Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)
před 4 hodinami, StibTo napsal:

Malý update. Auto má s námi najeto asi 1.300km (spotřeba 7.3/100) a minulý týden jsme byli nejprve na přezutí na nové zimní pneu (205/55/R16) a pak na výměně brzdové kapaliny. To jediné se nepodařilo dosledovat, kdy bylo naposledy děláno (ale nejspíš určitě >2r). Pohled zespoda mě teda moc nepotěšil - první majitelka s tím asi ráda přejížděla zvěř, nebo pařezy...

Ty jsi to auto neviděl zespodu před koupí? To je strašně vorvaný.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

Neviděl. Ale je to jen kosmetika, alespoň co se toho pod motorem týká - to u výfuku teda pořešit mohli. To je tak když se spolehneš, že auto vykupovaný na protiúčet zpět do autorizáku, kde bylo zakoupeno bude ve slušném stavu  :) 

Daleko víc mě ale nasrali s tou baterií, to museli prostě vědět, že je před smrtí a nějak to tam obden udržovat asi... No co, zkušenost dobrá, že.

Upraveno uživatelem StibTo
Odesláno (upraveno)

No nevim Radku byt ja ten obchodnik reknu "mel jste si to nechat zvednout nez jste to kupoval" .... Fakt tam mam jezdit ci volat kvui odtrzenymu stitu vyfuku? Rikam - ten predek by me tolik nestval, je to olamany, ale na svym miste. Porad lepsi, nez kdyby tam spodni kryt motoru uplne chybel. O te baterce to s nima uz Marketa resila ten tyden jak nam to poprvy nenastartovalo a Klemon nam pomahal - potvrdili ji, ze baterii nemenili. Chm, no kdyby ji alespon promerili (nemluve o tom, ze po skoro 8 letech uz mela narok byt KO) zjistili by to. 

Odesláno

OK tedy. Není to úplně moje komfortní zóna, jsem prostě "měkkej" v tomhle ale zkusím. 

Odesláno

Zkus to jak se k tomu postaví sice moc nevěřím že se budou nějak moc zajímat ale jak se říká " líná huba holý neštěstí "  Horší je že ten tepelnej štít bude asi dost drahej nevěřím že by se dal sehnat v druhovýrobě a hlavně pokud se to bude měnit tak to bude na rozhození výfuku.

Odesláno
před 1 hodinou, Milan+ napsal:

Jako už může říct že jsi si to udělal sám. Jo kdyby jsi tam jel druhý den, tak snad. 

Přesně tak. Navíc to máme cca 50km (jedna cesta) tak aby tam s tím člověk nejel zbytečně. Samozřejmě asi by bylo nejlepší nejdřív zavolat.

Odesláno

Ty sis fakt koupil auto aniž by sis ho prohlídnul ze spoda? Protože tohle vypadá, že to po tom spodku minimálně jelo :(

Jinak k tomu dílu co sháníš, dá se sehnat v Polsku na Allegru kolem 150 zl, zkus hledat v googlu podle toho čísla 9667109380 najde to pár bazarů. Při nejhorším to umí i trochu dražší automedik v Holešovicích. 

Odesláno
před 15 hodinami, StibTo napsal:

Daleko víc mě ale nasrali s tou baterií, to museli prostě vědět, že je před smrtí a nějak to tam obden udržovat asi... No co, zkušenost dobrá, že.

No ono i u takovýchto vozů platí že po koupi bude investice nějakých pár procent z ceny vozu.
Tu baterku tam klidně nějakej mechoš mohl vyměnit. 
A tu svorku baterie - to bývá nějaká slitina olova, to nejde svařovat. 

Odesláno
před 2 hodinami, Schreek napsal:

Ty sis fakt koupil auto aniž by sis ho prohlídnul ze spoda? Protože tohle vypadá, že to po tom spodku minimálně jelo :(

ANO. Auto jsme důkladně prohlidli kolem dokola, 2x se s tím jelo, ale spodek mě prostě nenapadl. A propos - ani 407 ani Superba jsem neviděl zespodu. Tady u třetího auta se to vůbec poprvé nevyplatilo. 

Odesláno (upraveno)
před 6 hodinami, Scratch napsal:

zkusil jsi aci?

Nenalezeno... 

Odesláno (upraveno)
před 7 hodinami, Schreek napsal:

Jinak k tomu dílu co sháníš, dá se sehnat v Polsku na Allegru kolem 150 zl, zkus hledat v googlu podle toho čísla 9667109380 najde to pár bazarů. Při nejhorším to umí i trochu dražší automedik v Holešovicích. 

EHM..... 😏  No a Allegro - tam to sice jakože je, ale doprava by (u těch, kteří jsou vůbec ochotni poslat přes hranice) vyšla pomalu víc, než zboží.

Ale napsal jsem reakci na tohle - https://allegro.pl/klema-przewod-citroen-c4-ds4-2010-2014-9667109380-i6295233754.html - tak uvidíme, zda vůbec hovoří anglicky.

image.png.49b8da14541d3db2995e262a2c2922fb.png

Odesláno
před 6 hodinami, kirkiz napsal:

No ono i u takovýchto vozů platí že po koupi bude investice nějakých pár procent z ceny vozu.
Tu baterku tam klidně nějakej mechoš mohl vyměnit. 
A tu svorku baterie - to bývá nějaká slitina olova, to nejde svařovat. 

ja bych na to hodil stahovacku a bylo by :D

https://proprumysl.cz/hadicova-spona-nerez-gbs-w4-48-51/?gclid=Cj0KCQiAlIXfBRCpARIsAKvManx_PfjKfxfoA55TNOsBPR8KVSDD91aIHhKfdyx8DhvXr_XPCv92ySIaAqPhEALw_wcB

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

A to tedy opravdu nejsem automechanik :bojim     

Ale ty zásuvky v bytě byl větší "porod" .   Takové zvěrstvo, co bylo v té koupelně, jsem ještě neviděl ani nezažil.  Tři různé průměry "nuláku" na jednu svorku . . . :blicismajlik

Upraveno uživatelem Klemoň

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...