Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím 

Jdu si pro názor,či radu.

Na 206 1.4i Je prdlé těsnění pod hlavou,nebo hlava ko..Dle mechanika Práce v rozsahu 20-40tisic (Tesnení,zkouska hlavy pripadne srovnaní,ventily,rozvody,šalky na klice,olej,fridex) cena není jasná dokud se to nerozebere.Interier,lak apod.jsou ve skvelem stavu..Zajímá mě čistě názor zdali by jste šli do této opravy,?S tím že bude poté motor v top stavu se zárukou a bezproblemový prodej...Vyplatí se to?díky

Odesláno (upraveno)

V prvé řadě vyměň mechanika.... Nebo lépe: opusť zlatokopa a najdi mechanika....

"šalky na klice".... to jako (při prdlém THV) proč? Šla voda do oleje? Jak dlouho to tak jezdilo? Tyhle "blbuvzdorné" motory vydrží hodně, není třeba do nich vrážet nesmyslné finance.... Navíc se jich válí mraky v každým příkopě, takže seženeš jiný motor za podstatně menší cenu, než je cena navrhované opravy.... Ale zase do něj nevidíš....

Upraveno uživatelem Hafity
Odesláno

Z mechanikem mam nejlepsi zkusenosti..V oleji je voda,klasika bíly dym fridex pryc.Najeto s dolivanim vody asi 20km.Cena jednotlivych dilu je nizka,ale popisoval ze ma zkusenost ze pokud se oprava neprovede řádně,bude pravdepodobne ze za pul roku budu resit opet problem s motorem,proto doporucil vymenit vsechny soucasti ktere budou opotrebovane,cenu pouze nastrelil ve vetsim rozsahu,s tim ze zalezi na tom jak na tom bude motor vevnitr..Nový motor je strelba naslepo...Nicméně je furt lepsi nez aby auto zbytecne stalo...

Odesláno

Fanouškem nastesti nejsem,.Je to auto moji zeny,..Je snad nejake mene nakladne reseni?..Kdyz jen tak nastrelim tak jenom rozvody,fridex,šrouby,tesneni 6t +- ,zkouska hlavy+prerovnani prebrouseni ventilu atd.. 1,5t,šálky 1t prace minimalne 6t...Jasne je to malý jednoduchý motor,ale pokud chcu aby byl ve 100% stavu,tak si nemyslim ze investice do 20t je nejak neobvyklá...Tot je pohled cloveka co ridi Bmw tak to berte trochu s nadhledem...

Odesláno

Tohle se dá opravit za jednu šichtu a ani se ta hlava nemusí rovnat. Taky mi to napoprvé bylo proti srsti, ale tahle hlava je nezničitelná. Kdysi dávno jsme to dělávali preventivně u bouraných aut pokud byl rozbitý i chladič. Když se to neudělalo, tak to vždycky dřive nebo později fouklo. Šlo to úplně nádherně, ten motor je taková jednoduchá hračka bez pastí.

No a ty šálky, ještě jsem tenhle motor nikdy neviděl/neslyšel klepat. 1,6 jo, tam se vydíraly i axiály, ale 1,4 nikdy.

Odesláno

"S tím že bude poté motor v top stavu se zárukou a bezproblemový prodej...Vyplatí se to?"

Za kolik se dnes prodávají 206ky? To by bylo jen pro nějaký dobrý pocit.... Ale jsou to tvoje prašule....

Odesláno

Tudíž tvrdíte že kontrolovat šálky je zbytečnost?Po hledaní informaci na netu a od známých by to měla být klasická výměna těsnení a rozvodů+kontrola hlavy a cenově by to mělo byt kolem 10tisic...Nevim proc ve me borec vzbudil dojem ze ten motor se musi rozebrat do sroubku a prace na tyden...

Odesláno

Hlavy těchto motorů v drtivé většině případů stačí očistit, stejně jako dosedací plochu bloku motoru.... Na brus musí jít jen v případě, že je prohnutá (po uvaření), nebo vyžraná od nevhodné chladící kapaliny.... Co lze ale určitě doporučit, tak to je výměna guferek ventilů.... Teoreticky chladící kapalina v oleji není na pánve dobrá kombinace, jde o poměr obou složek, dobu expozice a zatížení motoru.... Olejovou soustavu bych dejme tomu 2x propláchnul olejem (1x proplachovacím při volnoběhu, 1x nějakým levným s odpovídajícími parametry při zvýšených otáčkách, v obou případech stačí 2 litry) s původním filtrem a pak teprve bych tam nalil nějakou kvalitku a vyměnil filtr....

Odesláno

Taky jsem měl prasklé těsnění pod hlavou. Výměna těsnění, přebroušení hlavy, propláchnutí motoru, doplnění kapalin mě stálo zhruba 7800. Rozvody+ pumpu jsem nedělal, měl jsem nové.

