Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hele poraďte, jaký mám koupit svíčky do mého auta. Servisman, který mi přivezl auto z opravy zadních brzd (konečně mám vyměněný zadní obložení) mi řekl, že to z toho cukání viní jednu ze svíček a radí vyměnit, než se něco stane. Katalyzátor je prý dost drahej.

Odesláno
Původně zaslal: zbrojnoš

Hele poraďte, jaký mám koupit svíčky do mého auta. Servisman, který mi přivezl auto z opravy zadních brzd (konečně mám vyměněný zadní obložení) mi řekl, že to z toho cukání viní jednu ze svíček a radí vyměnit, než se něco stane. Katalyzátor je prý dost drahej.

zkus hledat, už se to tu párkrát řešilo.....jinak já mám Denso Iridium Power:papa

Odesláno

Ono to hledání je tady malinko složitější, poněvadž to bere i háčky a čárky. A ne každej to s nima píše.

Jinak je pravda že na téma svíček tu už je rozsáhlá diskuze. :papa

Odesláno

Jak píše chuck11, Bosch pro motory LFY (16V) a Eyquem pro LFX (8V) podle doporučení výrobce, k dostání třeba AutoBenex. Ale alternativy od jiných značek jsou také možné.

Odesláno

Tak jsem si objednal svíčky od firmy Bosch, přesně na P 406 16V. 40 kč za kus. Teď ještě pro ně zajet a pak namontovat. Už jsem tady na webu zjistil, že to není jak do škodovky. Tak jsem tedy zvědav.

Odesláno
Původně zaslal: Rebik

Hlavně to měň opatrně za studeného motoru, tyhle hlavy občas rády pustí svíčku i se závitem - oprava dobře 5-10 tKč.

Tak jsem začal opatrně. Auto přes noc venku. Ale za boha nemůžu povolit svíčku. Zatím jenom tu jednu, protože jsem další nezkoušel. \"T\" u klíče na svíčky se kroutí, ještě se neulomil. Jakej klíč používáte. Prodaváj nějakej pevnej dlouhej trubkovej? A do servise nechci jet, když se to má dělat za studena a tam na to hned vlítnou.

Odesláno

Hlavně to měň opatrně za studeného motoru, tyhle hlavy občas rády pustí svíčku i se závitem - oprava dobře 5-10 tKč.

Tak jsem začal opatrně. Auto přes noc venku. Ale za boha nemůžu povolit svíčku. Zatím jenom tu jednu, protože jsem další nezkoušel. \"T\" u klíče na svíčky se kroutí, ještě se neulomil. Jakej klíč používáte. Prodaváj nějakej pevnej dlouhej trubkovej? A do servise nechci jet, když se to má dělat za studena a tam na to hned vlítnou.

dojed pred servis, nech tam auto stat hodku venku vychladnout a pak jen popojed do dilny ;)

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

dojed pred servis, nech tam auto stat hodku venku vychladnout a pak jen popojed do dilny ;)

tak jsem dneska dojel před servis a chtěl jsem to nechat vychladnout a mistr zase rychle, dokavaď to je teplý. Práce hotová za 15 minut a pak půl hodiny hledali imbus ořech, kterej spadl do motorového prostoru, stejnak ho nenašli. Za výměnu svíček jsem zaplatil 40 Kč. Byly tam EYQUEM RFC 42LZ2E (dvoubodové) a dal jsem tam BOSCH SUPER plus +8 FR 7 DC+. A jezdí. Mimochodem po kolika se mění?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...