Medvěd Odesláno 15. únor 2006 Odesláno 15. únor 2006 Vážení, máte někdo zkušenosti s motorem 2,8 HDI, který se používá v Boxeru? V lisopadu jsem dostal fungl nové Ducato (dtto stejné jako Boxer) s tímto motorem a nyní se mi již několikrát přihodilo (vždy za silného deště, kdy na silnici byla vysoká vrstva vody), že auto začalo nejprve škubat (jako když vjedete třeba do hluboké louže), pak se rozsvítila červená kontrolka (podle popisu diagnostka motoru) a motor zcela ztratil sílu (nebyl jsem se skotro rozjet z parkoviště, protože otáčky nechtěly jít přes 1500 - 2000). Když však auto chvilku nechám odpočinout, pak jede bez problémů dál. Na diagnostice v seznamu závad zjistili, že jsem měl malý tlak nafty, ale nepřišli na to proč - a to se v tom vrtali skoro dvě hodiny - nemáte někdo typ o s tím??? Není možné, že by se dostávala při předjíždění náklaďáků (vždy se mi to stalo na dálnici) voda do sání??? Je to novej kočár v záruce, ale potřebuju, aby to auto jezdilo a ne, aby stálo tejden v servisu se stejným výsledkem, takže budu rád za radu, na co se zaměřit. Citovat
mk405 Odesláno 15. únor 2006 Odesláno 15. únor 2006 k té vodě do sání - můžu říci že se mi zdá u mé 1.9D za deště jede lépe tedy na chladný vlhký vzduch a voda mi jde přes kuželovej filtr určitě ale žádnej problém jsem nepozoroval Citovat
TITANa Odesláno 15. únor 2006 Odesláno 15. únor 2006 mk405 s 1.9TD sa to neda zrovnat pretoze ten nema prietokomer vzduchu na to aby sa riadil vstrek paliva. Jedine co ma napada je ze sa ti dostava voda do prietokomeru a ta robi zavadu ohladom prietoku vzduchu. No velmo tomu neverim lebo to by bolo zapisane v riadiacke ako nepravdepodobny prietok vzduchu pripadne chyba prietokomeru. Dalej ze to moc nezenies a tak motor iba pouzivas dost ekonomicky a tym ked ti mozno unika tlak od vstrekovaca prec a pocas jazdy vo velkej vode pouzivas omnoho vacsi vykon motora prejavi sa tak ten unik tlaku vstrekovacom a hodi ti chybu nizky tlak paliva. Jedno odskusaj. Motor zahrej na pracovnu teplotu, najdi si rovny usek cesty dost dlhy a na trojke to potom vypal plny plyn na podlahu a nechaj poriadne potiahnut. Pripadne stvorku a tahaj plny plyn. Skus aj byt nalozeny pretoze ked budes prazdny moc vykonu motor na akceleraciu nebude potrebovat.To je ako vytacat motor na volnobehu. Tiez tym nic clovek nezisti. System musi mat dostatocnu rezervu vysokeho tlaku a jeho vyroby pre vstrekovace pri max. vykone motora.Ak ti bude pustat vstrekovac tak sa ti ta zavada ohladom nizkeho tlaku na rampe prejavi. [upravil dne 15.2.06 TITANa] Citovat
P607Olda Odesláno 15. únor 2006 Odesláno 15. únor 2006 Medvěd: (promiň že to sem nepatří) - topení a zahřívání motoru máš OK? Nemáš ty problémy jako já že se motor nedostatečně ohřívá a málo topí? Citovat
Medvěd Odesláno 15. únor 2006 Autor Odesláno 15. únor 2006 Původně zaslal: P607Olda Medvěd: (promiň že to sem nepatří) - topení a zahřívání motoru máš OK? Nemáš ty problémy jako já že se motor nedostatečně ohřívá a málo topí? Ohřev motoru mám podle mě v normě (jezdil jsem dost dlouho s VW TDI - cca 300 000 km a po nastartování holt bylo potřeba tak 5 km jízdy, než se motor ohřál) s topením taky nemám problém (i v nynějších mrazech jsem jel tak na 2 - 3 stupeň větráků a topení bylo tak na 3/4 maxima). jediný, v čem je oproti VW rozdíl je kolísání teploty - u Fiata stačí jet kus cesty na nižší otáčky a hned teplota jde dolů (až na 60C), u VW se motor ohřál a pak celý den bylo 90C Citovat
