Pajtyi Odesláno 19. leden 2023 Odesláno 19. leden 2023 Nevie niekto ze ak sa system odstavi ci to neak ublizuje katalyzatoru?vstrekovac to ma namontovane na vystupe z katalyzatora. Davam dokopy plusy a minusy. Ak to poskodzuje katalyzator tak by ho bola skoda kedze je novy. Citovat
duff74 Odesláno 19. leden 2023 Odesláno 19. leden 2023 Mám to odpojené rok a půl,najeto cca 40 000. Mám 2,0 BlueHdi 110kw. Žádné závady to nevykazuje. Citovat
fusik1 Odesláno 1. únor 2023 Odesláno 1. únor 2023 (upraveno) Chci se podílet o moje zkušenosti a zaroven bych rád slyšel na to vaše názory..V minulosti jsem tady už psal měl jsem taky problémy z nádrží na Ad blue,kterou jsem byl nucen vyměnit..To se stalo asi před dvěma roky.Před létem 2022se mě rozsvitila kontrolka na Ad blue..,ale jenom na Ad blue ta na motor ne...Nebyl jsem si až ta docela jistý kolik močoviny je v nádrži přesto že mě to překvapilo,počital jsem že se ozve později.Koupil Ad blue a doplnil.Nevím kolik jsem tam nalil ale určitě to nebylo do plna.Zajel do servisu na vymazáni kontrolky co učinili Asi před měsicem se znovu rosvitila kontrolka na urea To už se mi vůbec nelibilo říkal jsem si že hladina nemohla klesnout tak moc aby mě upozornila na doliti.Přesto ,ale zase jsem šel, koupil a tentokrát jsem nádrž naplnil tak moc že mě to trošku přeteklo.Zašel do servisu na vymazani kontrolky a zejdil dál Od téd doby uběhlo asi měsíc a kontroka na urea se znovu rozsvítila..Vždy se rozsviti jenom na urea na motor ne..Po doliti močoviny mi nikdy kontrolka sama nezsahla ,vždycky jsem musel do servisu.Co si mám o tom myslet,špatné čidlo???Nebo snad vičko u nádrže o kterém jste tady dost psali??Má tam nalit destilačku?? Upraveno 1. únor 2023 uživatelem fusik1 Citovat
gadri Odesláno 1. únor 2023 Odesláno 1. únor 2023 (upraveno) Po doliatí Adblue urea zhasne po najazdení cca 20 km. Nič netreba vynulovať. P3008 OU 1.6 bluehdi, 88kw, 95 tis.km. Ja po rozsvietiní Urea dolejem 10 litrov a vydrží mi to cca 10-15 tis.km. Upraveno 1. únor 2023 uživatelem gadri Citovat
fusik1 Odesláno 1. únor 2023 Odesláno 1. únor 2023 (upraveno) Ano takhle by to mělo fungovat,ale u mě se to chová tak jak jsem to popsal...Budu muset zajet do servisu aby mi řekli kde je chyba,,P308 1.6 bluehdi.130tis.km Upraveno 1. únor 2023 uživatelem pavelu96 Odstraněna divná citace Citovat
Vaclawp Odesláno 1. únor 2023 Autor Odesláno 1. únor 2023 (upraveno) Mě taky kontrolka zhasne. Jakmile rozsviti urea, doliju 10litru, nikdy ne do plna. Bylo mi to doporučeno, po doliti chvilku počkám, 2-3 minuty a jakmile nastartuju, kontrolka už se nerozsviti. 1.6 Bhdi 340tkm Upraveno 1. únor 2023 uživatelem Vaclawp Citovat
ujoslav Odesláno 1. únor 2023 Odesláno 1. únor 2023 Ahojte. Už som to písal v inom vlákne, ale tu je to lepšie pokope so všetkými Ad-blue problémami. Mne na 2.0 HDI tiež samozrejme odišlo Ad-blue čepadlo po cca 150 00 km. Celá nádrž bola vymenená v autorizovanom servise, cca 70% ceny preplatil Peugeot. Auto už malo viac ako 5 rokov. Odkedy mám novú nádrž, tak dávam pravidelne aditívum ad-rescue od Protecu. Kamarátovi v Škoda servise varovali pred tankovaním Ad-blue na pumpe z pištole kvôli možnej