VojtouNerCZ Odesláno 1. květen 2022 Autor Odesláno 1. květen 2022 (upraveno) Sláva hurá, dnes ráno to při rozjezdu zdechlo a vypsalo chyby xD 1-P0341 (co jsem hledal tak čidlo vačky? Otáčky motoru dle diag 2k, rychlost 54km/h na tyto otáčky a rychlost jsem se nedostal, zrovna jsem se rozjížděl. Podezření na rozvody případně čidlo?) 2- sekundár-ten je tam pořád, pumpa funguje ale vyměním ji, mám náhradní 3-bez chybové kódu 4-P1621 jsem nedohledal Dovolím si označit @jarokare, kdyby byl tak hodný a osvětlil mi ty chyby? Upraveno 1. květen 2022 uživatelem VojtouNerCZ
jarokare Odesláno 1. květen 2022 Odesláno 1. květen 2022 Ahoj , P0341 je nesoulad snímače vačky , tam může být problém v seřízení polohy snímače , poškozeným terčíku , ventilu VVT nebo poškození svazku mezi snímačem a ECU P1621 je problém s napájením ECU (poškozenej svazek , vadná BSM) nebo blbne samotná ECU VojtouNerCZ ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 1. květen 2022 Autor Odesláno 1. květen 2022 (upraveno) Díky Já se na to blbý auto můžu z vysoka vysrat... To je furt něco. Jestli neprojde za měsíc TK, jde do šmelce. Upraveno 1. květen 2022 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 2. květen 2022 Autor Odesláno 2. květen 2022 Zeptám se ještě takhle blbě, senzor polohy vačky jde nasadit nějak blbě, případně jak poznám, že je seřízen dobře? Kdysi jsem měl ten senzor venku, když jsem dělal těsnění víka ventilů.
jarokare Odesláno 2. květen 2022 Odesláno 2. květen 2022 Tady asi bude napevno , napsal jsem , co tu závadu může způsobit . U některých motorů jde posunout .
VojtouNerCZ Odesláno 2. květen 2022 Autor Odesláno 2. květen 2022 No, právě ventil VVT nemám, terčík co vím je taky součást variabilního časování. Napadlo mě to čidlo protože bylo venku ale zkontroluji ho, ale mám pocit, že má díru pevně danou. Svazek projdu. Zbytek uvidíme, osobně můžu max zkontrolovat vodu v BSI nebo BSM.
inoxing Odesláno 2. květen 2022 Odesláno 2. květen 2022 (upraveno) Nelámej ještě hůl. Mrkni se na ten svazek motoru (nekde muze byt prodrenej a vyoxidovanej kabel), někdy uz je na odchodu BSM (uvnitr rele, nebo studenak). Bezny jev po tehle letech. Jednou opravis a uz se k tomu 20let nevratis... I to blby NFU me ted trapi s opakujici se chybou p0420, ikdyz je jinak vse v poradku. Jenom tahle chyba, jednou za cas, kdyz to jede dlouho v mirnym zatizeni 80-90kmh. 3 roky jsem to neresil, byly tam praskly svody ke katu, myslel jsem si, ze je to timhle. No, a neni Upraveno 2. květen 2022 uživatelem inoxing VojtouNerCZ ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 2. květen 2022 Autor Odesláno 2. květen 2022 (upraveno) Tohle asi nebude OK, co? XD Prošel jsem čidlo, kabeláž, BSM, ECU, vše vypadá v pohodě. Pro jistotu jsem se mrkl na rozvody... Navíc se mi úplně nezdá, že když točím motorem, hýbe se ukazatel napínací kladky. MOV_2732.mp4 Upraveno 2. květen 2022 uživatelem VojtouNerCZ inoxing ohodnotil 1