P607Olda Odesláno 15. únor 2006 Odesláno 15. únor 2006 Díky za odpověď, tak to máš dobrý. Já jsem s tím bojoval, teď s tím kluci budou jezdit a uvidíme. Podrobnosti jsou v tom příspěvku Jumper - slabé topení. Citovat
Medvěd Odesláno 15. únor 2006 Autor Odesláno 15. únor 2006 Původně zaslal: TITANa mk405 s 1.9TD sa to neda zrovnat pretoze ten nema prietokomer vzduchu na to aby sa riadil vstrek paliva. Jedine co ma napada je ze sa ti dostava voda do prietokomeru a ta robi zavadu ohladom prietoku vzduchu. No velmo tomu neverim lebo to by bolo zapisane v riadiacke ako nepravdepodobny prietok vzduchu pripadne chyba prietokomeru. Dalej ze to moc nezenies a tak motor iba pouzivas dost ekonomicky a tym ked ti mozno unika tlak od vstrekovaca prec a pocas jazdy vo velkej vode pouzivas omnoho vacsi vykon motora prejavi sa tak ten unik tlaku vstrekovacom a hodi ti chybu nizky tlak paliva. Jedno odskusaj. Motor zahrej na pracovnu teplotu, najdi si rovny usek cesty dost dlhy a na trojke to potom vypal plny plyn na podlahu a nechaj poriadne potiahnut. Pripadne stvorku a tahaj plny plyn. Skus aj byt nalozeny pretoze ked budes prazdny moc vykonu motor na akceleraciu nebude potrebovat.To je ako vytacat motor na volnobehu. Tiez tym nic clovek nezisti. System musi mat dostatocnu rezervu vysokeho tlaku a jeho vyroby pre vstrekovace pri max. vykone motora.Ak ti bude pustat vstrekovac tak sa ti ta zavada ohladom nizkeho tlaku na rampe prejavi. [upravil dne 15.2.06 TITANa] Právě že to auto jezdí neustále plně naložený (spíš přeložený) a jezdím běžně 130 - 140, vyjímečně i 150 (samozřejmě po dálnici), normální silnice kolem 100 - 120, takže ten motor určitě má práce dost. Zaráží mě, že ostatní kluci ve firmě tyto problémy nemají (mají ale většinou 2,3 JTD, jen jeden má Boxera 2,5TDI a jeden Ducato 2,8 D) a ani můj kámoš, který má úplně shodné auto a jezdí s ním vlastně celou Evropu taky tento problém nezná - a to na motoru má přes 400 000 km. Holt to vidím, že auto půjde v pátek znovu k prodejci a budu doufat, že tentokrát se pochlapí a problém najdou (někde jsem tu zmiňoval i šikovného diagnostika, kterého jsem navštívil s VW, o tom ale můj šéf nechce ani slyšet, že prý je auto v záruce a takový ty pindy kolem). Přesto děkuju za rady, ozvu se, čím to bylo. Citovat
TITANa Odesláno 15. únor 2006 Odesláno 15. únor 2006 hm tak to som tiez na to zvedavy. je to dost zvlastna vada ked vyhadzuje taku zavadu ohladom tlaku paliva pri takychto podmienkach ked za sucha vsetko ok. Citovat
Ladis Odesláno 16. únor 2006 Odesláno 16. únor 2006 Jenom doměnka ... Jestli za toho hustýho deště není vzduch s vodním aerosolem tak zastoupen v sání, že to ovlivní váhu vzduchu. Pak by to mohlo být totálně líný, neochotný jít do otáček. Zřejmně diagnostikou měřitelný když tadle situace nastane. Po \"vysušení\" to pak zase jede dobře. Citovat
Driver Odesláno 16. únor 2006 Odesláno 16. únor 2006 Kluk u nás v práci má nový Ducato 2.8JTD asi tak půl roku, ale žádný problémy s tím nemá, jezdí taky každý den a? je sucho nebo mokro a motor šlape jak hodinky. Citovat
