste pneuservis a oni to udelaj. 400 kc za 3 srouby a servis opodal chtel 1200 za jeden Citovat
ozzy56 Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 solidní cena v tom pneuservisu , nakonec kdo jiný by to měl lehce zvládnout, než pneuservis? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. březen 2020 Odesláno 14. březen 2020 (upraveno) Tak přidám svou zkušenost. Mám bezpečáky Sicurit, mam je už asi 13 let, vše bylo v pohodě, až ted když jsem měnil kola tak mi ořech zustal seklý na šroubu a nešel dolů, srazil jsem ho ve svěráku, a šrouby u mně končí, vyhodil jsem je, nechci riskovat že se to protočí. Myslím že vydrželi celkem dlouho, a chce to hlidat opotřebení při každe vyměně. Jednalo se o tyto, ale s rovnou dosedací plochou Upraveno 14. březen 2020 uživatelem Radek Hurvajz pavelu96, Péťa a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 15. březen 2020 Odesláno 15. březen 2020 já nikdy taková Alukola, že by mi je chtěl někdo ukrást neměl , neměl jsem ani bezp. šrouby, protože když se začaly prodávat, chtěli za ně bláznivou cenu, ale postupem doby jsem poznal, že bezp. šrouby vlastně zabraňují sundat kola jen majiteli auta... Radek Hurvajz, Charlie 1, inoxing a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.