Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

SOS tlačítko - oranžové blikání

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

jelikož jsem to tu nenašel. Jak přesně se má tohle tlačítko chovat? Mám auto z dovozu (Belgie). Po koupi tlačítko bliklo zeleně a byl klid. Cca po 2 letech začalo po startu blikat oranžově a po stisku tl. se nic neděje. Bez odezvy je i asistance Peugeot. Je možný že se to celé stalo po aktualizaci FW rádia z 2.05 na 2.86?

Jedná se o 508 SW rv. 07/2011 ve výbavě Allure. Dá se někde v diagnostice nastavit chování tlačítka? Je vůbec v autě SIM karta? Klidně jí vyměním za svojí. Nebo je to jen na originál servis a připojení rovnou do fabriky?

Odesláno

Ano, návod mám. Ale ptal jsem se na něco jiného. Je v autě sim karta? pokud ano, tak kde. jak lze nastavit kam to volá? Přes diagnostiku? Tam jsem to nenašel. Pokud to musí do originál servisu, pro nějakou reaktivaci, tak tam zajedu. Ale nic jsem nikde nenašel co může znamenat, nebo proč to bliká.

• O 6 let později...
Odesláno

Vykopu starší téma. Všimnul jsem si, že mi na 508 SOS tlačítko taky nějaký čas bliká, a pak zhasne. S 508 moc nejezdím, takže nevím, jak dlouho to dělá, ale troufám si tvrdit, že to začalo, až teď na podzim - jsem na jakékoliv změny docela háklivý, takže si všímám :aut 
Co jsem pátral na internetu, tak DE stránky Peugeotu tvrdí, že tam jsou ty tlačítka na 10let, a pak je můžu vyhodit :roll 
Nebo se s tím dá něco dělat, aby to zase fungovalo?

Odesláno

Tak jsem to napíchnul a je tam zase chyb :roll Ale která je od tlačítka, netuším :bojim Jinak jsem zjistil, že když zapnu zapalování, tak svítí zeleně, ale jakmile nastartuju, tak začne oranžově blikat :myslim

PXL_20241130_135833764.jpg

PXL_20241130_140026927.jpg

PXL_20241130_140120594.jpg

PXL_20241130_140206943.jpg

PXL_20241130_140251715.jpg

PXL_20241130_140320840.jpg

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Při vybité baterii by to svítilo trvale oranžově. Mě se to jedu dobu vrátilo na zelený a teď opět při klíčku zelená a pak blikání oranžově.

Pokud to chápu tak tam bude nějaká SIM (eSim asi ne, mám auto z 2011)? Třeba nemá spojení. Kdo to vůbec platí? Ani nevím kde tuto jednotku hledat, teda pokud není součástí nějaké jiné.

Odesláno

Mě to nedavno taky začalo blikat. Tak dva měsíce nazpátek. Zatím jsem to na diagnostiku nepřipojil, tak nevím.
A jestli tam je nějaká sim to netuším. Podle mě není. Na 112 se dovoláte i telefonem bez sim karty.

Odesláno

Len info o tom, čo som sa dočítal na internete.

V autách vybavených SOS-tlačítkom na eCall (tiesňová linka 112) je integrovaná SIM karta ako aj GPS modul. Operátor tiesňovej linky v hociktorom štáte EÚ, v ktorom sú pasažieri auta v núdzi, by mal cez eCall automaticky (tj. bez komunikácie s posádkou) dostať informáciu: o polohe vozidla; v ktorom smere vozidlo jazdilo; o čase, kedy sa nehoda stala; o type vozidla; o krajine evidencie vozidla; počte pasažierov.

Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, Akoc napsal:

je integrovaná SIM karta

Na volání na číslo 112 žádná SIM karta není potřeba, z kteréhokoliv mobilu se dá 112 vytočit i bez SIM karty.

SIM karta by byla vázaná na operátora, takhle to použije signál kteréhokoliv který je v dosahu

To jen pro upřesnění.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Pravda, v mobile je volanie na 112 možné aj bez karty. Ale výrobcovia aut uvádzajú, že v ich autách sa v spojitosti s eCall komunikáciou používa SIM karta. Napr. aj Peugeot. Ale aj keby v aute nemusela byť SIM karta na volania 112, je vedľa červeného SOS tlačidla ešte čierne s logom Peugeotu určené na "Peugeot connect assistance". Tam už je zrejme SIM karta potrebná. Či ako to je?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...