Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny,potřebuji radu protože jsem dnes vyměnil celý celek s termostatem i čidlem teploty prostě celý ten celek,jinak to ani nejde na Peugeot 308 1,6 benzín a i jsem použil čistič systému pro vyčištění chladicího systému od bordelu, samozřejmě že jsem vše i odvzdušnil ale stejně to pořádně netopí a fouká vlažný vzduch a najednou i při jízdě když je teplota na 90 tak to na pár sekund klesne na 70 ale hned to jde zase na 90, tak mi prosím poraďte kde je problém a nebo jak jsem četl že je to topení v čudu protože má malý průtok ?

Odesláno

No právě s toho radiátoru jsem měl strach a protože při minulém čištění mi šlo dolít jenom půlka a to tři litry tak jsem dnes vyměnil celý ten celek s termostatem a doufal jsem že to bude ok ale je to i po odvzdušnění vlažný vzduch, kolik cca stojí v servisu výměna toho radiátoru ?

Odesláno (upraveno)

to nevím, ale je tu asi v sekci 308 link o tom topení--výměně radiátoru, v těch původních radiátorech byly průchozí trubičky s malými vnitřními průmery a poměrně brzy se ucpávaly, nové radiátory mají údajně větší průměry trubiček (psali ti, co je už měnili)

ten radiátor se dá poznat tak, že zahřeješ motor jízdou na cca 80-90 a pak zapneš ventilátor topení (samozřejmě ovládání topení nastaveno na MAX.), když půjde chvíli horký vzduch a hned nato bude vlažný, je to radiátorem...

tady 

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Ahoj kucí. Měl jsem ten samý problém, vyndal jsem topení, proplachoval asi hodinu i s čističem na vodní kámen a namontoval zpět. Měsíc to jakž takž topilo ale s blížící zimou jsem koupil nový radiátor cca 1500kč a vyměnil. Na spodní hadici k chladiči jsem namontoval instalatérský výpušťák a prútokové sítko. Po ujetí 1km mi při venkovní teplotě 0, jde z výduchú vlažný vzduch a po 3km topí jako sentinel. Výměna je velmi jednoduchá, cca 2 hod, není potřeba skoro nic rozebírat, jen vyndat plast u pravé nohy šoféra, 1 šroubek a zacvakávátka. Jsi u radiátoru, vycvakneš trubky vyšroubuješ asi 6 malých šroubkú a opatrně radiátor vytáhneš. Zkontroluj dírou po radiátoru pohyb klapek a zase vše smontuj zpět. Dej novou antifreezi, já dávám G13,na internetu je 1l asi za 100kč. Když máš vše vypuštěno tak ti stačí 3l + 2l destilky. Odvzdušni na hadičce vlevo za baterkou a múžeš se těšit na příjemné rychlé teploučko. Ahoj KOSÍK z Ústí/Labem. 

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Chci se jen zeptat to odvzdušnění vlevo za baterkou má nějaká odvzdušňovák nebo se musí odpojit ta hadice a jak se k tomu dostat koukal jsem a přístup žádný je před tím spousta věcí?

Díky za info

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
  • O 6 měsíců později...
Odesláno

to máš na 100% pravdu, ale když tu někdo napíše, že má auto 4 roky a radiátor je zacpaný, bude chyba u výrobce, ten už naštěstí dodává modernizované radiátory s větším průřezem lamel (trubiček) 😉

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...