• O 3 roky později...
Odesláno

Dobrý den, mám stejný problém, jako zadavatel dotazu z 11/2019. Chtěla bych se zeptat, jaká suma je za takovou opravu ještě rozumná v r.2023, nechce se mi auta zbavovat. Rozvody+ pumpa jsou nové. Děkuji moc za odpověď.

Odesláno

Na TU1M+ mne vše sakum prdum stálo 5000kč.Otlakování hlavy (nwn jestli rovnali) zabroušení sedel a ventilů gufírka ventilů, v servisu , zbytek samodomo-včetně komplet rozvodů, tesnění -pod hlavu, víko ,svody,sání, nové šrouby hlavy. jediný rozdíl motor 1124ccm oproti  1360ccm prvotního dotazu.

Při nehodě praskl chladič a ve tmě v noci se na to nepřišlo. až druhý den při odtahu í.  Nějaký čas po opravě a doplnění vody se jezdilo   s tím, že olej šel do vody. proto se  dělal hlava.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj všem, mám dotaz, dneska jsem v nádržce na  chladící kapalinu našel olej, je černá,  auto jsem  koupil na ježdění do práce. Bohužel jsem v den koupě nekoukl do nádobky, to mě prostě úplně vypadlo z hlavy (prostě sem debil páč tohle je první co sem měl udělat). Podíval jsem se na víčko  oleje na motoru, to je bez šlemu,, motor drží teplotu  v den koupě jsem ho protáh po našich kopcích. Tak je mi jasný, že mám problém a to buď prasklé těsnění pod hlavou, nebo prasklá hlava a pak mě ještě napadá  jedna věc a to je vodní pumpa a ještě možná chladič oleje, ale nevim jak to  s tim chladičem oleje u 206 1.4 HDi  rv 2004  50 kw je? Olej jsem kontroloval, bylo ho dokonce pod risku. Prosím o  radu, má někdo zkušenosti s tímhle problémem a popřípadě jaká je to raketa v případě opravy? čím začít? Má smysl invesstovat do tohodle? Koupil jsem to s tím,  že je nějaká vada na  řízení, auto se divně  zavlní při  zatočení do prava ( asi uložení  tlumičů,  nebo něco jiného, ale to ted  řešit nechci, i když je to  oravdu hrůzný při  zatočení se  to zavlní jak  bejk až sem se lekl. Tedy prosím poraďte čím začít. Mám začít rozvody a vyloučit vodní pumpu, nebo  začit jinde.  Jsem z Ústí nad Labem, nevíte někdo o dobrém servisu?  Auto je celkově  v dobrém stavu na to kolik mu je, ale prostě tohle  mě dostalo( sem debil, sem debil sem debil, sem naletěl)  Díky za dobrou  radu.

Odesláno (upraveno)

ahoj, když je to řízení opravdu hrůzný, tak bych nejprve důkladně omrknul všechno, co má společného s řízením atd., protože když auto jede jinam, než točíš volantem, pak tohle je pravý průšvih 😉, jako aby mělo vůbec smysl řešit ten motor... , jinak tady ti potřebnou radu asi nikdo nedá--musí to vidět odborník a zjistit, co tomu je, ale pokud si chceš dopisovat, tak směle do toho

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Ahoj, tak  ohledně toho zátáčení, tak si mysli,. že to bude  uložení tlumičů, pérování, páč  pokud  zatočím tak do určitého úhlu se nic neděje, jakmile ale pootočím ještě o něco víc volantem, tak auták  reaguje  jakoby mě chtěl předjet  zadek a předek  se zavlní. Když jedu po rovince a začnu točit volantem ze strany na stranu nic auto nedělá, reaguje hned na zatočení. Dělá to pouze při  prudkém zatočení do prava.  Hlavně  to dělá ve větší rchlosti, auto začne točit a jak se  nahne předek tak náhle se auto na vteřinu  zavlní. Jedu 50 přijde pravotočivá zatáčka, vjedu do ní začnu točit a v určité chvilce se to  zavlní až se lekneš a pak se to srovná. Nevim co to je blbě se to popisuje.  Jestli vada  na řízení,  uložení tlumičů, ramen, čepy, nevim  jen do prava , do leva  normální,. Třeba ložisko uložení pérování horní, nevim.

• O 2 roky později...
Odesláno

Čus kluci, chtěl bych se zeptat každé ráno cítím z výfuku fridex a je to nejspíše fouklé těsnění pod hlavou a tak jestli se vyplatí koupit něco na utěsnění zda li to pomůže nebo kolik by stála výměna těsnění pod hlavou včetně vybroušení. Plánuji auto používat už max rok dva.

Peugeot 206 sw 1.4 55kw nájezd  192 756km

Odesláno

ahoj, jezdit s tím nemůžeš a výměna těsnění pod hlavou je u tvého motoru je poměrně jednoduchá, něco na utěsnění na tohle nefunguje, cenu zkusím tipnout, i když jsem dlouho pryč z praxe, ale 5-7 tisíc v dnešních cenách ? ono hodně záleží, kde to budou dělat  :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...