VojtouNerCZ Odesláno 7. červenec 2021 Autor Odesláno 7. červenec 2021 (upraveno) Tak mám na odchodu poloosy Už delší dobu se mi nezdály, teď už začínají loupat klouby a při prudkém rozjezdu se auto třese. Zesílené pružiny vzadu jsou OK ohledně výšky ale když tam nemám 40kg náklad, je to děsně tvrdý Paradoxně zesílené mají o závit méně ale jsou delší, vrch a spodek mají více zavřené, takže pružina lépe drží v miskách Upraveno 7. červenec 2021 uživatelem VojtouNerCZ
Moral3z Odesláno 7. červenec 2021 Odesláno 7. červenec 2021 Takže je budeš nechávat nebo budeš koumat dále?
VojtouNerCZ Odesláno 8. červenec 2021 Autor Odesláno 8. červenec 2021 Koumat budu dál, nejspíš vykoumám to stavítko... Nicméně teď mě čeká tetování rukávu, takže auto půjde stranou xD Jen ty poloosy vyměním a asi lambdy, a něco musím vymyslet se sekundárním vzduchem, včera mi začal vyhazovat chybu.
VojtouNerCZ Odesláno 17. červenec 2021 Autor Odesláno 17. červenec 2021 (upraveno) Tak dnes při jízdě začalo auto škubat a nechtělo pořádně jet. Zjistil jsem, že vynechává válec a svíčka byla plná vody... Netuším, jestli tam nějaká natekla, nebo se tam nějak dostal fridex, dost smrděla, ale spíš "elektrice" jak to zkratovalo. Tak uvidíme. Snad to nic nebude. Olej mizí asi tak přiměřeně jako u každýho tohohle motoru, voda je furt taková všelijaká, občas zmizne z MAX na MIN a během 2 týdnů je zase zpátky Upraveno 17. červenec 2021 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 24. červenec 2021 Autor Odesláno 24. červenec 2021 Včera proběhla předčasná výměna oleje (po 5k) kvůli výměně elektronické měrky. Rovnou jsem zkontroloval svíčky a jsou suché, tal se to tam snad dostalo kvůli dešti. Z auta jsem vylil jen 3l ze 4.5, poslední týden to chcalo už dost. Moral3z ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 29. červenec 2021 Autor Odesláno 29. červenec 2021 (upraveno) Tak jsem koupil 500l rakev, konečně nebude problém jezdit v 6 lidech. No a když se *neumím psát slušně*, tak se *neumím psát slušně*. Poloosy začínají chroupat trochu víc v rejdu, odchází spojka klima kompresoru, vůle v řazení jsou už fakt pořádný, jako řadí to pěkně ale občas trefit správnou polohu kulisy je problém na první pokus. Mrcha jedna drahá xD aspoň že to stříbrný jezdí bez potíží. Upraveno 29. červenec 2021 uživatelem VojtouNerCZ
inoxing Odesláno 1. srpen 2021 Odesláno 1. srpen 2021 Aneb, jak vyřešit Peugeot vůli řazení- koupit avtomat . Ale 307čková BE4 převodovka je ještě dobrý, ale stará MA převodovka, co je na NFU v 206, to je fakt "hledání zraceného času"... VojtouNerCZ ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 3. srpen 2021 Autor Odesláno 3. srpen 2021 No... Je to už fakt otravný xD A každý tvrdí něco jinýho. Někdo táhla, někdo kulisu, někdo nějaký silenblok (ten se tuším měnil), někdo zase nějaký šroub zespod... A já teď nemám čas vše kontrolovat. VID_20210725_195625.mp4 inoxing ohodnotil 1
inoxing Odesláno 3. srpen 2021 Odesláno 3. srpen 2021 Vidlácký převodovky, fakt On by tam žádný silentblok být neměl. Jdou tam lanovody až k převodovce a na ní je takovej segment se závažím, tam se to vylágruje (v tom plastovým futru) a segment se závažím lítá ze strany na stranu, to je ono. To jest převodovka BE4. Kdybys viděl, co má MA převodovka za táhýlka a segmentky, tak tomu neuvěříš To bys nevymyslel- aneb, jak jednoduše udělat složitost. U tvojí převodovky to bude na 90% to futro v segmentu, jednoduše to lze repasovat. Ideálně, když ti někdo udělá z bronzu přesný s osazením a to už vydží navěky. Kdysi jsem spěchal a nebyl po ruce soustruh, tak jsem stočil měděný plech a udělal z něj to pouzdo. Pak trochu namazat vazelínou a doteď to drží na BE4 u mojí 307. Akorád tam musí být větší přesah, aby to drželo vnějškem a hřídel uvnitř se hýbala. Tuším, že 1mm plech, ale už fakt nevím. VojtouNerCZ a Hafity ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 4. srpen 2021 Autor Odesláno 4. srpen 2021 Tak si to pletu se záchytným silenblokem převodovky. Mrknu na to, až budu mít čas, při tomhle nájezdu to bude zřejmě fakt tohle, co se vylágrovalo. Díky Snad mi to pak kolega vysoustruží. inoxing ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 6. srpen 2021 Autor Odesláno 6. srpen 2021 Tak tohle máme hotové. Taková 307 sw "semiCAN" xD radim.1008, PaKr a inoxing ohodnotil 3
