Havlicek.Lukas Odesláno 29. únor 2020 Odesláno 29. únor 2020 jasny ze to vyuzivam ale kdyz mi merka napise malo oleje skontroluju to kdfyz mi napise praskla zarovka vymenim ji nebo pri pohledu kolem auta to vidim ale kdyz vidim kolik modernich aut jezdi s nesvitici pulkou auta tak je nekde neco spatne myslim ze i svitici kontrolka oleje jim je u zadele ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Kpetr Odesláno 29. únor 2020 Odesláno 29. únor 2020 před 12 hodinami, Medvěd napsal: By mě zajímalo co konstruktéry vedlo k takovému "na nic" řešení a k čemu vlastně taková fičura je potom dobrá? Mě u mého auta hřeje okno celý a už bych se zpátky ke škrábání vracet asi nechtěl (a to i s vědomím, že mě letošní zima ani neumožnila si ten výhřev zapnout) já se právě před koupí ptal, jak je vyhřívání řešeno z důvodu, jestli mi bude fungovat navigace a dozvěděl jsem se, že bude bez problému, protože prý jen pod stěračema a vlevo od řidiče. A prý je to proto, že je to levnější na zakoupení, což asi je, levnější na pojistku skla a s přimhouřenýma očima to rychleji postupně odmrazí (prý) celý sklo. No a prý to odstraňuje velkou nepříjemnost, že na dálnici v nepříznivých podmínkách vlevo na skle nevzniká krusta co tam stěrače nechávaj a pak pěchujou, což se mi teda nikdy nestalo, tak nevím... Tak jsem si koupil webasto a s ním jsem v tomto ohledu spokojenej... BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 29. únor 2020 Odesláno 29. únor 2020 Já osobně webastu fandím, určitě super. Jinak asistenty, vyhřívání skla, vyhřívání sedaček celkem zbytečné - většina se stejně nepoužívá a vypíná - alespoň já. Vyhřívání sedadel jsem měl v minulém autě - použito asi 2x když jsem to chtěl vyzkoušet a pak už mi to nevyhovovalo a tak jsem za to již nepřiplácel. Mrzí mě ale, že jsem si nevzal zadní kameru. Couvání na zrcátka mi nevadí, ale s kamerou je přeci jen větší přehled. Ostatní je fakt na každém. V současné době bych já bral výbavovou verzi s menšími koly - na zimu nejen levnější, ale i pohodlnější - je třeba brát v úvahu nové přístupy - auto bude mít v tp pouze velikost kol s jakými vyjede z výroby. V podstatě již není legální cesta jak dopsat jiný rozměr Citovat
Péťa Odesláno 29. únor 2020 Odesláno 29. únor 2020 Nevím, jaké máte zimy v Protivíně, ale já v zimě vyhřívání sedaček používám A to parkuji v garáži. Citovat
Wilda Odesláno 1. březen 2020 Odesláno 1. březen 2020 Já vyhřívaní taky používam, jen škoda že né vždy funguje,prostě někdy nejde zapnout... Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 1. březen 2020 Odesláno 1. březen 2020 před 20 hodinami, Péťa napsal: Nevím, jaké máte zimy v Protivíně, ale já v zimě vyhřívání sedaček používám A to parkuji v garáži. Evidentně máme zimy menší... Ne, pouze můj názor, nic víc, nic míň. To, že mě nevyhovuje neznamená, že na tom budou ostatní stejně. Citovat
