Péťa Odesláno 28. říjen 2020 Odesláno 28. říjen 2020 Schéma jsem si namaloval v Network Notepadu. Je s ním nádherná práce pro takové účely. Chci jim tam nechat nějakou alespoň částečnou dokumentaci, kdyby se v tom šťoural i někdo jiný, než já. Agrafik ohodnotil 1 Citovat
Agrafik Odesláno 28. říjen 2020 Odesláno 28. říjen 2020 Myslel jsem, že to automaticky vylezlo z nějaké apky , jak dobře to vypadá. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 28. říjen 2020 Odesláno 28. říjen 2020 Zatím to vypadá takhle Nikde jsem se nedočetl, jaký vlastně ty jednotlivý škatulky mají příkon. Tak jsem si to změřil a všechny najednou cca 0,4A, to je v pohodě. Takže to utáhne jeden originál zdroj 1,2A Citovat
Milan+ Odesláno 28. říjen 2020 Odesláno 28. říjen 2020 Vím, že všude píšete kabel je kabel, tak jsem to do TV, sat a rezerva natáhl též, ale zbytek baráku a zahrada jede po wifi úplně v pohodě, tak mi vysvětlete proč se to řeší takto relativně složitě? Citovat
Péťa Odesláno 28. říjen 2020 Odesláno 28. říjen 2020 @Milan+ Moc nechápu dotaz. Jako, proč se tahají dráty? Právě k pevným zařízením to má smysl - drát funguje pořád a rychle. Ten nezarušíš a on sám nic neruší. MotoMoto ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 28. říjen 2020 Odesláno 28. říjen 2020 (upraveno) @Péťa O. K. To mi stačí. Jsem v tomto laik. To jde mimo mě. Upraveno 28. říjen 2020 uživatelem Milan+ Citovat
Návštěvník Odesláno 28. říjen 2020 Odesláno 28. říjen 2020 před 1 hodinou, Péťa napsal: drát funguje pořád a rychle. Ten nezarušíš a on sám nic neruší. problém může nastat u zařízení, které má jen 100Mbit síťovku (TV) a pustíš si film, který má datový tok 80Mbit...tam už je lepší 5Ghz wifi, která v TV dokáže daleko víc, než drát. Osobní zkušenost v nezarušeném prostředí, ale to je extrém Citovat
Guest minimaxa Odesláno 28. říjen 2020 Odesláno 28. říjen 2020 Přesně tento problém mám doma... Citovat
Návštěvník Odesláno 28. říjen 2020 Odesláno 28. říjen 2020 (upraveno) Osobně nechápu, proč do TV dávají jen 100Mbit síťovky...o kolik by byla TV dražší s 1Gbit? O pětikilo? V sat přijímači mám 1Gbit síť a tam je to při přehrávání cajk....teda, co se týče sítě, jinač své mouchy má jinde Upraveno 28. říjen 2020 uživatelem Návštěvník Citovat
Návštěvník Odesláno 29. říjen 2020 Odesláno 29. říjen 2020 (upraveno) Jo tohle taky fakt nechápu. Mám tv která umí parádně přehrávat soubory přes dlna. Mám ji připojenou přes Ethernet a když pustím film BluRay RIP např 1917 co má skoro 90GB, je to na hraně. Jaký má datový tok teď z hlavy nevím ale je to pecka včetně HDR. Proto raději používám přehrávání přes PC které jsem si složil k TV ale tam je zase omezení u grafické karty na HDMI 2.0b - nefunkčnost 24bit barev a 4K současně ale má zase gigovou síť No začarovaný kruh. Už aby byly ve větší míře HDMI 2.1 zařízení Teď koukám na specifikace že mám v TV WiFi AC tudíž 5 GHz, musím to pořádně otestovat protože to opravdu bude chodit lépe a router hned vedle TV takže to pojede plnou rychlostí. Člověk je tak zblblý tou kabeláží že mi to nedošlo že je vzduch v tomto případě lepší volba. Upraveno 29. říjen 2020 uživatelem Návštěvník Citovat
Návštěvník Odesláno 29. říjen 2020 Odesláno 29. říjen 2020 To vyzkoušej. U mě na Philips TV to po LAN frčí cca 80 - 85Mbps a po 5G wifi cca 160Mbps, což je sakra znát při velkých ripech. Citovat
Návštěvník Odesláno 30. říjen 2020 Odesláno 30. říjen 2020 O víkendu to otestuji s nějakým velkým Ripem, včera jsem to jen připojil. Je zajímavé, že můžu mít připojeno najednou přes LAN i WiFi současně. Jen mne nenapadá jak změřit rychlost, vypadá to že TV žádné měření nemá. Koukal jsem na to ale jen v rychlosti. Můžu ale zkusit ve web prohlížeči Speedtest.net připojení mám 250/100 Mbit takže od toho by se dalo odpíchnout alespoň nahrubo Citovat
Návštěvník Odesláno 30. říjen 2020 Odesláno 30. říjen 2020 Já mám Android TV, takže měření je ke stažení v Obchodu Play. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 30. říjen 2020 Odesláno 30. říjen 2020 a samsung ma nejakou tu jinou "android verzi" ze ?? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 30. říjen 2020 Odesláno 30. říjen 2020 jj ja si nemohl vzpomet a tam asi aplikace na rychlost neni co ? Citovat
Návštěvník Odesláno 30. říjen 2020 Odesláno 30. říjen 2020 To pochybuji. Musíš to prohledat ale nemyslím si. Spíš než změřit rychlost to posoudit stylem - Funguje / Nefunguje pro mé účely. Není moc lidí jako já a Vagi co pouští po síti Ultra HD Ripy v HDR apod. Takže pokud to nepotřebuješ tak to neřeš a pokud potřebuješ tak to pořeš tak ať to funguje spolehlivě Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 30. říjen 2020 Odesláno 30. říjen 2020 ja jen ciste ze zvedavosti - obcas tam posilam filmy z PC pres kabel a nektere se mi treba ke konci seknou tak premyslim jestli to je internetem, kabelem nebo videem Citovat
Návštěvník Odesláno 30. říjen 2020 Odesláno 30. říjen 2020 (upraveno) před 2 hodinami, Havlicek.Lukas napsal: tam asi aplikace na rychlost neni co ? Zkus přes web prohlížeč, pokud ho tam máš. Zadej www.dsl.cz, nebo www.speedtest.net Upraveno 30. říjen 2020 uživatelem Návštěvník Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.