P607Olda Odesláno 9. březen 2024 Odesláno 9. březen 2024 Podle schematu je to 137. Vedou k němu tři dráty (podle schematu nedokážu tvrdit, co je to, krom země). Připoj si přes dlouhé kablíky pípák (ucho zaregistruje mžikové rozpojení) a propípávej jednotlivé vodiče a přitom manipuluj dveřmi i štítem. Ověř taky kvalitu ukostření. Tzn kontroluj celistvost jednotlivých vodičů, musí mít trvalý zkrat = trvalé propojení = nepřerušovat se. Citovat
Dave_k Odesláno 9. březen 2024 Odesláno 9. březen 2024 JJ 137 je motor zadního stěrače. 2 kablíky jdou z BSI a jeden je kostra. Byl přerušenej ten oranžovej (521). Jak bude počasí, čas a nálada budu pokračovat v hledání. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 9. březen 2024 Odesláno 9. březen 2024 V 7. 3. 2024 at 12:02, Dave_k napsal: Tohle bude ten co je venku pod tím kšiltem. Ten se zapojuje na zadní okno, kterým to vede pro výhřev a právě ke stěrači. Kde najdu tyhle nákresy elektřiny v autě? Mám jenom pro 406, když mi zlobil imobilizér. pokud schema nekeca 1- dobeh motorku do koncove polohy 2- ovladani motorku 3- vyhrev okna ?? 4- kostra takze bych asi skusil promerit ten propoj tim ze tam jsou vsechny kabely cerne jestli tam neni problem Citovat
Dave_k Odesláno 9. březen 2024 Odesláno 9. březen 2024 Okno mám proměřený. To je OK. Ty černý kabely jsou z druhý strany okna napojený na průchody skrz okno. Je to jak píšeš. Kostra je pro motorek a výhřev a pak jeden pro výhřev a dva pro motorek. Citovat
P607Olda Odesláno 10. březen 2024 Odesláno 10. březen 2024 (upraveno) před 23 hodinami, P607Olda napsal: Podle schematu je to 137. Vedou k němu tři dráty (podle schematu nedokážu tvrdit, co je to, krom země). Připoj si přes dlouhé kablíky pípák (ucho zaregistruje mžikové rozpojení) a propípávej jednotlivé vodiče a přitom manipuluj dveřmi i štítem. Ověř taky kvalitu ukostření. Tzn kontroluj celistvost jednotlivých vodičů, musí mít trvalý zkrat = trvalé propojení = nepřerušovat se. Možná jsi přehlídl Upraveno 10. březen 2024 uživatelem P607Olda Citovat
Dave_k Odesláno 11. březen 2024 Odesláno 11. březen 2024 Dneska jsem to znova prolezl. Příčinu jsem našel v tom konektoru pod "kšiltem". Když se trochu zkroutil, tak ztratil kontakt. Takže jsem přihnul kontakty a zdálo se, že je vše OK. Neradoval jsem se dlouho. Nevím proč, ale najednou jakoby motor ztratil sílu. Když je stěrač na skle, tak se ani nehne. Při odklopeným stěrači se hýbe, ale o dost pomaleji než by měl (video). A taky nezastavuje v parkovací pozici. Rozdělal jsem ho a uvnitř nic zásadního špatně jsem neviděl (foto). Uhlíky OK. V_20240311_170934_ES0.avi Citovat
Dave_k Odesláno 14. březen 2024 Odesláno 14. březen 2024 (upraveno) Tak jsem to dnes o5 rozebral a zjistil, že byl asi blbej (slabej) kontakt v konektoru pod tím "kšiltem". Malinko jsem přihnul ty piny uvnitř a najednou stěrač lítá jak pominutej. Ale zase nastal trochu jinej problém. Dřív když jsem zapl zadní stěrač tak jednou setřel a pak v určitých intervalech. Teď po zapnutí setře 4x (takhel stírá při ostřiku), taky 4x setře, když ho na páčce vypnu a občas se mu nepovede zastavit v "parkovací" poloze (občas jakoby přejede), což před opravou nedělal. A ještě při zařazení zpátečky (ikdyž jsou stěrače vypnutý) zadní stěrač stírá celou dobu. Takže přemýšlím jestli jsem nechtíc nějak blbě nehnul s tím vnitřkem a nerozhodil koncáky uvnitř". Nebo se to dokáže samo nastavit? Nemáte někdo schéma zadního stěrače na 206SW MUX? Zjistil jsem, že to co jsem dal výše nějak nesedí. Upraveno 15. březen 2024 uživatelem Dave_k Citovat
Dave_k Odesláno 17. březen 2024 Odesláno 17. březen 2024 Tak asi vítězství. Poslední závadu jsem si způsobil sám, že jsem spěchal. Při secvaknutí konektoru v zavazadlový části, odkud jsem proměřoval svazek k motorku stěračů jsem nechtíc ohnul jeden pin. Včera při opětovné rozborce, že to proměřím jsem to zjistil. Pin jsem narovnal, secvaknul konektor a najednou vše už funguje jak má. Asi z toho byl multiplex malinko rozhozen, jelikož to dokázalo zapnout zadní stěrač i při odemykání auta dálkou. Ferry, Péťa a PaKr ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.