Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mel bych dotaz, koupil jsem aditivum do nafty aby nemrzla, bohuzel vicko ponekud netesnilo a vylilo se ma tak 0,4L na zadni koberecek. Je to takove mastne, smrdi to jak nafta, zatim na to davam noviny, aby se to trochu vysalo. Co pak s tim? Cim byste to odstranili. Dost me stve ten zapach.:(( Koberecek co tam byl jsem jiz vyhodil, ale je to i v koberci pod nim, ktery jaksi vyhodit nejde. Diky za napady.

Odesláno

V nouzi lze vyměnit i ten :P ale já bych zkusil nějaké odmaš?ovadlo. Nejprve pořádně vysát zbytky hadříkem a pak odmaš?ovadlem a smrad?? Kup stromeček, nebo vonítko na větrák, nebo sprej - časem to zmizí. Mě se do kuftu vylilo 0,5l oleje - to byla teprve bomba...

Odesláno

idealne by bolo ten kobercek vybrat a vytepovat... inak ak si zufaly skus trebars odmastovac na brzdy... sprej stoji par korum a odmasti to vsetko :-)... len akosi neviem co ti na to povie ten kobercek, pneumatiky to dost naleptava....

Odesláno

no ja bych skusil pisek a piliny,ty dost olej a jiny tyhle sracky vysajou,pak to jen vyluxujes!!!docistis to odmastovacem!ale dej bacha at ti nejakej odmastovac neveme i barvu koberecku!!!

Odesláno

Úplně nejlepší bylo když se mi v kufru na kobereček vylila autobaterie, to jsem už potom neměl co čistit :D To vypadalo jako když si tam uslintnul vetřelec.

Odesláno
Původně zaslal: Driver

Úplně nejlepší bylo když se mi v kufru na kobereček vylila autobaterie, to jsem už potom neměl co čistit :D To vypadalo jako když si tam uslintnul vetřelec.

To já měl s baterkou obdobnou věc: Měli jsme s bandou akci na hřišti a měli tam i rádio - napojený jak jinak, než na autobaterii. Mě bylo 15 - takže neznalý mládě :D Samo, že jsem věděl, že je baterka žiravina, ale ne zas tak silná, jak se nakonec ukázala. Přenášel jsem tu baterku i s rádiem asi o dva metry a trochu mi ukáplo na triko a kalhoty a asi po hodině koukám: mezi nohama ďoura jako sviňa...a bylo to fakt o fous.... - od tý doby mam z autobaterií respekt a dávám si fakt bacha

Odesláno

Jeden kluk co se mnou pracuje si vezl v kufru rok staré Fabie dva kanystry s naftou a radši nechtějte vědět z jaké činnosti. Ale on jen kupuje. A jeden 20 litrovej padnul a otevřel se. V kanďáku zbylo tak pět litrů. A teklo to pěkně pod sedačky pak i za sedačky až na podlahu. A Když mu divný že cítí naftu tak zastavil. Dva roky to z toho dostává a postupně se to zlepšuje. Takže za pár deci buďte rádi

Odesláno

V drogerii se kupuje sprej, který slouží na odstraňování mastných skvrn z textilií. Nastříká se, kapalina se vsaje, smísí s mastnotou a cca během minuty dvou se tahle směs spreje a mastnoty změní v bílý prášek, který se vyklepe, v tvém případě vyluxuje. Funguje to doma na košile, trika, kalhoty, koberec, proč by to nefungovalo na koberec v autě. Já jsem s tím minulý týden např. odstranil i mastnotu z malby na omítce (nějak mi v kuchyni smažený sýr vylítl z talíře a rovnou na zeď, to byla mapa). Zrovna tu doma koukám na BIO SHOUT - DRY SPOT REMOVER od firmy SC Johnson, ale je i spousta jiných značek, můžeš koupit jakoukoli, chemicky je to stejné. Poptal bych se v pár drogeriích, nevedou to v každé. Ale např. v civilizovaných zemích to patří k \"povinné\" výbavě číšníků v restauracích. Ale musel bys to udělat dřív, než do toho koberce půjdeš jinou chemikálií, protože pak už je mastnota chemicky změněná nebo mechanicky smíchaná s jinou látkou a tenhle odstraňovací sprej funguje značně bídně - navazuje se fakt jen na mastnotu. No a dej vědět, pokud to použiješ, a? taky víme.

• O 6 let později...
Odesláno

Hmmm a po 6 letech, nezmenilo se neco? Nenarazil nekdo na nejaky supr fungujici cistic? Stalo se mi totiz to same a mam aditivem politej koberec vzadu v kufru.. v aute k nevydrzeni, nasakla i ta drevena deska pod kobercem :bojim

Odesláno

nenarazil... vylil jsem si do kufru VIF a uz to smrdi tak pomalu pul roku, strikam na to kde jakej sajrajt, co by mel pomoc t a porad to smrdi...

Aktualne uz jsem si zamluvil novou podlahu do kufru...

Odesláno

Me to uz nesmrdi hec. Nic jsem na to nelil a ridil se radou nechat otevrenej kufr a nechat na to prazit slunicko a pomohlo to. :papa

[upravil dne 31/5/12 22:46 od negrbob]

Odesláno

Tak přesně to se stalo i mě, bylo adetivum v plechovce VIF nebo tak nějak a nezbavil jsem se toho ničím od Jaru počínaje přes tapecíruk pěny a spešl odmašťovadlama co se používají na lepení oken.

Už jsem myslel že jsem vyhrál ale jen do té doby než začalo být teplo, po otevření vyhřátého auta na sluníčku to byla pecka! Musel jsem to vyhodit. (Obojí, adetivum ze vzteku, koberec kvůli smradu)Na vrchu to vypadalo už dobře ale ten filc nebo co to je, co slouží jako protihluková izolace, byl stejně nacucaný tí sajrajtem.

[upravil dne 1/6/12 08:49 od bak65]

Odesláno

někde nabízí čištění auta asi pěnou nebo nějakym takovýmdle sejrajtem. Kámošovi takhle vyčistili sedačky od oleje, že mu tam vykapal z nějaký součástky na sedačku a tapec + byl hrozný prase takže ty sedačky byly zasviněný fest od všeho. Když to přivez vyčištěný bylo to jak nový ... řikal myslim 1-2k že to stálo :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...