inoxing Odesláno 12. srpen 2021 Odesláno 12. srpen 2021 (upraveno) Tak se vám nakonec podařil dotahnout převodnik do zdárného konce? Parádní! Akorád ty original displeje za moc nestály. Mám ho ve FL a ten konkrétní je celkem ještě zdravej, ale v zimě pomalu vstává a v perných dnech léta je chvíli světlejší. Ale asi stále v přijatelné míře. Takhle nějak vypadá segment na převodovce, co jsem myslel (to černý závaží). V tom hliníkovým odlitku se vylágruje to pouzdro. Celý to jde sundat z převodovky zvrchu. Některý první kusy to sned měly i bez závaží, ohnutý plechový závěs. Akorád na téhle fotce to vypadá trochu jinak, original jsou lanovody zacvaklé se zpětnýma packama proti vysunutí. Upraveno 12. srpen 2021 uživatelem inoxing VojtouNerCZ ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 12. srpen 2021 Autor Odesláno 12. srpen 2021 (upraveno) Jojo, už to maká je spokojenosti, jen musím přes diag znovu povolit palubak, vypl jsem si posledně páčku. Tý jo, to já co si matně pamatuji z akce spojka tam mám jiný bazmek. Mrknu na to, o víkendu mám v plánu dodělat audio ve předních dveřích a vyměnit lanovod ručky, tak když bude čas... Ale kolega se soustruhem je teď stejně mimo. A ještě vyřešit pružiny... To co tam mám teď mi vůbec nevyhovuje, prdel je stále dole s předek moc nahoře. Prdnu tam snížené od eibachu, aby to vypadalo a hlavně aby to drželo v zatáčkách. Upraveno 12. srpen 2021 uživatelem VojtouNerCZ inoxing ohodnotil 1
inoxing Odesláno 15. srpen 2021 Odesláno 15. srpen 2021 (upraveno) Nekoupils nahodou na Brake dozadu? Ja mam SW a dozadu jsem koupil prave na Brake (resp. Kayaby se standartnim podvozkem) a mel jsem vzit s tim zesilenym nebo jak to tam tehdy bylo v katalogu pro combi 307. Akorad to me tehdy nenapadlo, protoze pod zesilenym si predstavim nejakou brazilskou verzi, ktera tam jezdi mezi kamzíkama po skalách. Mel jsem prasklej kousek zavitu na pruzine a s temahle novyma je to ve stejny vysce, jako puvodni silnejsi s prasklym zavitem. Je to teda poznatelne pohodlnejsi, bordel vzadu nevozim, ale kdybych to nafutroval 7 lidmama, tak to pujde nadoraz. ps: tak ta silnejsi pruzina 12.2mm oproti 11.8mm je verze pro "tezky vykon" RA7094 je silnejsi RA6098 je normalni Upraveno 15. srpen 2021 uživatelem inoxing
VojtouNerCZ Odesláno 15. srpen 2021 Autor Odesláno 15. srpen 2021 (upraveno) No, podle OEM jsou pro SW, podle webu kde jsou pružiny uvedené také na SW... Na radu Jarokare jsem tam dal zesílené z CC, ale stále to není ončo. Když naložím nákup, děsně to sedne, dokonce při porovnání s druhou 307 hatch, která má vše původní, ta při stejné náloži klesne nepatrně... Pak byl problém se samotnýma pružinama. Stejný kód, ale některé pružiny mají 8 závitů a větší to horní a dolní uzavření pružiny, takže to pak plave v tom uložení. Až ta z CC má otáček 7, paradoxně je delší (průměr je stejný) a uzavření je menší asi o 5mm, takže to sedí a nehejbe se to... Všechny 3 sady pružin co jsem zkoušel (Meyle HD, KYB a pak to poslední už ani nevím, ale ty jsou z toho CC) mají oněch 12.2mm. Prostě tam prdnu ty eibachy nebo H&R, už jen kvůli designu, takhle to vypadá hrozně... Jinak jsem dnes nahodil kožený tapce, ale ještě je potřeba je umejt, lépe vytlumil dveře, namontoval lepší podložky pod repro, opravil konektor, kvůli kterému přestával hrát reprák u spolujezdce a objednal jsem podběhy který mi zrušili kluci v servisu, no a obě lambdy... Jsou původní, auto cuká, teď strašně žere (na nádrž jen 500km proti původním 650) a zdá se mi, že smrdí benzínem... Tak uvidíme. A konečně jsem si koupil pořádný hever se dvěma pumpama, takže až přijde, použiju ho na ty lambdy a snad ukecám kolegu, aby mi navařil nový vlnovec. Stává se z toho verglu děsná kasička, to vám povím Ještě že mám tolerantní přitelkyni... Jen za letošek jsem v tom zase za 35k A to je toho ještě spousta... Upraveno 15. srpen 2021 uživatelem VojtouNerCZ
PaKr Odesláno 28. srpen 2021 Odesláno 28. srpen 2021 Tam máš paletu cihel? nebo se už rozloučily pružiny?
VojtouNerCZ Odesláno 29. srpen 2021 Autor Odesláno 29. srpen 2021 (upraveno) Tak jsem vyměnil lambády, vlnovec jsem nechal, nic mu není. Auto teď krásně táhne takže paráda. Pak jsem konečně zjistil, co mi tam při rozjezdu praská - upadlý tepelný štít pod svodama, byl úplně nakaši, tak letěl ven. Akorát jsem něco potento a při startu a řazení mi mlátí výfuk o podlahu Akorát nemůžu přijít na to kde. Výfuk drží na všech držácích a nikde se nedotýká. Přijde mi, jako by se celý výfuk prostě šponoval. Motor se teda při startu dost mele a něco z něj řachtá, ale při určitých otáčkách to i docela prdí, takže jsem to asi blbě složil. No, do středy to počká, teď nemám náladu, a při nejhorším to jistí kluci z Hory. Upraveno 29. srpen 2021 uživatelem VojtouNerCZ
Recommended Posts