Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zatím to vypadá takhle :D

2020-10-28 15.00.09.jpg

Nikde jsem se nedočetl, jaký vlastně ty jednotlivý škatulky mají příkon. Tak jsem si to změřil a všechny najednou cca 0,4A, to je v pohodě. Takže to utáhne jeden originál zdroj 1,2A :super

Odesláno

Vím, že všude píšete kabel je kabel, tak jsem to do TV, sat a rezerva natáhl též, ale zbytek baráku a zahrada jede po wifi úplně v pohodě, tak mi vysvětlete proč se to řeší takto relativně složitě? 

Odesláno
před 1 hodinou, Péťa napsal:

drát funguje pořád a rychle. Ten nezarušíš a on sám nic neruší.

problém může nastat u zařízení, které má jen 100Mbit síťovku (TV) a pustíš si film, který má datový tok 80Mbit...tam už je lepší 5Ghz wifi, která v TV dokáže daleko víc, než drát.

Osobní zkušenost v nezarušeném prostředí, ale to je extrém :)

Odesláno (upraveno)

Osobně nechápu, proč do TV dávají jen 100Mbit síťovky...o kolik by byla TV dražší s 1Gbit? O pětikilo?

V sat přijímači mám 1Gbit síť a tam je to při přehrávání cajk....teda, co se týče sítě, jinač své mouchy má jinde :D

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno (upraveno)

Jo tohle taky fakt nechápu. Mám tv která umí parádně přehrávat soubory přes dlna. Mám ji připojenou přes Ethernet a když pustím film BluRay RIP např 1917 co má skoro 90GB, je to na hraně. Jaký má datový tok teď z hlavy nevím ale je to pecka včetně HDR. Proto raději používám přehrávání přes PC které jsem si složil k TV ale tam je zase omezení u grafické karty na HDMI 2.0b - nefunkčnost 24bit barev a 4K současně ale má zase gigovou síť :D No začarovaný kruh. Už aby byly ve větší míře HDMI 2.1 zařízení 

Teď koukám na specifikace že mám v TV WiFi AC tudíž 5 GHz, musím to pořádně otestovat protože to opravdu bude chodit lépe a router hned vedle TV takže to pojede plnou rychlostí. Člověk je tak zblblý tou kabeláží že mi to nedošlo že je vzduch v tomto případě lepší volba. 

Odesláno

To vyzkoušej. U mě na Philips TV to po LAN frčí cca 80 - 85Mbps a po 5G wifi cca 160Mbps, což je sakra znát při velkých ripech.

Odesláno

O víkendu to otestuji s nějakým velkým Ripem, včera jsem to jen připojil. Je zajímavé, že můžu mít připojeno najednou přes LAN i WiFi současně. Jen mne nenapadá jak změřit rychlost, vypadá to že TV žádné měření nemá. Koukal jsem na to ale jen v rychlosti. Můžu ale zkusit ve web prohlížeči Speedtest.net připojení mám 250/100 Mbit takže od toho by se dalo odpíchnout alespoň nahrubo 

Odesláno

Já mám Android TV, takže měření je ke stažení v Obchodu Play.

Odesláno

To pochybuji. Musíš to prohledat ale nemyslím si. Spíš než změřit rychlost to posoudit stylem - Funguje / Nefunguje pro mé účely. Není moc lidí jako já a Vagi co pouští po síti Ultra HD Ripy v HDR apod. Takže pokud to nepotřebuješ tak to neřeš a pokud potřebuješ tak to pořeš tak ať to funguje spolehlivě :):)

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, Havlicek.Lukas napsal:

tam asi aplikace na rychlost neni co ?

Zkus přes web prohlížeč, pokud ho tam máš. Zadej www.dsl.cz, nebo www.speedtest.net

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...