inoxing Odesláno 2. květen 2022 Odesláno 2. květen 2022 No zalezi, jestli jsi netocil proti smeru motoru, pak se napinak umi napnout nadoraz a pak muze byt volnejsi v urcite fazi, ikdyz tohle uz me prijde dost i tak. Po smeru se tohle dit nemuze. A pak ta chyba se snimacem vacky budou spis skoceny rozvody. Nekdy umi prasknout i napinak a pak je to otazka casu Takhle jsi to chytnul asi zavcas. Jestli budou rozvody ko, tak ber jedine contitech. VojtouNerCZ ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 2. květen 2022 Autor Odesláno 2. květen 2022 (upraveno) Točil jsem dopředu (k čumáku auta), tak jak by se tenhle motor měl podle příručky točit. Z mého laického pohledu nejspíš odešel právě napínák. Rozvody jsou domluvené na příští týden v úterý, nebudu ani startovat, prostě to tam odtáhneme. Při mém štěstí by se to cestou potkalo. Zeptám se jich, co tam mají v plánu dát. Navíc když zaaretuji sací vačku, výuková je mimo asi o 3 zuby Jo a vlastně jsem našel na můj vkus volnou matičku, která přivádí napájení na BSM. Utáhl jsem, uvidíme. Upraveno 2. květen 2022 uživatelem VojtouNerCZ
inoxing Odesláno 2. květen 2022 Odesláno 2. květen 2022 Hmm, 3 zuby mimo, to uz je dost. Tak hlavne, ze se to nepotkalo. Vypada to nadejne! Taky mam uz zavadu. Na NFU kape vstrik v zavrenym stavu VojtouNerCZ ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 10. květen 2022 Autor Odesláno 10. květen 2022 Kam jsem to zas dal xD Dotáhli jsme auto na laně, vysvětluji servisákovi, že jsem domluvený na rozvody ale že to nechci startovat protože tahle chyba a řemen dělá tohle. 15 minut jsem ho přesvědčoval, že to není potkaný, až jsem to stejně musel nakonec nastartovat aby to viděl Jen řekl hum, to přede jako kotě a konec. Naštěstí pak přišel druhej a už to šlo dobře. inoxing, Péťa a OK406 ohodnotil 3
inoxing Odesláno 10. květen 2022 Odesláno 10. květen 2022 Tak to je fakt dobrý Mel by ses ty rozvody radsi naucit delat sam, to zase neni takovej problem. Jenom me to pripomnelo, jak jedna slecna jela prezout kola a kdyz si auto pak prevzala a ujela par km, tak se auto zacalo klepat/vibrovat . No tak zastavila a zjistila, ze kola asi nejsou dotazeny. Tak vola do pneuservisu, ze ma asi povoleny kola a do telefonu ji rekli- Ok, neni problem, tak prijedte zpatky. VojtouNerCZ, ozzy56 a OK406 ohodnotil 3
ozzy56 Odesláno 10. květen 2022 Odesláno 10. květen 2022 ještě že jí neřekli, že je její povinností zkontrolovat tech. stav vozidla před jízdou VojtouNerCZ a inoxing ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 10. květen 2022 Autor Odesláno 10. květen 2022 A já rozvody umím, v práci je dělám na PDčkách, na 2.0i od VW a v 8t vzv máme dokonce VR6. Bejt to na NFU, tam je místo, ale tady u toho jsem sotva vyndal kryt rozvodů. Je mi jasný, že servisák aut mi řekne, že rfn to má ještě dobrý. Já však mám zkušenost jen s ještěrkama a tam mám místa habaděj. inoxing ohodnotil 1
inoxing Odesláno 10. květen 2022 Odesláno 10. květen 2022 @ozzy56 Taky se tomu divím, před každou jízdou povinně zkontrolovat minimálně ojniční vůle plastigauge a axiály na klice (3x otčenáš a hlavně nestartovat s vyšlápnutou spojkou, jak radí odborník). Jo, to máš pravdu. TU5JP4 a vlastně všechny TU jsou dobře přístupný. Ale i to EW není v 307 nic extra odlišné. Pořád je to horní úvrať 1-4 a čepy do kol vaček. U NFU kryt rozvodů ani nesundáš, pokud nejde dolu celej silentblok motoru s přírubou...taky jsem už viděl teda lepší přístup na rozvody. Někde ani nemusí jít dolů držák motoru a někde musí jít celej motor ven. Já jen, že to chce být asi trochu dobrodruh, když někomu ukážeš skočený rozvody s volným řemenem a on ti řekne- STARTUJ! Nic proti, každý má občas své dny. ozzy56 a VojtouNerCZ ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 10. květen 2022 Autor Odesláno 10. květen 2022 (upraveno) No, jako to máš pravdu xD