Jejda Odesláno 1. březen 2020 Odesláno 1. březen 2020 před 23 hodinami, Petr 3008 napsal: Já osobně webastu fandím, určitě super. Jinak asistenty, vyhřívání skla, vyhřívání sedaček celkem zbytečné - většina se stejně nepoužívá a vypíná - alespoň já. Vyhřívání sedadel jsem měl v minulém autě - použito asi 2x když jsem to chtěl vyzkoušet a pak už mi to nevyhovovalo a tak jsem za to již nepřiplácel. Mrzí mě ale, že jsem si nevzal zadní kameru. Couvání na zrcátka mi nevadí, ale s kamerou je přeci jen větší přehled. Ostatní je fakt na každém. V současné době bych já bral výbavovou verzi s menšími koly - na zimu nejen levnější, ale i pohodlnější - je třeba brát v úvahu nové přístupy - auto bude mít v tp pouze velikost kol s jakými vyjede z výroby. V podstatě již není legální cesta jak dopsat jiný rozměr Zdravim, auto mam vyrobene 30.ledna 2020 a v tp mam original 215/65/16 a alternativu 215/60/17 mam verzi gt line takze z vyroby uz tam mam 17 a v tp vedeno jako alternativu, kola jdou normalne dopsat klidne i jine et nebo rozmer ale musi mit homologaci na konkretni vozidlo vcetne motorizace, servis musi potvrdit jejich montaz na vozidle a pak jeste kontrola na stk, a bez problemu zapis na inspektoratu. Zni to slozite ale nic slozityho to neni Citovat
Karlositoo Odesláno 3. březen 2020 Autor Odesláno 3. březen 2020 Ještě k mirror linku, funguje Sygic takhle i na Rifteru jako na odkazu? Předpokládám, že ano. Jen mě prosím ujistěte Citovat
Jura20 Odesláno 11. červenec 2024 Odesláno 11. červenec 2024 Ahoj Pánové, mám dotaz ohledně klimatizace na mym Rifteru 2021 1.5 GT Po doplnění klimy, zatím z výdechů nejde ledový vzduch, chladný je, ale ledárna to jako před tím není. Doplnovali 125gr 1234YF. Jinak pozoruji, že když je klima zapnutá na určitý spíná a rozepíná v pravidelných intervalech kompresor (ale to se takhle tuším chovalo i před tím). Když je teplota na LOW tak je kompresor sepnutý pořád. Co mě zarazilo, že i když je teď ráno a 20°C tak je pod autem extrémní kaluž, tečou zespod tak 2 kapky za sekundu. Ještě doplním, že auto bylo na záručním servisu ohledně prasklého řetězu, takže se dělala i hlava, vačky....ale to by nemělo mít snad vliv. Přeplněná klíma? Kolik gramů tam vlastně přijde? Citovat
ozzy56 Odesláno 11. červenec 2024 Odesláno 11. červenec 2024 před 33 minutami, Jura20 napsal: že když je klima zapnutá na určitý spíná a rozepíná v ahoj, zkus to doplnit Citovat
Jura20 Odesláno 11. červenec 2024 Odesláno 11. červenec 2024 Je to čerstvě doplněný, jak jsem psal..... doplnili tam 125g Citovat
abgx1 Odesláno 13. červenec 2024 Odesláno 13. červenec 2024 (upraveno) Ber to co napisem s rezervou, vobec netusim ako funguje klima v rifter ale vseobecne: -Pri autach s automatickou klimou by kompresor mal bezat nonstop, regulacia neprebieha jeho odpajanim, ale tym ze je v chladiacom okruhu pred nim elektroventil ktory limituje mnozstvo chladiva ktore nim preteka. Ak sa klimakompresor odpaja pocas jazdy, na 99% je to kvoli nejakej chybe: Tou chybou moze byt kludne: Preplnena klima o par desiatok gramov - Po chvilke behu sa system natlakuje este viac, tlak presiahne stanovenu hodnotu a vypne kompresor. Po chvilke plyn zase vychladne, tlak klesne, kompresor zopne a takto dookola... Nedostatocny odvod tepla z chladica klimatizacie - ci uz pokazeny ventilator, alebo zaneseny chladic... Ak zapnes klimu, ventilator motora by sa mal tocit, kompresor by mal byt zopnuty a trubka od klimatizacie ktora vchadza do kabiny by mala mat okolo 7°C(+- tolko by mali mat aj vyduchy klimatizacie, samozrejme ak uz auto nie je vychladene) Vsetko sa to da celkom jednoducho pomerat, teploty aj tlaky cez OBD konektor, skuseny chladiar ti hned povie co je vo veci. Autorizak asi nie, tam klimam vacsinou nerozumeju, len ich napoja na automaticky plniaci system ktory ani nevedia ovladat. Upraveno 13. červenec 2024 uživatelem abgx1 Citovat