kontaminácii a nečistotám. Má si vraj kupovať vždy zapečatené balenie v kanistri ľubovoľnej značky. Vraj to za tých pár ušetrených korún nestojí. Takže tiež od výmeny nádrže používam len balené ad-blue. V nejakom článku od ad-blue som ešte čítal, že ho treba doplňovať až vtedy, keď to auto vyžaduje kontrolkou a viac litrov naraz. Nejaký 1-2 litre to nezaznamená. Vraj tam nie je plavák. Zdá sa mi to divné, ale ten článok som teraz nedokázal nájsť. Mimochodom bolo len otázkou času, kedy sa niekto začne venovať repasu. Keďže špeditérske dodávky sú takmer všetky Peugeot/Citroen, tak je to slušne veľký trh. Už som našiel prvú firmu, ktorá začala robit repasy. Primárne sa venujú repasom turbodúchadiel. Odkaz http://www.turbo-tec.eu/sk/adblue/ Citovat
fusik1 Odesláno 1. únor 2023 Odesláno 1. únor 2023 (upraveno) Nikdy jsem netankoval Ad blue na pumpě. Vždycky kupuji balenou .Přesto že jsem dělal všechno jak mi bylo doporučeno tak stejně kontrolka nikdy nezhasla,pokaždé jsem musel zajet do servisu aby ji vynulovali.Vím že by měla zhasnout po doliti,ale u mě se to nikdy nestalo.To je jeden problém a druhy je ten že se rozsvíti a upozornuje mě na nizkou hladinu,i když je tam vic jak půl nádrže.Po výměně nádrže jsem měl asi dva roky klid Upraveno 1. únor 2023 uživatelem pavelu96 Odstraněna divná citace Citovat
Pajtyi Odesláno 1. únor 2023 Odesláno 1. únor 2023 Ja som po vymene prvej nadrze tiez daval adblue rescue a doplnoval len z bandasky kupovanej na slovnafte a aj tak sa pokazila aj druha nadrzka po 30tis km Citovat
Vaclawp Odesláno 1. únor 2023 Autor Odesláno 1. únor 2023 Mě začala zlobit ve 180tkm, ale neměnil sem. Jeden šikovný mechanik si pohrál s elektrikou přímo na nádrži, doteď nevím co přesně dělal, nebo něco nahradil ale od té doby šlape jak hodinky...takže nádrž mám původní a teď mám cca 340tkm. Kontakt už bohužel nemám, jen vím že je z Brna. Citovat
ujoslav Odesláno 2. únor 2023 Odesláno 2. únor 2023 No takze ziadne pozitivne vyhliadky Ked to zase skape a uz nebude zaruka, tak si zistim cenu repasu, pripadne to dam za 200€ deaktivovat. Citovat
fusik1 Odesláno 4. únor 2023 Odesláno 4. únor 2023 Bohůžel píšeme zde každý svoji zkušenost co měl s ad blue.Většina z náš musela vyměnit celou nádrž.U každého se vada chovala skoro jinak než u druhého.Všichni víme že tyto nádrže jsou nepodařené.Před výměnou někomu se kontrolka rozsvítila i s motorem a už nezhasla u druheho zase zhasla i několikrát a znovu rozsvítila.Někdo píše že přidal do nadrže na ad blue destilačku a že problém zmizel.V servisu to většínou řeší tou nejednoduší cestou a to je výměnou nádrže.Pro nás tato výměna je dost mastná pokud tedy se jedná už o prošlou garančku.Jsou tady dokonce i takovy kteří měnili nádrž už po druhé.Vaclawp psal že někde v Brně si mechanik pohral s elekrikou na nádrži a od té doby najel x km bez problému. Je jenom zajímavé že tonto mechanik se nedostal k nám do klubu,že by se o něm někdo jinej nezminil? Všichni chápeme že se to chová nevyspitatelně a já jsem usoudil že vlastně nevíme jistě příčinu problému..a tím pádem si nemůžeme mezi sebou nějak pomoct.Jedině co musime je platit pokud chceme jezdit.. Citovat