Ale co má člověk dělat. On furt mele svoje, že půjde dolů hlava a všechny ventily a šrouby, a ať si připravím minimálně 30k. Já zas říkám, že auto jede ale od chvíle co jsem zjistil ten volný řemen jsem ho ze strachu nestartoval. Nicméně mi asi hodinu zpátky volal kolega, že jeho kámoš co má vrakáč má k dispozici RFK. Zítra se poveze ke mně do sklepa . Na něm se naučím, začnu na něm postupně dělat, budu mít pěkný přístup a třeba se mi vše povede a nakonec skončí v autě Upraveno 10. květen 2022 uživatelem VojtouNerCZ inoxing a OK406 ohodnotil 2
inoxing Odesláno 11. květen 2022 Odesláno 11. květen 2022 (upraveno) No pokud je k dispozici celej vrak rfk, tak si z toho vyber jeste jednotku a motorovej svazek. Cetl jsem tvuj zamer v tunning sekci a neni to tak jednoduche, jak se muze zdat. Jednotky nejsou (podle me) hardwarove kompatibilni, jelikoz necim musi jednotka ridit minimalne ten vanos navic a to se obavam, ze nema ta soucasna osazena na vystupu. Jednoduse prehrat mapy na tom IAWu nepujde, jelikoz soucasna RFN je IAW 4MP2 a RFK mela IAW 4LP2/6LPA, pokud se nepletu. Plus samozrejme vyresit immo, coz je to nejmensi. Na tyhle prestavby je idealni mit celej vrak a prehazet pri nejhorsim i ten zbytek (bsi, budiky, kabelaze), protoze nekdy to muze byt nerealny, aby se motor s jednotkou domluvil se zbytkem auta (bsi atd.), obzlast pri rocniku 2002, kdy se tam RFK nedavalo (jak jsi poznamenal, nezjistoval jsem). Nechci to sahodlouze rozvadet, ale nekdy je to lepsi fakt vsechno prehazet komplet, nez vymyslet mix ruznych verzi, ktery ve vetsine pripadu maji nejake "ale" nebo odmitnou fungovat uplne z ruznych duvodu pospolu. Na druhou stranu, pokud je RFK od 2003 (fakt jsem to nezjistoval), tak se vleze do kategorie VAN (coz s jednotkou motoru moc nesouvisi, resp. vubec, protoze mot.jednotka jede po K nebo CAN, ale jen zmena rychlosti sbernice a uz to bude problem), ale vetsinou vetsi zmeny prisli s prechodem na CAN. Takze je nejaka nadeje, ze by starsi jednotka, ktera byla v 307 (206) s vanvan mohla komunikovat se zbytkem auta i nyni. Asi jsou i jine konektory na jednotce, coz vyresi ze 2/3 motorovej svazek a jeden konektor bude k bsi/interier. Tohle ti samozrejme nikdo nepotvrdi, to bys musel vyzkouset. Upraveno 11. květen 2022 uživatelem inoxing VojtouNerCZ ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 11. květen 2022 Autor Odesláno 11. květen 2022 Můžu si z toho vzít co chci takže domu půjde nastrojený motor, převodovka, jednotky, veškerá kabeláž, budíky atd... U té jednotky bych si navíc polepšil, mám konec roku 2002 a úplně tu nejblbější jednotku, co se do 307 dávala (neumí ani zamykání za jízdy, hranatý senzor a další voloviny). Jestli to někdy dotáhnu do konce, těžko říct. Ale tak neber to, kor když mu za to jen zapojím rozvaděč na dílně Hafity, inoxing a Fruktis ohodnotil 3
inoxing Odesláno 11. květen 2022 Odesláno 11. květen 2022 To je idal stav. Takhle jde predelat treba cely auto na full can, kdyz mas starsi van, zalezi, co je zac darce. Pokud 307, tak neni co resit. Sundat palubku, vytahat nedestruktivne kabely k jednotkam a jednotky (budiky, radio, palubak, bsi, bsm, ecu atp.) pak komplet kabelaz k bsi-bsm a motorovy svazek a mas zaklad. Ostatni je vicemene stejny a kdyztak jde překodovat. Jestli jsou i klice, resp. transpondery z klicu, tak je to vicemene plug and play. VojtouNerCZ ohodnotil 1
Recommended Posts