Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o radu. Koupil jsem auto a potřebuji vyměnit brzdove destičky. Bohužel mi chybí nástavec na sundání bezpečnostních šroubů. Pořadí mi někdo kde nebo jak ho sehnat? Diky

20200307_124756.jpg

20200307_124742.jpg

20200307_124654.jpg

Odesláno

Neseženeš, je sposta kombinací a narazit na stejný by bylo fakt štěstí. Navíc pokud jsou to original Peugeot šrouby tak jsou nějaký orvaný, protože ty mají kulaté zámky.

Doporučim nějaký pneuservis který na to má nástroje a umí to sundat, nebo navařit na každý šroub kus trubky, ale hrozí poškození kola.

Original bezp. šrouby vypadá takto a také má spoustu kombinací, každa ta hlava je originální.

image.png

Odesláno

Nejde pořádně poznat, co to je za bezpečáky, jak je to rezavé a okousané. Tady nástavec nepomůže. Jedině navařit matku, nebo nabít 1000hran , tím se ti ukroutí ta kulatá část. Pak znovu navařit matku a doufat, že to půjde povolit. Mi to tak dělali na jednom kole v servisu, poté, co borec v pneuservisu opravoval defekt a pak to dorval tak, že to nešlo povolit.

Odesláno

Tímto přípravkem na originálním bezp. šroubu narozdíl od jiných ,urveš jen tu horní část v té oslabené části a zbytek ti to kolo bude držet dál.

Odesláno (upraveno)

Musíš koupit ten větší co se zakousne v těch vybráních  dole. 

Nebo mu nezbyde nic jiného, než to odvrtat,to lze vcelku bez problémů,pokud není svářečka. 

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno

Měl jsem podobný problém, kdy se dva šrouby strhli, tyhle bezpečnostní šrouby jsou fakt asi nejhorší. Kamarád mi na ně musel navařit něco jako téčko z roxoru a pak šli povolit. Disky se ani moc nepoškodily, jen jsou nepatrně na místech trošku opálené v té díře na šroub. Už je nechci nikdy vidět, kašlu na ně ............

Odesláno
před 4 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

Čepička na originalnich šroubech se točí, tak to pujde celkem blbě odvrtavat

Je problém ji zablokovat a nebo urvat? 

Tyhle šrouby jsem z Ulysse zahodil jako první co na autě bylo, někdo z fóra si je pak bral. Žádný bezpecaky už na autech nemám a beru to jako zbytečnost. Pokud nejsou ráfky za 20k za jeden, tak už to nikdo nekrade. 

Odesláno

Taky se přidám... Stejný šrouby, urvaná hlava, navaření 19ky šroubu na urvanou plochu, povolení a nakonec vyhození všech bezpečnostních šroubů...:aut

Odesláno
Před hodinou, Radek Hurvajz napsal:

Jedině provařit, v ty díře ji nemaš jak urvat.

Tam se točí jen ten vršek, ten se nechá trubkou staženou na průměru urvat a nebo kliniky zablokovat, škoda že jsem to tenkrát nefotil. Zbytek postupně do konce kužele odvrtat. Předem vyndat všechny šrouby a bezpecak pak odlomit, aby jsi nevrtal třebas do náboje pokud si nejsi jistý. Co více, že?

Odesláno

Nic bych na to nevařil, většinou to nemá smysl, hned se to urve za svarem. Namlátit na hlavu nejbližší ořech a zkusit to povolit. Odvrtání je taky řešení, pokud ořech selže.

Odesláno (upraveno)

@inoxing kam namlátíš ořech na nic co zbylo po utrženém šroubu na poslední fotce z prvního příspěvku???

Upraveno uživatelem pavelu96
Odesláno

Ja platil za sundani sroubu 400 a navareni atd nepomuze ! Aj jsme skouseli jizdu cca 10 km kdy se povolily ostatni srouby ze se to vyzvejka nic . proste pneuservis a oni to udelaj. 400 kc za 3 srouby a servis opodal chtel 1200 za jeden

Odesláno (upraveno)

Tak přidám svou zkušenost. Mám bezpečáky Sicurit, mam je už asi 13 let, vše bylo v pohodě, až ted když jsem měnil kola tak mi ořech zustal seklý na šroubu a nešel dolů, srazil jsem ho ve svěráku, a šrouby u mně končí, vyhodil jsem je, nechci riskovat že se to protočí. Myslím že vydrželi celkem dlouho, a chce to hlidat opotřebení při každe vyměně.

Jednalo se o tyto, ale s rovnou dosedací plochou

image.png

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...