ChouLu Odesláno 14. červenec 2024 Odesláno 14. červenec 2024 U Riftera by jsi již měl mít kompresor s furtoběžkou a jen regulovaný výkon pomocí proměnlivého zdvihu.. množství chladiva se udává dle velikosti chladiče. Pošli mi VIN do SZ, můžu ti ověřit OK406 ohodnotil 1 Citovat
Radar333 Odesláno 30. květen 2025 Odesláno 30. květen 2025 Ahoj, jsem před objednáním/koupí nového Riftera. Mám dotaz na výbavu. Chci brát Long GT, diesel s automatem. K tomu třetí řadu sedadel. Pak, po pročtení fóra , webasto s tím, že zahodím současný paket Winter. Uvažuji ještě nad Pack Techno+ 22 000 Kč s DPH, máme chatu v podhůří, tak by se Grip Control možná hodil. Dávají do toho ještě nějaký ochranný plech na podvozek? Pack Techno+: Advanced Grip Control: Volič umožňující 5 režimů jízdy, Hill Assist Descent Control (kontrola jízdy ze svahu) Hands-free přístup a startování vozu Indukční bezdrátové dobíjení telefonu Zásuvka 230 V (max. výkon 120 W). Na co jiného nezapomenout nebo naopak zapomenout? Nebo vzít ProAce city verso Díky za případné tipy. R. Citovat
BubakGS Odesláno 30. květen 2025 Odesláno 30. květen 2025 (upraveno) Webasto + Grip Control je dobra kombinace - mam (Webasto teda dodatecne) .... ja mam treba zbytecne tovarni navigaci - stacilo by Android Auto/Apple CarPlay ... parkovaci senzory a RearVision je ve meste super.... Grip control.. ..no, terenni auto to z toho neudela, ale ten automat zase nezhoupnes pres spojku, takze je lepsi mit aspon neco, nez nic. Trochu pomuze - ale na zimu to chce mit s sebou rozhodne i retezy a skladaci lopatku. Upraveno 30. květen 2025 uživatelem BubakGS Péťa ohodnotil 1 Citovat
Radar333 Odesláno 3. červen 2025 Odesláno 3. červen 2025 Ještě jeden dotaz: x-krát zmiňované místo na řidičovy nohy. Seděl jsem v tom, pár km projedu, ale 300 km výlet si s tím nedám.. měl jsem v tom nohu více "narovno". Jaké máte zkušenosti (asi hlavně z dělších cest 50km+)? Je to spíš o zvyku? Měřím 178 cm. Citovat
BubakGS Odesláno 3. červen 2025 Odesláno 3. červen 2025 @Radar333 ...merim 175 cm / 80 kg, veskrze konfekcni postava, mam v tom i vyskove stavitelnou sedacku ridice a prekvapive mi vyhovuje spis trochu nahoru nez na podlahu. Nemel jsme problém ani s celodenni cestou ze severu Holandska sem domu. Ano, sedis v tom jak v dodavce, tak trochu jako na zidli. Me spis vadi, ze ta siroka stredova konzole je tvrda a mam tendece si o ni otlacit pravou nohu - pokud neletim na tempomat. Tam by to chtelo ze strany nejaky polstarek na nohu . Citovat
ozzy56 Odesláno 3. červen 2025 Odesláno 3. červen 2025 hodně lidí sedí v těchto autech (Rifter atd.) dost nízko, nebo mají asi 150 cm, aspoň se mi to zdá když se míjíme , mám 180 a sedačku jsem měl v Berlingu taky vysoko a žádný problém, ale sedíš prostě jako v dodávce..., jízdy do HR a nemůžu říct, že by se mi špatně sedělo, ale já co cca 200 km dělám přestávku OK406 a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
Radar333 Odesláno 4. červen 2025 Odesláno 4. červen 2025 Díky za odpovědi. Vyšší sezení mi vůbec nevadí, spíš naopak. Jde mi hlavně o otlak pravé nohy.. takže nějaká tenká gelová nálepka by to mohla řešit ozzy56 a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.