Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ja by som sa moc netesil.Takto sa to spravalo aj umna ze z casu na cas urea a service svietilo a potom nesvuetilo.raz aj odratavalo km a potom zas nie.to cerpadlo co pocujes bude palivove v nadrzi

Odesláno

Zdravim, 
mam u Citroena Berlingo ten samy problem - chyba p20e8 (nizky tlak mocoviny, zrejme chyba v cerpadle AdBlue) - behem 5,5 let jiz podruhe ! To je casteji nez vymena prednich brzdovych desticek ... Cetl jsem na netu, ze nekdo mel to same u Seata a to cerpadlo vycistil (nasel uvnitr krystaly AdBlue) a vse funguje. Zde bude podle me podobny problem, proste je to priucpany a nedava to tudiz potrebny tlak. Nevite nekdo prosim nahodou, zda neexistuje nekdo, kdo by dokazal to cerpadlo rozdelat a vycistit ? Pokud to tedy vubec lze a neni cele cerpadlo zalite v plastu apod - tedy klasicke "*neumím psát slušně*itko"... 
Poprve vymenu nadrze zaplatil Citroen, ale nyni po 5 letech to jiz pry nejde... cena cca 20 tis.Kc... silenost... 

Dekuji za pripadne info.

Daniel

Odesláno

Mám ten Protec  ale nepomôžem. Použil som to teraz prvý krát po doplnení AdBlue. Pridáva sa to vzdy pri dopĺňaní AdBlue. Takže uvidíme o pár rokov.😉

Mohli by s tým mať však skusenosti kamionisti. Tí použivajú močovinu už roky a snáď majú skusenosti s Protecom. Ak máte možnosť niekto podebatiť o tom s kamionistami, napíšte aké oni majú skúsenosti. Zdar!

Odesláno
V 15. 2. 2021 at 12:04, patejrik napsal:

Malý update :)

Po pobytu v garáži přes noc, kontrolka "UREA" zmizela a od té doby je klid. Zůstala jen chyba motoru. Dnes jsem se konečně dostal k diagnostice (jestli se tak dá DELPHI říkat 😁 ) a po vyčtení vyskočila chyba "P20E8 - Redukční činidlo, příliš nízký tlak". Jako správný opravář, jsem chybu smazal a uvidím, co se stane odpoledne po pár km. Ale po zapnutí zapalování před nastartováním je slyšet čerpadlo a po vypnutí zapalování také. Doufám, že se problém znovu neobjeví a nebude nutné nádrž vyměnit.

EDIT: jediné, co jsem v garáži udělal bylo to, že jsem otevřel nádrž na adblue a zase zavřel 🤔

Čerpadlo po zapnutí zapalování opravdu neuslyšíš ;) tlakuje se až ve chvíli, kdy je motor ohřátý :) to slyšíš něco jiného. E8 je jasná nádrž 😕

Odesláno (upraveno)

ChouLu, mam rozobranú vstrekovaciu jednotku nachádzajúcu sa na AdBlue nádrži.Prikladám fotku. Sú tam dva válce. Dlhší válec a kratší. Ktoré slúžia k čomu?

Ktorý je ten čo sa kazí? Viem, že s nadržami robíš .

Vieš resp. Vie to niekto?20201005_111518.thumb.jpg.74ac7e30b118c343c2404d84aaad9a98.jpg

Upraveno uživatelem gadri
  • O 3 měsíce později...
Odesláno

Je potřeba také doplňovat aditiva které se vstřikují do nafty při každém tankování (automaticky) mám stejný problém ...1.6 má tři nádrže ...nafta,adblue, aditiva ... Mě teď zase odešel snímač Nox ...12tis. Kč 

Odesláno

Ahoj všem. Tak mě postihl stejný problém, jak tady píšete. Mám peugeot 508 SW 2,0 blueHDI 110 kW do provozu 2.2016. Nejdříve kotrolka motoru, pak urea a service, po ccy 10 ks dojezd 1100 km a blikání kontrolky urea. Už jsem byl 4 x v autorizovaném servisu. Nejdřív přehráli soft v ŘJ. Po cca 60 ks znovu. Pak vstříkovač močoviny. Po cca 100 km znovu hlášky ve stejném pořadí. Pak výměna nádržky. Po výměně servis najel cca 200 km a já dalších 300 ks a znovu hlášky ve stejném pořadí, ale malá změna asi 4x se urea a servis rozsvítily a v intervalu cca 50 km zase zhasínali, pak zase dojezd 1100 km. Další návštěva. Tady mi už tvrdili, že neví čím by to mohlo být, protže při nájezdu 213 000 km už mám v podstatě vrak a může to být všechno možné. Nalily čistit vstřiků do nafty a smázli chybová hlášení, že mám jezdit a uvidíme. Najel jsem 614 km a opět porucha motoru+urea+ service svítí. Po 50 km urea bliká a dojezd opět 1100 km. Už nevím co s tím. Může to mít souvislost s tím, že mi v prosinci dělali proplach FAP. Proplach nebyl dělaný přes autorizovaný servis. Nevíte někdo zda se nemohl při tom poškodit katalizátor, který je u tohoto vozu v jednom potrubí s FAP?  Měnilo se i čidlo NOx to jako první ještě než se objevily první hlášky urea, protože když dávali zpět FAP tak ho mechanik máznul lepidlem na závity a začalo to hlásit na diagnostice, že čidlo nekomunikuje s ŘJ a nefunguje u něj vyhřívání. Po výměně tohoto čidla to bylo OK cca 2 měsíce a minimálně 2000 km. Hláška porucha motoru+urea a sevice se objevila až v polovině dubna. Bohužel výpis chyb z diagnostiky nemám. V autorizáku mi tvrdí, že se tam objevuje víc chyb, ale nedá se z toho vyčíst co konkrétně to je. Neřešil jste někdo něco podobného?

Odesláno

bez výpisu se těžko radí ;) ale pokud byl udělaný proplach fapu, tak je možné, že došlo k poškozené toho vějíře co je za vstřikovačem adblue a katalycká redukce nefunguje jak má. Ale to těžko soudit když jsem to auto neviděl a nemáš ani výpis z diagnostiky ;) 

Odesláno

Zdravím ChouLu. Že se mohl poškodit katalizátor při proplachu mi v autorizovaním servise také zmiňovali, ale že to nedokáží říct s určitostí. Pokud by byl poškozený ten vějíř, jak uvádíš, znamená to výměnu celého výfukového potrubí? Tedy catalyzátoru i s fapem?

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak to potkalo i mě, 2 msíce po konci záruky, bych se po...

Na diag chyba U029D 87  Závada komunikace se systémem snižování emisí NOx

P2200 87 Sonda NOx

P2200 00 Sonda NOx

@ChouLu nevěděl bys, kde by mohl být problém? Jestli je to v nádrži nebo kde? Případně jestli je šance na výměnu? Díky

Upraveno uživatelem kveton

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...