Honzin Odesláno 21. únor 2006 Odesláno 21. únor 2006 Stává se Vám někomu, že se při zavírání sklo "samo" zastaví a začne se stahovat? Většinou to dělá pořád ve stejné výšce. Zkoušel jsem dveře rozebrat a namazat mechanismus stahování, ale nepomáhá to. Zajímavý je, že to dělá jenom když běží motor. Citovat
Pinďa Odesláno 21. únor 2006 Odesláno 21. únor 2006 To je bezpečnostní činnost okna (kdyby se tam nacházela ruka a pod.). Musíš se podívat na místa kde se posunuje okno a vyčistit to (prach a kamínky zaseklé v prachovkách okolo oken). Hlavně je dobré to přečistit po zimě (moje skušenost) např. při jarním mytí autí. [upravil dne 21/2/06 Pinďa] Citovat
oni Odesláno 21. únor 2006 Odesláno 21. únor 2006 to co pise pinda to muze byt taky a asi to tim bude!!pokud to tim nebude zkus nekam na daignostiku at ti zjistej chyby a pripadne vymazou!!otcoj to delalo taky,vymazala se chyba a vse bylo ok! [upravil dne 21/2/06 oni] Citovat
Honzin Odesláno 22. únor 2006 Autor Odesláno 22. únor 2006 Nechci moc oponovat, ale vyčistit jsem se to snažil co to šlo (motorek jsem teda venku neměl), na diagnostice jsem to měl taky a dělá to furt. Jakým způsobem funguje ta bezpečnostní funkce? Nikde jsem tam nenašel žádný čidla, končáky nic. Je to přímo zabudované v tom pohonu? Citovat
Vinca Odesláno 22. únor 2006 Odesláno 22. únor 2006 Je to tak - běžná, správná bezpeč. funkce u ovládání oken, kde k zavření okna není potřeba držet ovl. tlačítko. Já to nemám, ale co vím, tak je u většiny aut z koncernu VW. Citovat
Vvitty Odesláno 22. únor 2006 Odesláno 22. únor 2006 ehm... co mas za auto? mozna by neskodilo to napsat... napr. na 309 budes takovou funkci hledat marne... rizeni takove funkce se da delat napr. merenim odberu motorku, kdyz vyrazne stoupne, znamena to ze je tam prekazka. Citovat
Honzin Odesláno 22. únor 2006 Autor Odesláno 22. únor 2006 No, to jsem napsat mohl - nejsem tady ještě moc zběhlý - 406, 1.8V benzín - r. 1996 Citovat
Ferry Odesláno 22. únor 2006 Odesláno 22. únor 2006 Původně zaslal: Honzin No, to jsem napsat mohl - nejsem tady ještě moc zběhlý - 406, 1.8V benzín - r. 1996 Tak v tom pripade je naprosta blbost jezdit s takovym autem na diagnostiku, kdyz nefungujou okna, ona ta diagnostika neni vsemocna, a u tehle rocniku aut kontroluje akorat motor ( to ti to fakt pripojili na komp, kdyz jsi tam s tim prijel ze ti nevyjizdi okno? To z tebe vytahli jen penize ) Co pisou v manualu k autu Fungování V případě kdy se okno zavírá a narazí na překážku, odporový spínač sepne, okno zastaví a začne ho otvírat do polohy zvané „ochranná“. Aby se odporový spínač uvedl znovu do provozu v případě odpojení proudu, musíte spustit okno a následovně jej zavírat mačkajíc spínač do úplného zavření (zavírání je prováděno 50-ti mm skoky). V případě ,např. mrazu, okno se nemusí zavírat při mačkání přepínače a přejít do režimu odporového spínače. V tomto případě okno otevřete úplně mačkajíc přepínač. Následovně zavírat až do konce. Po této operaci se vrátí do normálního režimu. Ja bych chybu videl nejspis v moturku stahovani toho okna Citovat
oni Odesláno 22. únor 2006 Odesláno 22. únor 2006 to mas pravdu ze u tohohle pripadu to nepujde tou diagnostikou,ale ptal se na moznosti tak jsem mu jednu dal!!! Citovat
Honzin Odesláno 22. únor 2006 Autor Odesláno 22. únor 2006 hmm.... zajímavé. Jestli tomu dobře rozumím, tak pokud by byl odporový spínač zapnutý, muselo by to chodit po 5 cm nahoru. Takto mi to neblbne. Když zmáčku tlačítko (a? již do polohy kdy ho musím držet a nebo kdy to zajíždí samo až nahoru) tak se sklo tak 10 cm od vrchu zabrzdí a sjede dolů. Když tak v pohodě jedeš a uděláš to po desáté, venku prší a nedokážeš okýnko zavřít, dokáže to celkem vytočit. Souhlasím s tebou že to bude asi v tom motorku, jinak jsem totiž všechno vyčistil a promazal. Na té diagnostice jsem byl z jiného důvodu - mám taky LPG (velmi obdobný autíčko co máš ty v modré) a za studena to zaboha nestartovalo. Už jsem vyzkoušel marně co mě napadlo a nic. Tak jsem to zavezl do original Pežó a tam to skončilo obdobně - svéděli to na plyn (úplný nesmysl, startuje to vždy na benzín) a ty prachy ze mě fakt vytáhli. No a ono stačilo vyměnit velmi letitý benzín v nádrži a chytá to na drca. Citovat
