Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Novejsi modely meli solenoid az u sani, v nakresech EVAP- "purge solenoid". Ted jsem to resil na 1.6, ze nechapu, jak to soudruzi vymysleli, kdyz to ma vstup z nadrze a pak vystup do sani (kde je solenoid), ale druhy "vent solenoid" to uz nema a v nadobce je zespod normalne dira na odvetrani, kde to muze sat prach bez rizeni, bez jednocestneho ventilu, proste dira. Kdyz fouknes do jakyhokoliv otvoru nadobky, tak je to plne pruchozi, coz je trochu primitivni.

Nicmene, kdyz zaslepim evap na T-kusu na sani (obe cesty, jak hadicku odvetravani motoru, tak hadicku evap), tak motor nema najednou problem startovat v horku a lip jede (normalne, jak kdyz se ochladi). Taky prestal byt citit benzin v horku, kdyz nastartujes (asi jak otevre evap a vzduch leti zpatky do nadobky od motoru).

Jednotka to nerozpoznava jako chybu, protoze solenoid je zapojeny a takto maly prutok je asi nad rozlisovaci schopnost systemu. Odvetrani nadrze dal funguje, protoze jde do nadrzky, kde je dira. 

Mrkni se sam, akorad u PSAg chybi vent solenoid. Pochopil bych, kdyby u PSAg byl nejaky jednocestny ventil, ktery nedovoli nasat vzduch do systemu, ale povoli prefuk (na druhou stranu, podtlak tam take vznika spotrebou benzinu). 

Evap.jpg

Odesláno

Zatím jsem koupil nový sklo, mechanismus natáčení jsem kuchnul z zrcátka spolujezdce, co bylo ve sklepě. Kryt nemám, stejně by tam nedržel, zezadu je to rozmašírovaný. Sklápění zrcátek taky občas jde, občas ne, a nebo to taky vyjede úplně blbě. Podařilo se mi kontaktovat české zastoupení, ale zatím bez odezvy. Nové origo zrcátko stojí v kelly 10k, uvidíme, kolik z nich dostanu :D 

Odesláno (upraveno)

Dnes dorazil mail od společnosti AVUS, která má zastupovat pojišťovnu rumuna, že od 20.3.2023 již jeho pojišťovnu nezastupují, a mám se obrátit na čkp. Tam jsem dnes poslal mail a veškeré formuláře, právě jsem obdržel odpověď, že mám kontaktovat AVUS, že je to jejich starost. Čkp trvá na řešení s AVUSem, AVUS trvá na řešení s Čkp. tak já nevím.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Ten jejich rumunskej název si nevybavím. Ale kód pojištovny RO19, což podle čkp zaštiťuje právě avus, ale avus mi trvá na tom, že to už není jejich starost. Kocourkov tady prostě. Představa, že mám nepojízdný auto a tohle řeším... V mým případě naštěstí jen zrcátko, který nový stojí "jen" 10k + okno, který jsem měl ve sklepě.

Odesláno (upraveno)

To je blby, tenhle pingpong. Zkusil bych se zeptat tvoji pojistovny, co a jak. Ckp to podle me neresi, pokud auto je legalne pojisteno. Resit by to mela tvoje pojistovna s tou druhou (rumunskou).

PS, me takhle vybila Sprava zelene bocni lepeny okno pri sekani travy a v originalu by to byla cena s praci okolo 10-15K a rozpoctem me dala pojistovna jen 4,5K. Otazkou by bylo, jestli by me proplatili fakturu z autorizaku, kdybych to resil rovnou pres autorizak- podle me ne a jeste bych doplacel z vlastni kapsy (amortizace). Nakonec jsem byl rad, ze me pojistovna zaplatila aspon neco a hlavne, ze jsem delniky u auta chytil, protoze se tvarili, ze to nebyli oni. Nechytit je u toho, tak nezajem, zadnej listecek, nic. Pritom jsou pojisteny, tak jsem tomu moc nerozumel...

Upraveno uživatelem inoxing
Odesláno (upraveno)

no to je taky vtipný, na uniqu jsem volal hned. Tam mi řekli, že tuhle pojišťovnu oni neznají, ať se obrátím na čkp :D A pak teda na čkp mě poslali na avus, a avus zas na čkp.
Jako je to starý auto, no. Ale SWčka, kor benzínový šly poslední dobou s cenou nahoru. Uvidíme. I 5k by bylo fajn. Zrcátko si poskládám levněji z dílů na vrakovišti

Odesláno

Ne, že bych mu nevěřil... Ale jo, nevěřím, že by to vůbec nahlásil. Mám špatné zkušenosti, když mi zbořili manželku, musel jsem to nakonec řešit sám sby se to někam pohlo. 

Odesláno (upraveno)

Jo, mas pravdu s ckp, resi to ona se zahranicni pojistovnou. Stalo se na uzemi CR.

Tohle jsi zkousel?

https://ic.ckp.cz/ICwww/servlet?_page=mainForm&lngID=1

Melo by to byt tak, ze najdes pres ckp najdes zastupce pro tu pojistovnu a ten zastupce (ckp) by to mel zacit resit.

A jestli nenajdes zastupce, tak bych to ofiko nahlasil pres jejich formular a cekal, az to zacnou resit (jakoze to timhle zalozis do systemu a nebude to jen email, kterym se treba nemusi zabyvat).

https://ic.ckp.cz/ICwww/servlet?_page=newClaimantReport&lngID=1

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak dnes dorazil. Uvidíme, jak to bude vypadat. Měl by se navrtat, ale to se mi úplně nechce. Spíš přemýšlím, že šrouby říznu a nalepím lepidlem na okna.

V pondělí jedu di servisu na zrcátko, ozvala se pojišťovna a trvá na opravě servisem. 

DSC_1538.JPG

DSC_1537.JPG

Odesláno

Tak verdikt servisu-okno a zrcátko na výměnu, předpokládaná cena asi 18k i s prací. Problém ale je, že jak okno, tak zrcátko, má neurčitou dobu dodání 😕 

Odesláno (upraveno)

Proplati to pojistovna v plne mire nebo budes neco doplacet? Mimochodem, postavila se k tomu ckp uz nejak?

Odesláno (upraveno)

No, jako měla by, nedali mi nějaký limit. Pouze, že mám zaslat ůčet za opravu, pokud již bylo opraveno, případně ať to nechám opravit v servise, ten to zdokumentuje, opraví, já zaplatím a oni mi to proplatí.
ČKP udělala bubu na AVUS a ten si to převzal :D 
image.png.64cb832bc14cd20009cf3d66f05b2a21.png

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...