Karel Č Odesláno 16. únor 2006 Odesláno 16. únor 2006 Odobnou závadu jsme měli na firemním MB E32O CDI. Při rychlé jízdě po dálnici v silném dešti se motor přepnul do nouzového režimu, svítila kontrolka diagnostiky motoru a bylo nutné vymazání chyby v servisu a potom motor zase normálně fungoval. Za cestu do Frankfurtu jsme 3x museli vyhledat servis kvůli vymázání chyby. V Čechách byla závada řešena a od té doby je to bez problémů. Údajně se dostávala voda někam do sání, ale podrobnosti si už nepamatuji. Citovat
piškotek Odesláno 16. únor 2006 Odesláno 16. únor 2006 Hold Ital je ital.Mají dobrý jen jídlo.Je to motor od Iveca! Citovat
Hics Odesláno 17. únor 2006 Odesláno 17. únor 2006 Nevim, ale logicky - pokud se v registru chyb žádná jiná nevyskytuje, než jen ta o nízkém tlaku nafty v okruhu (kterém? - nízkotlak/vysokotlak), tak bych se vyprd na hledání chyb ve váze vzduchu, která, takovejhle bordel s motorem dělat nebude, pokud nebude total šáde. Prolez, povytahuj a nakonzervuj všechny konektory od snímačů tlaku v systému a prohlídni pořádně kabeláž, jestli neni někde poškozená a jakmile se na ni dostane vlhkost, tak to zanáší chyby v hodnotách. V sacím potrubí je váha vzduchu, teplotní čidlo a čidlo tlaku plnění a nic z toho nemá důvod zanášet chybu stran tlaku paliva. A propo.... skoro bych se divil, že máš v registru jen jednu chybu... Kde a kdo ti dělal diagnostiku? Citovat
Medvěd Odesláno 17. únor 2006 Autor Odesláno 17. únor 2006 Původně zaslal: Hics Nevim, ale logicky - pokud se v registru chyb žádná jiná nevyskytuje, než jen ta o nízkém tlaku nafty v okruhu (kterém? - nízkotlak/vysokotlak), tak bych se vyprd na hledání chyb ve váze vzduchu, která, takovejhle bordel s motorem dělat nebude, pokud nebude total šáde. Prolez, povytahuj a nakonzervuj všechny konektory od snímačů tlaku v systému a prohlídni pořádně kabeláž, jestli neni někde poškozená a jakmile se na ni dostane vlhkost, tak to zanáší chyby v hodnotách. V sacím potrubí je váha vzduchu, teplotní čidlo a čidlo tlaku plnění a nic z toho nemá důvod zanášet chybu stran tlaku paliva. A propo.... skoro bych se divil, že máš v registru jen jednu chybu... Kde a kdo ti dělal diagnostiku? Diagnostiku dělali přímo u prodejce FIAT (od nich to auto bylo v listopadu koupeno), dneska jsem tam byl znovu a bylo rozhodnuto vyměnit právě váhu vzduchu - ta bude až za týden, pak napíšu, zda to byla příčina nebo zda budeme pátrat dál. Jak jsem již výše psal, tak znám chlapíka, kterej je na diagnostiku machr, o něm ale můj šéf nechce ani slyšet a hodlá uplatňovat záruku přímo u prodejce (čemuž se zas až tolik nedivím) Citovat
Hics Odesláno 17. únor 2006 Odesláno 17. únor 2006 Čemuž se divim já, že pokud diagnostika hlásí chybu v palivový větvi, bude servis měnit váhu vzduchu.... Asi se musim ještě učit.... hoooodně učit.... Citovat
