Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Pani nemohli by ste prosim so monou porozmyslat co to znamena?

406ka sedan, pri zatazeni zadnej napravy (napr. 2 ludia vzadu) si klesne tak nizko, ze pri vacsich nerovnostiach sucha sadne zasterky o asfalt. Ked je nezatazena, jazni normalne a auto je v normalnej vyske. Typoval by som to na vadny tlmic, ale auto bolo pred mesiacom na STK a tlmice boli OK. Majitel(spolubyvajuci) mi taktiez tvrdi, ze auto drzi stopu vpohode. Moze to byt aj nieco ine? Rok vyroby 2000, 120tis km. :myslim

dakujem

Odesláno

Skratit zasterky:D:D:D

O takej zavade som este nepocul, teda nie je to ziadna z typickych zavad. Ak auto \"neplava\", neopotrebuje pneu, tak to snad ani nie je zavada.

Tlmic ma vplyv na dynamicke spravanie, teda tlmenie rychlych zmien, kmitanie, ale nie na celkovu vysku auta.

Ak by to bola zavada (prasknute pero - este som o tom nepocul), tak by auto viselo na jednu stranu.

Preventivne-skontrolovat vole, geometria. Ale ak je pneu a plavanie v poriadku, tak asi ani netreba.

Odesláno
Původně zaslal: kwiko

406ka sedan, pri zatazeni zadnej napravy (napr. 2 ludia vzadu) si klesne tak nizko, ze pri vacsich nerovnostiach sucha sadne zasterky o asfalt. Ked je nezatazena, jazni normalne a auto je v normalnej vyske. Typoval by som to na vadny tlmic, ale auto bolo pred mesiacom na STK a tlmice boli OK. Majitel(spolubyvajuci) mi taktiez tvrdi, ze auto drzi stopu vpohode. Moze to byt aj nieco ine? Rok vyroby 2000, 120tis km. :myslim

dakujem

prakticky stejnej problém jsme měli kdysi na našem Renaultu 19...nějak jsme to neřešili, ale chvíli po prodeji jsem na to narazil na nějakým fóru, že to byl problém více R19ek, bohužel je to už dost dlouho, tak si nepamatuju, co to bylo, jen že oprava byla docela jednoduchá...vím, že jsem ti moc nepomoh, ale zkus hledat i někde u rendlíků:papa

Odesláno

Měl jsem 406 1.9 TD, r.v. 1999. Dělalo mi to také. Když si dozadu sedly dvě váhy přes 90 kg a měl jsem ještě něco v kufru, tak jsem na hupíkách škrtal zástěrkama. Neřešil jsem to, takhle naloženej jsem jezdil málokdy.:papa

[upravil dne 4/3/06 Kralda]

Odesláno

dakujem

to vypada ze to nekdo potunil.

Odesláno
Původně zaslal: komisar

Původně zaslal: Tommy306

dakujem

prakticky stejnej problém jsme měli kdysi na našem Renaultu 19...nějak jsme to neřešili, ale chvíli po prodeji jsem na to narazil na nějakým fóru, že to byl problém více R19ek, bohužel je to už dost dlouho, tak si nepamatuju, co to bylo, jen že oprava byla docela jednoduchá...vím, že jsem ti moc nepomoh, ale zkus hledat i někde u rendlíků:papa

ale R 19 má torzní tyče a 406 má pružiny a to je jiná:myslim

co jiná, kdyby to mělo torzní tyče, tak to bude jima, ale to by sedělo pořád, ale takhle tedy pružiny prázdný auto udržjej a když se auto zatíží tak klesnou, takže bych to viděl na těch unavených pružinách. Kdyby byly vadný tlumiče, tak by auto bylo tvrdý, nehoupalo by se a že auto klesne, tak to jima není.

Odesláno

Auto nikto netunil, je prvy majitel. Zasterky su original. Len mi je divne, ze to robi aj ked su vzadu dvaja ludia (spolu cca 160kg) a prazdny kufor!:aut

Tlmice, ak su vadne, tak naprava ide az nadoraz (nema ju co spomalit) a potom suchas zasterky. Ale co som skusal, tak tie su vo vybornom stave.

Tie unavene pruziny sa mi zda logicka odpoved, (maksie pruziny z tensieho drotu rychlejsie zmeknu ako normalne)

A pri pomernej zlozitosti zadnej napravy tam dali urcite pohodlnejsie pruziny (ved kvoli tomu to tak komplikovali:super) a tie ked sa trocha unavia, tak to robi toto.