duff74 Odesláno 4. únor 2023 Odesláno 4. únor 2023 Předpokládám že ten člověk z Brna je ten,s kterým jsem kdysi mluvil po telefonu. A to povrtani v elektrice znamená výměna elektronické jednotky s čerpadlem. Řešil jsem to taky tak,je to jednoduché a ty jednotky jsou myslím do r. 2019(?) stejné. Citovat
Vaclawp Odesláno 4. únor 2023 Autor Odesláno 4. únor 2023 (upraveno) Je to možné Upraveno 4. únor 2023 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
fusik1 Odesláno 5. únor 2023 Odesláno 5. únor 2023 (upraveno) https://www.auto.cz/tankujeme-adblue-vadi-nedolit-prelit-ukapnout-i-poplest-otvory-133477 Zde píšou ve 4bodě: U našich starších vozidel znali situaci, kdy se jim na displeji zobrazí hlášení, že je nutné doplnit aditivum. A jezdili s tím do servisu. Když se jim nyní zobrazí hlášení o doplnění AdBlue, myslí si, že jde o to samé – ale jelikož hrdlo na AdBlue je přístupné, pustí se do toho sami. Často je v tom utvrdí i nezávislé prodejny autodílů – vždyť aditivum jako aditivum, to se přece do těch Francouzů lije. Takový omyl je za 60.000 až 70.000 Kč – vyměnit pak musíme nádrž na AdBlue i katalyzátor SCR. A ted babo rad..Co všechno se člověk ohledně ad blue dozví Upraveno 5. únor 2023 uživatelem fusik1 Citovat
t152 Odesláno 6. únor 2023 Odesláno 6. únor 2023 V 16. 1. 2023 at 11:19, t152 napsal: Zatím zkouším podle toho návodu,ale je to teprve druhý týden,tak uvidím.Dolil jsem 5l destilované vody do nádrže adblue,ale aditivum zatím nemám.Odhadem podle tankování a ujetých km by tam mělo být asi 7l zbytkového adblue a k tomu těch 5l destilky. Už během toho týdne postupně zhasly a rozsvěcely se kontrolky urea a motoru. Od pátku už nesvítí žádná kontrolka,tak uvidím,jak dlouho bude klid. Ujeto asi jen 150km.Před dolitím svítily urea a motor už týden v kuse.Prvně urea zhasla už druhý den po dolití a asi 20km. Vracím se k mému pokusu po více jak měsíci a něco kolem 1000km. Zpočátku po cca týdnu se vždy rozsvítila kontolka urea nebo motoru,případně obě a druhý den zase zhasly. Jednou jsem to zkusil i smazat obyčejnou elm327 a ted už více jak 14 dní je klid i v mrazech i po ujetí delší vzdálenosti v kuse.Nic se nerozsvítilo.Můj provoz je hodně po městě se studeným motorem což tomu motoru moc neprospívá. Co jsem si všiml,tak po nastartování svítí kontrolka motoru ještě asi 4-5s a pak zhasne. Myslím,že předtím zhasínala hned,ale tím si nejsem jistý. Pokud to vydrží pár měsíců,tak pak po ujetí 10000km doleji 10l adblue a budu doplňovat jen jednou ročně 10l nebo až se ozve hlášení. Do plna to nalévat nebudu. Mylím,že nádrž je na 17l. To aditivum adrescue jsem zatím nekoupil,ale jak ho koupím,tak to budu tím aditivovat preventivně. Citovat
duff74 Odesláno 6. únor 2023 Odesláno 6. únor 2023 Takže teď jedzdis na destilku místo adblue? Je zvláštní,že neřve čidlo NOx. Citovat
t152 Odesláno 6. únor 2023 Odesláno 6. únor 2023 no je to zředěné a dost. Uvidím ještě po delší době. Citovat
duff74 Odesláno 6. únor 2023 Odesláno 6. únor 2023 Hmm tak to jo. Ale toho adblue tam musí být víc. Ale pořád si myslím,že krystalizace adblue není primární příčina poruchy P20E8 Pajtyi ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.