Medvěd Odesláno 17. únor 2006 Autor Odesláno 17. únor 2006 Původně zaslal: Hics Čemuž se divim já, že pokud diagnostika hlásí chybu v palivový větvi, bude servis měnit váhu vzduchu.... Asi se musim ještě učit.... hoooodně učit.... Oproti minulýmu týdnu jsem tentokrát nebyl na dílně, takže jsem u laborování mechanikovi tentokrát pod ruce nekoukal - nicméně při vracení auta zpět mluvili cosi o tom, že váha vzduchu ukazovala jakési podivné hodnoty, takže jí objednají a v pátek vymění A BUDEME VŠICHNI DOUFAT, že se závada nebude opakovat - já doufám, že to nebude začátek cesty pokus - omyl a že časem nepřeskládáme celýho FIATA z nových dílů (i když pokud to bude servis cálovat, tak proč ne). [upravil dne 17-2-06 Medvěd] Citovat
TITANa Odesláno 17. únor 2006 Odesláno 17. únor 2006 Hics: vaha vzduchu je merac prietoku vzduchu a dava riadiacke hodnotu prietoku vzduchu a jeho teplotu. Hodnotu tlaku nie nakolko je na podtlakovej strane sania do turba. Uvidis ked ti vymenia prietokomer vzduchu ale je to asi marne pretoze ten ti neovlivni tlak na rampe priamo jedine na zaklade aj jeho hodnoty riadi riadiacka tlak na rampe ale ako hovorim on priamo nema vpliv nema ako zasiahnut jedine riadiacka. Citovat
Hics Odesláno 18. únor 2006 Odesláno 18. únor 2006 To Titana: Chtělo by se mi odpověděr lakonické \"no....\" ale to bych nejdřív musel zhruba chápat, cos tim chtěl říct...Jediný, co s toho rozklíčuju je informace, že tlak nafty ve vysokotlaký části není ovlivnován váhou vzduchu, což by mě ani nenapadlo tvrdit a myslim si, že asi málokoho ano a zbytku nerozumim.... To Medvěd: Jestli ti dává váha podivný hodnoty, tax to měl napisat hned čéče a nemusel tu kolem toho bejt takovej tyjátr... :D:D Citovat
Medvěd Odesláno 18. únor 2006 Autor Odesláno 18. únor 2006 Původně zaslal: Hics To Titana: Chtělo by se mi odpověděr lakonické \"no....\" ale to bych nejdřív musel zhruba chápat, cos tim chtěl říct...Jediný, co s toho rozklíčuju je informace, že tlak nafty ve vysokotlaký části není ovlivnován váhou vzduchu, což by mě ani nenapadlo tvrdit a myslim si, že asi málokoho ano a zbytku nerozumim.... To Medvěd: Jestli ti dává váha podivný hodnoty, tax to měl napisat hned čéče a nemusel tu kolem toho bejt takovej tyjátr... :D:D Ono jde o to, že původně cvičená opička (autodiagnostik) obsluhující PC špatné hodnoty váhy vzduchu neobjevila - to až včera tvrdil jiný mechanik. Citovat
TITANa Odesláno 19. únor 2006 Odesláno 19. únor 2006 hics: prietokomer nema posobenie na vysokotlake cerpadlo a jeho ovladanie. tlak nafty sa reguluje riadiackou cez regulator umiestneny na cerpadle na zaklade hodnoty otacok motora, teploty motora, zatazenia teda polohy plynoveho pedalu, prietoku vzduchu a jeho teploty, akceleracie a pripadne tlaku turba. Chcel som povedat teda ze ak je prietokomer spatny bud uplne nedava hodnotu riadiacke alebo dava bludy nikdy riadiacka nevyhodi chybu nizky tlak paliva na rampe!!!! pretoze riadiacka ho nastavuje a ked dostava od snimaca tlaku paliva v rampe hodnotu rozdielnu za urcity casovy okamzik a urcitej hodnoty tak vyhodi chybu. Napriklad 2liter HDi poziadavka tlaku je 1300bar regulator je na 94% a tlak je 1000bar v trvani par sekund vyhodi zavadu a vypne vstrekovanie. Zavada je Nizky tlak na rampe. Unik tlaku. Ja to skor vidim na to ze sa zmylil ten co ti interpretoval zavadu asi primaci technik a namiesto toho aby ti povedal ze nizky prietok vzduchu tak povedal nizky tlak. [upravil dne 19.2.06 TITANa] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.