Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

307CC FL 1.6i NFU 2 valce plné karbónu

Recommended Posts

Odesláno

@Hafity Nevím přesně proč, ale na tomhle konkrétním motoru 1.6 NFU, svíčky NGK dobrý nebyly. Studený to nejelo dobře, pak když se tomu dával kouř, tak to jelo normálně, ale objevovala se chyba P1327 (fáze detekovaná v zapalování, něco jak když odchází zap.rampa) a po výměně za Bosch zmizelo všechno. Byly to konkrétně NGK LFR6B, viz níže:

https://www.ngkntk.com/part-finder/produktfinder/PKW/ZK_BENZINER/PEUGEOT/307/LFR6B/10747/

-------

A který kupuju standard do NFU- Bosch FR8SC+ 0242229797, viz níže (strana 252):

http://aa-boschap-ru.resource.bosch.com/media/commonly_used_media/parts/downloads__brake_cleaner_brakefit/catalogues/spark_plugs/48454_ke_gke.pdf

V porovnání: Odpor +-stejný 5K, NGK výroba France, Bosch výroba Russia (mimochodem Peugeot original svíčka je přebalený Bosch, ani se tím netají, na izolátoru Peugeot a dole vyražený Bosch s číslem, výroba China), jiskřiště mělo NGK více vytáhnuté ven oproti Bosch, oboje jednoelektrodová konstrukce. Jak říkám, bavím se o těch levných normálních svíčkách, neberu v potaz iridium atp, kde to problém být nemusí. :)

Ceny svíček už si nepamatuju přesně, ale NGK byla kolem 80Kč a Bosch kolem 60Kč, original Peugeot přebal Bosch cca 300Kč/ks. Iridium jsou pak kolem 130-250Kč.

Odesláno

No já to myslel všeobecně, ne vztaženo ke konkrétnímu typu motoru....  Je pravda, že Fordy my jezdily skoro na všechno, ale nejlépe na originál Motorcraft.... Krásný příklad je manželčin FoFo2: po koupi (stav něco málo přes 80tkm) jsem dával FoMoCo a bez ztráty kytičky, nechal jsem je tam 40tkm a pak dal NGK.... Jede to taky, ale v určitých režimech lehounce poškubává....

A co svíčky Beru a Eyquiem?

Odesláno

Všeobecně těžko říct. Obecně mám vyzkoušený, že NGK jsou nejlepší do italských motorů a Bosch funguje celkem normálně v těhlech PSA. Moc jsem ani nepochopil, že NGK a Bosch se liší konstrukcí pro stejnej motor (vytažení jiskřiště/tepelná hodnota). What ever... Svíčky Champion celkem pohořely v italských motorech. Dál co, tak z doslechu, že na Fordy je nejlíp Motorcraft. Pak mám vyzkoušený, že v jednodušších 2T motorech je nejhorší svíčka NGK, nejlepší naše BRISK.

Beru a Eyquitem? Beru jsem nekupoval nidky jako svíčku pro benzín, ale maximálně jako žhaviče a tam dobrý. Ten Eyquitem mě nic neříká. :)

Odesláno (upraveno)

Nikdy jsem o tom neslyšel 😄 Ale když dneska příjdeš do Peugeotu a budeš chtít svíčky přímo na tenhle motor, tak ti prodaj přebalený Bosch svíčky. Na izolatoru Peugeot nebo PSA (už si nepamatuju) a na kovové části vyražený znak Bosch s ozn.viz výše (nějaký to FR8SC+ cosi). Za 4kusy dáš pomalu 1200Kc a spokojeně odcházíš k domovu 😄

Upraveno uživatelem inoxing
  • O 1 rok později...
Odesláno

Taky jsem dospěl k názoru po zkušenostech se svíčkama,že nejlepší jsou originální co tam byly a to bosh a stály jedna asi 45,-kč. měním je po 30 000km

Odesláno

Na NFU jsem postupně vyzkoušel Ngk, Bosch, Denso a original Peugeot/Bosch (vše byly svičky dle katologu). NGK bych do NFU nedaval, zahratej motor jel nejlip, ale studeny to cukalo (podle konstrukce jiskriste to odpovidalo, kde jiskriste bylo zasunute vic dovnitř- oproti Bosch, Denso a originalu. Navic NGK mel odtrh snad 1.1mm, coz je uz moc- ostatni meli 0,9mm. Nevim, proc zrovna NGK vyrabi pro tento motor jinou konstrukci svicky a lisi se predsunutim jiskriste i odtrhem...

Ngk made in France

Bosch made in Russia

Denso made in Indonesia

Original asi Germany (přebalený Bosch)

Samozřejmě jsou to všechno jedno-elektrodové svíčky.

Lepší svíčky, jako iridium apod. jsem zatim v nfu nezkoušel. Zbytečnej luxus, přijde mi.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...