Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 1 rok později...
  • O 8 měsíců později...
  • O 7 měsíců později...
Odesláno

Ahoj , ať nezakládám nové téma hodím to sem. Na mé 508 2.0hdi 133kw 2015 mi také tato hláška vyskakuje. Cca po 1 min co nastartuji to napíše pak zhasne a zůstane svítit service. Auto jezdí úplně normálně jen svítí service. Diag ( neorig) na motoru nic neukáže. Nějaké chyby ale našla , park asistance modul - informační chyba rychlosti vozidla U1802 , pak ještě nevidí pravý sterač levý ano a ještě 000A. Nějaké nápady než seženu někde orig diag. Dík

• O 1 rok později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj všem, dovolím si znovu otevřít toto téma a prosím o radu. Vyskočila nám cca před měsícem tato hláška : engine fault, repair needed. U známého na diagnostice to ukázalo vadný EGR ventil. Chybu smazal, měsíc byl klid. Pak se to objevilo znovu a po třech dnech zmizelo. Nyní na dovolené opět tato hláška a už se objevuje po každém startu a nezmizí. Divné je, že auto jede naprosto normálně, necuká, starty v klidu, jako kdyby se nic nedělo. Je možné, že to není EGR, ale nějaká ptákovina, i když diagnostika ukazuje chybu právě na EGR? JInak motor 2.0 hdi 110kW

Upraveno uživatelem Maaakus
Odesláno
V 12. 8. 2019 at 7:36, tomas377 napsal:

Děkuju za odpovědi. Mě se to objeví při každém nastartování a cca po 5 sekundách to zmizí. Kolik stálo to doplnění,atd v servisu Peugeot.Diky

Zdravím, máme úplně stejný problšm. Hláška při každém startu a do několika sekund zmizí. Aito jezdí pak normálně. Zjistil jste prosím čím to bylo? 

Děkuji

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Zdravím, 

potrebovala by som radu. Peugeot 5008, 2013, 2.0 120kW, AT6, nájazd 280t.

Stalo sa mi asi 3krat pri dlhšej jazde, že som chcela predbiehať, zošlapla som plyn a v tom sa objavila chyba,,Engine fault, repair needed". Do toho začal blikat tempomat a nešlo ho spustiť, auto prestalo mať výkon, do kopca som auto tlačila očami. Chyba sa zobrazila na 2 sekundy, po znížení otáčok zmizla.

Musela som zastaviť, vypnúť motor a po naštartovaní auto znova ťahalo v pohode. 

Auto bolo na diagnostike, chyby žiadne. Viete mi prosím niekto poradiť, kde by mohol byť problém? Chystám sa objednať ešte na diagnostiku do autorizovaného servisu. DPF čistené 15t km dozadu, ale je pôvodné. 

Ďakujem 

Odesláno (upraveno)

může to být EGR ventil. Já měl podobný problém a vyřešeno výměnou EGRu

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj přímo předchozí příspěvek!
Odesláno

Mě kdysi toto u 406 dělala malinká dírka v hadici do intercoleru. Normálně to nebylo vidět a při sešlápnutí plynu turbo zatlačilo a potrubí se  nafouklo a začalo to foukat. . Tím pádem stratil tlak a hodil ho do nouzáku.Po chcípnutí a nastartování to jelo normálně. Zjistil jsem to až po delší době kdy se dírka zvětšila. Není někde slyšet (v motorovém prostoru) při sešláplém plynu foukání. 

Odesláno
před 1 hodinou, Maaakus napsal:

může to být EGR ventil. Já měl podobný problém a vyřešeno výměnou EGRu

A aký konkrétny problém s nim bol prosím? 

před 1 hodinou, Pažout508 napsal:

Mě kdysi toto u 406 dělala malinká dírka v hadici do intercoleru. Normálně to nebylo vidět a při sešlápnutí plynu turbo zatlačilo a potrubí se  nafouklo a začalo to foukat. . Tím pádem stratil tlak a hodil ho do nouzáku.Po chcípnutí a nastartování to jelo normálně. Zjistil jsem to až po delší době kdy se dírka zvětšila. Není někde slyšet (v motorovém prostoru) při sešláplém plynu foukání. 

To som neskúšala. Jedine, čo som si párkrát všimla (i keď to môže byť normálne), že pri pridávaní plynu počujem fukanie vzduchu cez otvory pod čelným sklom vo vnútri vozidla. 

Odesláno (upraveno)

prostě pořádný servis, který ví co má dělat. Padání do nouze může být způsobeno čímkoliv, osobně jsem to zažil kvůli špatné korekci vstřikovače, turbu, kunou hryznutá hadice, závada na budíkách (Ford), vším možným dohromady u 1,6 THP, po vyčistěném FAP příliš velký tlak na turbu (nebo malý už nevím). 

2x se mi povedlo padání do nouze rozjezdit pořádnou dávkou aditiva do nafty a šlapat tomu na krk (ale hodně). Nemyslím jezdit 200 ale rozjezdy za plný. Ale to mohla být taky náhoda. 

Aditivum se mi osvědčilo originál od Peugeotu tu silnější verzi. Jak začne svítit rezerva, naleju plnou plechovku a min 50km

Upraveno uživatelem martinecondrej
Odesláno
V 8. 4. 2025 at 9:52, Veverika23 napsal:

Zdravím, 

potrebovala by som radu. Peugeot 5008, 2013, 2.0 120kW, AT6, nájazd 280t.

Stalo sa mi asi 3krat pri dlhšej jazde, že som chcela predbiehať, zošlapla som plyn a v tom sa objavila chyba,,Engine fault, repair needed". Do toho začal blikat tempomat a nešlo ho spustiť, auto prestalo mať výkon, do kopca som auto tlačila očami. Chyba sa zobrazila na 2 sekundy, po znížení otáčok zmizla.

Může být kouslá hadice od turba k intercooleru a dál do motoru. Viz moje vlákno

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Taky teď řeším tuhle chybu, vyměnil jsem jen olej a vzduchový filtr.Od té doby mi to hlásí a auto bez výkonu C5 III 2HDI. Asi špatný hodnoty na váze vzduchu.

Odesláno

Pokud se odpojovala váha vzduchu kvuli výměně filtru a nebyla odpojena baterie tak je jasno ;) načíst diag a smazat závady

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...