Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Krupa Cestmir

prosim te delal sis to sam nebo nechal delat?  Vypada to perfektne,.. takhle bych to nedokazal,.. tak bych mel pripadne zajem. 😉🤗

• O 1 rok později...
Odesláno

Dá se nějak upravit posun sedaček 2-3 řady tak, aby se eliminovala zarážka - tedy pokud vyndám jednu řadu, mohu  se zbytkem popojet přes celou délku kolejnice?  Jsou tam takové platové zarážky, ty jdou vyndat, pak ale ještě takové kolíky napříč drážkou, ty asi vadí.  

Odesláno (upraveno)

Pokud vim staci sedacky sklopit a pak jdou posouvat, musis ale pouzit tu cervenou ksandu. Aspon ja to tak delam.

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj přímo předchozí příspěvek - jsi tu celkem dlouho, na to aby jsi chápal základní pravidla. Děkuji
Odesláno

Ano, ale posuv je omezeny,  proto ta otazka. Tedy jak zaridit, abych pri vyndani 3 rady mohl posunout v kolejnici sedacky z  2 rady na misto treti. Bez vyndavani z kolejnice, pouze posuvem. 

Odesláno

image.png.d0e6b380a4013eafaf74f92120e9e7a3.pngSedacku sklopit do polohy "stolek" - tim se odblokuje zabrana, aby slo posouvat pouze v oblasti pozice sezeni (tady v ramci teto oblasti se da posouvat zvednutim cerne tyce pod sedackou zepredu).   Vzadu dole u kazde sedacky je cerveny spagat, ten zatahnout, drzet natazeny a pak se da se sedackou jezdit v ramci cele delky kolejnice. 

• O 3 týdny později...
Odesláno

Jenže tohle u některých současných aut (nevím podle jakého klíče) nefunguje, protože mají v kolejnicích mezi druhou a třetí řadou napříč tyčky, které bez ohledu na pozici opěradla nebo tahání za červený popruh brání posunu sedadel mezi řadami. Musí se jedině zvednout a přes tyčky přendat. Zároveň chybí drážka (vybrání) v kolejnici, které jinak sleduje polohu opěradla a znemožňuje posun mezi řadami se zvednutými opěradly. 

Na obojí existuje hack - tyčky vyndat (jdou vytlouct do strany při zmáčknutí podlahy dolů) nebo uřezat. Tam kde tyčky z výroby nejsou a chcete posouvat sedadla bez sklopení opěradla, je potřeba ubrousit pacičku dole u kolejnice.  

Odesláno (upraveno)

zřejmě záleží na výbavě, pak tedy kouknout do manuálu co k tomu každý uživatel dostal. U mě jde levá strana (dvousedadlo) za pomoci červeného popruhu tahat po celé délce, při použití madla pod nohami jde vždy v rámci dané řady. Pravá strana (jednosedadlo) musím sklopit opěradlo a jde to s červeným popruhem po celé délce.

Žádných tyček jsem si nevšiml

Každopádně super snadný systém a vyndávání je vyloženě paráda. Vše zvládnu sám

Upraveno uživatelem martinecondrej
  • O 3 týdny později...
Odesláno
V 8. 3. 2022 at 21:09, Flag napsal:

Jenže tohle u některých současných aut (nevím podle jakého klíče) nefunguje....

Na obojí existuje hack - tyčky vyndat (jdou vytlouct do strany při zmáčknutí podlahy dolů) nebo uřezat. Tam kde tyčky z výroby nejsou a chcete posouvat sedadla bez sklopení opěradla, je potřeba ubrousit pacičku dole u kolejnice.  

Mám to u Proace přesně tak. Sbírám v sobě odvahu ty příčné tyčky ostranit, ale nevím co se tím může pokazit :-). Podle mne je to tam kvůli nastavení polohy sedel  při jízdě - jejich správné pozici vůči bezpečnostním pásům.  

Odesláno

Je to přesně tak... Kvůli pásům. Ale správná poloha-rozmezí se dá poznat i podle šipky na sedadle a pruhů na plastovém prahu.  

• O 1 měsíc později...
Odesláno

co máte vzadu na podlaze? Mám home made spací vestavbu - tedy jenom postel, a když dolů pod ni chci něco dát, překáží mi gumový koberec - nedá se nic těžkého po něm posouvat ( věci většinou mám v bednách  na ovoce, které jsou dole profilované). Uvažuju o linu nebo něčem podobném - hladkém. Nějaká inspirace? Ideální by bylo dát pryč ten originální koberec a místo něho nějaké zátěžové lino nebo lamino....  

Odesláno

origo cerny koberec je peklo. Lapac chlupu a bince ze psa (a kocoura). Mam na podlaze hozenou starou cejchu a na ni pes hamta. O linu sem taky uvazoval, ale nejak me napadlo, jestli by se pod nim nemohla srazet vlhkost treba. Dalsi varianta asi zatezak, ale z toho dostat binec je taky parada. Videl jsem nekde, ze si hoch dal gumu - neco jako https://www.andelcz.cz/prumyslova-protiskluzova-podlahova-guma-coins-delka-10-m-sirka-160-cm-a-vyska-0-3-cm/

...ale guma je tezka a celkem draha a s tou vlhkosti je na tom stejne jako lino asi. Ale s vlhkosti mozna plasim.

Ja sem se od starych povleceni zatim neposunul dal 🙂

Odesláno

vlhko se dělá vzadu u topení. V létě od klimatizace mokro vzadu vpravo pod gumovým kobercem a ne málo. Odkapem to není, kontroloval jsem. Sundal jsem dekl a trubky a hadice jsem obalil mirelonem a téměř se problém odstranil. 

Odesláno

drobný tip: uvažoval jsem o zakrytí oken zevnitř (tepelná a světelná clona) a zakoupení nějaké spešl folie k tomu určené. Když jsem viděl ty ceny (400/m2 není výjimka),  koupil jsem v Decathlonu tři nejlevnější karimatky 180*50  (cca 100/kus, pěna + all folie) a po troše měření je hotovo pro všechny boční okna, materiál se zdá být ideální. Jenom to chce karimatku na den smotat opačně a nechat odležet. 

V posuvných dveřích  a vzadu to drží samo, v předních dveřích tomu pomůže přísavka z domácích potřeb za desetikačku.  A nebo si můžu koupit 5 kusů    v německé kvalitě zde :-) 

Odesláno

Spal jsem pres noc v aute jednou, nezateplenem. Ke konci leta. Takovou kladu k ranu uz nechci zazit podruhy. Opravdu pomuze jen zaizolovat okna a vse je ok? Podle me plechova bedna je plechova bedna, at se zateplenejma oknama nebo bez.

Odesláno (upraveno)

Spime v nem na lyzarskych vyletech bezne. Matrace a slusny spacak to resi, ve dvou lidech se to zadycha. Plus zatopit vecer a rano webastem.  Ale zalezi na komfortni zone kazdeho. 

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno

No v časech kdy jsem jezdil s kamionem tak největší problém bylo jak kabina chladla přes okna a v kamionech je to řešené jen závěsy které jsou z možná trochu silnějšího materiálu než třeba používané doma na oknech. Takže pokud okna " zateplíš " nějakým způsobem jako je popsáno výše tak by to mělo asi stačit ale taky záleží na tom jak má kdo nastaveno jak se také píše výše. 

Odesláno

Ok, jasny Webasto. Meli sme taky tyhle plany ze zacatku, ale pak sme si se zenou priznali, ze vlastne v aute ani spat nechceme, ze si na ten tyden zaplatime v klidu penzion, ale jasne, kazdy to ma jinak.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...