P607Olda Odesláno 22. únor 2006 Odesláno 22. únor 2006 Tím postupem jak píše Ferry to musíš \"vynulovat\". Pokud to nepomáhá, tak ti v té poloze něco mechanicky vázne - tak to musíš najít. Už jsem s tím taky jednou jel do servisu a tam se jen usmáli a \"vynulovali\":mrk Citovat
Pinďa Odesláno 22. únor 2006 Odesláno 22. únor 2006 Původně zaslal: P607Olda Tím postupem jak píše Ferry to musíš \"vynulovat\". Pokud to nepomáhá, tak ti v té poloze něco mechanicky vázne - tak to musíš najít. Už jsem s tím taky jednou jel do servisu a tam se jen usmáli a \"vynulovali\":mrk Jak to nulovali? V počítači? To pak stačí na 10-15 minut vypojit baterii, ne? Citovat
Ferry Odesláno 22. únor 2006 Odesláno 22. únor 2006 Původně zaslal: Pinďa Původně zaslal: P607Olda Tím postupem jak píše Ferry to musíš \"vynulovat\". Pokud to nepomáhá, tak ti v té poloze něco mechanicky vázne - tak to musíš najít. Už jsem s tím taky jednou jel do servisu a tam se jen usmáli a \"vynulovali\":mrk Jak to nulovali? V počítači? To pak stačí na 10-15 minut vypojit baterii, ne? precti si ten prispevek ode me, je tam citace z prekladu manualu k 406 BTW aby se vyresetovala ridici jednotka, tak nestaci odpojit na 10-15 min ale tusim ze min na 60 min, cili hodinu Citovat
Honzin Odesláno 22. únor 2006 Autor Odesláno 22. únor 2006 No, já tomu vynulování taky moc nerozumím. Z té citace mě vyplynulo, že pokud se ta pojistka zapne, tak se okýnko zavře vždy o 50 mm a já musím znovu zmáčknout tlačítko než se to úplně nezavře a nevynuluje. Jinak nenechápu jak to udělat - to si mám k tomu vzít šupleru??? BTW- co mám zkušenosti s nulováním chyb v ŘJ vypojením baterky - nejlíp přes noc, řekl bych že se to nuluje jak kdy za různé časy. Citovat
Ferry Odesláno 22. únor 2006 Odesláno 22. únor 2006 No podle me to taky nebude tvuj pripad, kdyz ti to vyjizdi normalne a ne po tech krocich ( to si muzes zkusit treba u okynka spolujezdce jak to funguje, stahni ho a pak s nim jed nahoru a dej mezi dvere a sklo prst nebo nejakej predmet, ve chvili kdy to narazi, sjede okynko do cca 3/4 otevreni a pak kdyz ho budes chtit zavrit tak to bude vyjizdet prave po tech 5cm krocich ) Tvuj problem bude urcite v tom motorku nebo prevodech nekde to tam zadrhne a zastavi Citovat
P607Olda Odesláno 22. únor 2006 Odesláno 22. únor 2006 Pinďa: ne v počítači, jde o mechanické \"vynulování\", aby si motorek našel a zapamatoval polohu kdy je otevřeno a kdy je zavřeno. S diagnostikou a počítačem to nemá nic společné. Citovat
Vvitty Odesláno 22. únor 2006 Odesláno 22. únor 2006 2oni: jenze ono je nekdy lepsi mlcet, nez dat \"nejakou moznost\" bez znalosti problemu. ono se totiz taky nekdo tou \"nejakou moznosti\" muze ridit a vyhazovat penize a cas... zde napr. zbytecna diagnostika, ktera nic neresi. 2Honzin: vzdycky je dobre popsat co nejvice detailu, mrkni na navrh pravidel pro psani prispevku, v jedne sekci hned nahore... jsou tam dobra doporuceni. jeden motorek tu mam z 306 dveri, ale nejsem si jisty jestli je to tentyz, a urcite bude mit jinak dlouha lanka, znamenalo by to je vyhackovat a prehodit... zkus shodit tapec, a podivat se jestli se tam neco nekrizi pri vytahovani okenka, nebo neni ochozene nejake vedeni, pripadne jeste jednou promazat. kdyz to nepomuze, doporucuji zajet na vrakoviste a domluvit se na zapujceni stahovacky s tim, ze kdyz to bude fungovat tak ji koupis. A rovnou ji na miste namontovat a vyzkouset. Vlastni stahovacka jsou dve 10ky matky, problem muze byt s uchycenim motoru, ktery je prinytovany. Na vyzkouseni by melo stacit podrzet v ruce...? A kdyz to bude fungovat, zaplatit a odvrtat stary a namontovat novy. Stahovacka stoji litr az patnact set... dalsi moznost je elektronika, ktera cely ten mechanismus ridi... Citovat
Pinďa Odesláno 22. únor 2006 Odesláno 22. únor 2006 Původně zaslal: P607Olda Pinďa: ne v počítači, jde o mechanické \"vynulování\", aby si motorek našel a zapamatoval polohu kdy je otevřeno a kdy je zavřeno. S diagnostikou a počítačem to nemá nic společné. Aha , díky. Já myslel, že se to musí vynulovat v řídící jednotce auta. Citovat
PetrM. Odesláno 22. únor 2006 Odesláno 22. únor 2006 No kluci mě to taky občas udělá u 406. Občas okénko u řidiče dojede do 3/4 a pak jede samo dolu a pak ho po kouskách dostávám nahoru do úplně zavřené polohy. A pak je to OK. Dělá to jen někdy. Občas to je v pohodě, občas to nejde.Zatím jsem nezjistil proč to dělá. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.