Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes zavařen katalyzátor. Enormní nájezd už mu asi neprospívá, ale vložka je v top stavu. Nakonec bylo děr trochu více, a tohle bude spíš provizorní řešení. Tuší někdo, zda by na RFN s Euro 4 fungoval Euro 4 kat z RFJ? 🤔

20240820_145449.jpg

20240820_145445.jpg

Odesláno (upraveno)

V katalizátoru RFJ neporadím.

Jen pokud by jsi dával nový univerzální, tak doporučuji na obsah 2.8 Euro 4.

Mechanik mě dal katalizátor univerzál pro 2.0 Euro 4 a neprošel jsem emisemi.

Až po výměně na 2.8 jsem prošel bez problémů.

Upraveno uživatelem Roman Bazi
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Takže výměna zdvihátek nepomohla. ☹️

Ale, přiznám se, že jsem od začatku nevěřil, že to pomůže.

Co dál?

Pojedu tento týden vyzvednout 307 od mechanika (rozvody), tak se ho pokusím zeptat.

Odesláno (upraveno)

Kolegu napadlo čidlo klepání. Objednáno a uvidíme. Pak jsem dohledal aktualizaci sw v ECU, že pár lidem v zahraničí pomohlo. 

Výměna zdvihátek pomohla, auto po dlouhém stání nemělo kompresi na válci č.4, teď je to OK. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
  • VojtouNerCZ changed the title to 307 sw - zdvihátka
Odesláno

Asi se půjdu zastřelit... Nechci říkat hop, dokud nepřeskočí, ale dnes už druhý studený start a je to OK. Auto necuká ani při přidání/uvolnění pedálu... Tak že by konečně... 

20240908_123608.jpg

• VojtouNerCZ changed the title to 307 sw - že by opraveno?
Odesláno (upraveno)

Mno, co na to říct. Mám radost a zároveň vztek, že se na tohle v tolika servisech a ani já sám nepřišlo (na jednu stranu to chápu, kdo by to byl čekal, že). Nicméně auto startuje opět na brnk, nedusí se, nekucká, neškube. No, tak tohle máme za sebou 😅

Aspoň jsem zas o něco moudřejší a sáhl jsem si do motoru. Hlavně že v práci jakýkoli problém na ještěrce řešíme především flashem, protože co kdyby náhodou... Ale tady asi strach 50:50 ohledně úmrtí jednotky zvítězil. 

Odesláno (upraveno)

Když se něco může vysrat... Tak se to vysere. Nějakou dobu po zásahu sjel řemen. Odešla kladka. Vyměněna a za 2 dny tohle. Podle ChouLu to dělají vodní pumpy SKF (což tam mám od minulého servisu). Takže si ještě udělám po 40k komplet rozvody. Sakum prdum mínus 700 za novou kladku a 700 za řemen, který jsem dával při výměně zdvihátek nový. + teda další 2k za sadu, tentokrát INA. Řemen na dranc, kryt rozvodů taky.

Jinak ale auto startuje jak má 👍

20240914-182135.jpg 20240914-181748.jpg 20240914-181727.jpg

• O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Úplně jsem zapomněl, výměna rozvodů proběhla OK, řemen už drží a kladka napíná jak má. Při porovnání starého a nového řemenu bylo vidět, že starý řemen byl o dost delší (a to tam byl nějakých 40-60k km. Novej to odnesl nejspíš kvůli pumpě. 

Dnes výměna termostatu valeo, který dal opět jen rok, namontoval jsem Wahler. A vyměnil jsem horní misky uložení za modifikované s měkkou vrstvou. 

Edit-kdo by to byl řekl, jaký udělají ty misky rozdíl. Jednak celkový hluk od přední nápravy, druhak mi přestalo tlouct pravé kolo

20241010-085611.jpg

Odesláno

Najdeš někde pod jakým číslem ty misky objednat? Předpokládám, že by mohli pasovat i po FL, nebo se pletu?

Odesláno (upraveno)

@machulda

https://autodilos.cz/autodily/miska-pruziny-1306723802?utm_source=autodilos&utm_medium=email&utm_campaign=order-confirmation&utm_content=product-name

Jen se mi teď pro změnu začala ozývat rok stará poloosa s 54 tisíci najetými kilometry 🙄 Fakt dnešní kvalita dílů. A to stála 4 litry. Skf už brát nebudu, koupím spidany. 

Odesláno

Opraven výfuk, klasicky uhnil spoj na středovém tlumiči. Navařila se trubka na stále originální koncový tlumič, na střední díl jsme narazili trubkovou sponu a stáhli. Takhle tiché auto ještě nebylo. 

Na zdviži jsem zjistil že jsou vůle v obou vnitřních kloubech... 

20241012-111209.jpg

Odesláno

co tak pamatuju, tak ty repas poloosy dají kolem 50 tisíc KM, samozřejmě podle toho, co se tam vymění :myslim, jestli tu starou jenom natřou na černo, dají vazelínu a nové manžety tak i méně..., dneska se oj*ebává všecko, včetně toho, že repase nechají dělat křováky v africe 🙈, vždyť i fungl nové značkové díly stojí kolikrát za houno :(

Odesláno
V 12. 10. 2024 at 0:38, machulda napsal:

Najdeš někde pod jakým číslem ty misky objednat? Předpokládám, že by mohli pasovat i po FL, nebo se pletu?

Oem číslo: 5033F9 

Odesláno (upraveno)

@ozzy5650k km by mému ročnímu nájezdu odpovídalo... Ale nebudu přece měnit po roce poloosy 🙄 Snad vydrží ty spidany. Pak se holt plácnu přes kapsu a seženu origo. 

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...