Proti tomuto vysvetleniu hovori ale, ze jazdi sam, po spickovych cestach a to auto pomerne setri.

Ked si spomeniem na cesty v Cechach, tak by mali podobny problem skoro vsetky auta 406 salon:myslim

Odesláno

jj, taky bych to tipoval na ty pruziny, kamos to ma na aute to samy a rika ze ma taky unaveny pruziny. /on teda rika ze jsou v prde... a ne ze jsou unaveny :D)

takze tak

Odesláno

Jedine to my nejde dohlavy, ze plne nalozene mal to auto mozno raz v zivote. Na juhu anglicka skoro nemrzne = ziadne diery na cestach.

Vymena, ako som pozeral v \'\'Mudrej knizke\'\' je pomerne jednoducha.

Vyzera ze to zvladneme aj bez servisu. Majitel sa hrozi pomyslenia na servis (vymena rozvodaku a zadneho vyfuku ho vysla cez 600libier =cca 24tis. korun ceskych, a to bol v najlacnejsom co sme nasli).

Okrem pruzin sa odpruca vymenit aj nieco ine (napr. ulozenia)?

[upravil dne 5.3.06 kwiko]

Odesláno

Jedine to my nejde dohlavy, ze plne nalozene mal to auto mozno raz v zivote. Na juhu anglicka skoro nemrzne = ziadne diery na cestach.

Vymena, ako som pozeral v \'\'Mudrej knizke\'\' je pomerne jednoducha.

Vyzera ze to zvladneme aj bez servisu. Majitel sa hrozi pomyslenia na servis (vymena rozvodaku a zadneho vyfuku ho vysla cez 600libier =cca 24tis. korun ceskych, a to bol v najlacnejsom co sme nasli).

Okrem pruzin sa odpruca vymenit aj nieco ine (napr. ulozenia)?

Tak jestli jsou tam původní tlumiče, spojil bych to s váměnou tlumičů a kompletní kontrolou zadní nápravy. Spojovací tyčky atd. Pružiny stojí cca 2000korun a tlumiče tak 3000 víc by to stát nemělo.. zbytek po pár stovkách. Předpokádám, že u nich bude drahá především práce, protože iv GB se dají tyhle věci sehnat velice levně. Neco dokonce levněji, než u nás.

Odesláno

Ceny drahych veci su podobne, drobnosti su samozrejme drahsie.

Autorizovany servis si uctuje okolo 70libier a nezavisli od 30libier na hodinu.

To je asi aj hlavny dovod preco auta tak stracaju na hodnote.

Inak to auto jazdi a vyzera prekrasne. 1.8automat v maximalnej vybave.

:mrk

Uz je jasne, ze dalsie bude zase Peugeot

Vedel by mi nekto povedat hlavne co su to tie drobnosti co sa zvycajne menia. Vsetko funguje na objednavku. Predavaci sa do toho velmi nerozumeju. Mam to tu sice nadruhy den rano, ale...

dik

Odesláno

Já když jedu na chalupu v 5 lidech se psem a plnej kufr tak brousim všechny 4 zástěrky skoro celou cestu.Taky mam kombika s torzkama ze sedana(sháním zesílený ale nikdo nemá).To máš utahaný péra na 90%.

A nebo to nech ty zástěrky se ubrousí a přestanou škrtat:D

Odesláno

ono ještě existuje jedna levná věc a to koupit si speciální pryžové kroužky ,které si navlíkneš na pružiny ,na každou nejlépe dva,vždy na konec pružiny a to ti pak neumožní stlačit pružinu a auto tím pádem nesedne tak nízko

Odesláno

Problem vidim v ZASTERKACH , v evrope se zasterlky na 406 nemontovali a ty u nas jsou moc dlouhe. Zasterkama jsem drnul i kdyz auto melo najeto 1000Km a to jsem vyzkousel i u jinych 406 (novych) ,podobny problem je i u 206 .Proste ty zasterky jsou moc dlouhe aby pri nenalozenem aute dobre funkovali.

Odesláno

Tak, tak. Já se zástěrkama problémy nemám, vůbec nedrhnou, protože tam žádné nemám. Nevím, jak je to u 406, ale teď jsem koupil 306 a ta mám dojem, že má ve velkém techničáku výjimku na zástěrky. Žádné tam nebyly a na technické jsem žádné problémy neměl.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...