Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 106 šílená ztráta výkonu


orxand

Recommended Posts

Zdravím mám problém s pegotem. Mám 1.1 44kw to auto nikdy nejelo to říkám na rovinu pro lidi co si z toho budou dělat srandu, ale něco se stalo a to auto ted jede jako když za sebou táhnu další auto. Byl jsem s tím u mechanika ted mi vyměnil kabeláž od svíček vyčistil klapku sání a vzduchový filtr a měnil palivový filtr, ale to auto jede furt stejně.
Známý mi říkal at vyměním Snímač tlaku sacího potrubí a já bych ho vyměnil, ale nevím kde ho najdu. Dneska jsme asi hodinu čuměl pod kapotu a fakt jsem nic nenašel tak kdyby někdo věděl a poradil nejlíp i s vyfocenou kapotou a zakroužkoval kde to je budu moc rád :D
A kdyby někoho napadlo čím by to mohlo ještě být ocením každou radu. Dle mě by to mohla být i lambda na diagnostice se sice tváří že vpohodě, ale po odpojení lambdy tak to auto jede furt stejně na hov.. + měl jsem problém s emisema a i po výměně celého výfuku s katalyzátorem tak ten problém byl furt stejný a udělal jsem to tak tak. Tak proto bych i vyměnil lambdu.
Za rady moc děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě dodám mechanik mi říkal tak to jedině zapalovací cívka. A někde jsem tu i na foru našel že týpek vyměnil zapalovací cívku a zmizelo mu cukání auta než se ohřálo což mě taky cuká. Ale to auto tohle dělalo od samého začátku a jezdilo v pohodě. Potom co se ohřálo už to necukalo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Mám takový pocit, že snímač tlaku sacího potrubí ten motor ani nemá.

Vzduchový filtr ti čistil.. a zkontroloval jestli jsou trubky před filtrm průchozí?

Tlak benzínu  - jestli čerpadlo podává dobře. Případně podtlak v nádrži - když otevřeš po jízdě víčko od nádrže pšoukne to - dosaje to vzduch (nemělo by to dělat)?

Nepřibržďuje ti to?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

No protože máš staré jednobodové vstřikování Bosch.... Takže signály dostává ŘJ od lambda sondy, čidla teploty chladící kapaliny, čidla teploty nasávaného vzduchu a snímače polohy škrtící klapky.... Doufám, že jsem na nic nezapomněl, když tak mně doplňte.... Ale kdyby to bylo moje, tak první mrknu na rozvody a změřím komprese, potažmo ventilové vůle.... Motor musí být v první řadě v pořádku po mechanické stránce, pak teprve má smysl šťourat dál....

Upraveno uživatelem Hafity
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže mám postupně měnit přesně tyhle věci a zkoušet jak to jede jo. Mě totiž *neumím psát slušně* že člověk do autokelly napíše přesný rok a stejně mu tam hází díly co v tom autě prostě nejsou... A jak si na to člověk má pak přijít sám. Pak to člověk dá mechanikovi a ten vyměni palivový filtr vyčistí klapku sání se vzduchovým filtrem auto vrátí že jede v pohodě a já po 10 m zjistím že je to furt stejně na *neumím psát slušně a on ti řekne tak to už jedině zapalovací cívka. Tu jsem taky vymenil jen ze zajímavosti a jediný co se změnilo jsou při startech že už to necuká a nechcípá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale já jsem vůbec nepsal o nějakém postupném měnění dílů! V prvé řadě bych změnil mechanika.... Pak bych zkontroloval mechanický stav motoru, jak píšu výše.... Dále proměřil teplotní čidla, data tady na fóru jsou....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak tu již bylo zmíněno, nepřibržďují ti kola? Zvedni to na hever a zkus, zdali lze lehce točit koly. Jinak souhlasím s ChouLu, není řešení měnit, co ti kdo poradí, když bych ti napsal teď vyměň krokáč, tak ho taky vyměníš ? Ne... Nevím kolik může stát diagnostika 500Kč ? Ušetří ti spoustu času a peněz...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mechanik říkal že když to hodil na diagnostiku tak mu nic ne hlásila. Lambda nic vše že je ok. Takže myslíte že by mohl být vážně preskoceny rozvodak je pravda že jsem měl i trochu horší kabeláž a myslím že jsem jel i chvíli než jsem to vyměnil na 3 válce že by to přitom přeskočilo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 minutami, orxand napsal:

Takže myslíte že by mohl být vážně preskoceny rozvodak je pravda že jsem měl i trochu horší kabeláž a myslím že jsem jel i chvíli než jsem to vyměnil na 3 válce že by to přitom přeskočilo. 

Proč se furt ptáš, co myslíme? Jsou určité postupy.... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...